Bir gurmenin gözünden KANEPE

Bir gurmenin gözünden KANEPE

10.02.2020 09:40:16

Gurme Tuncer Çetinkaya, Kanepe Restaurant & Cafe 4 You değerlendirmelerine paylaştığı yazısında yer verdi. 

Gurme Tuncer Çetinkaya, ilçemiz yeni ve seçkin mekanlarından, Sarten Ambalaj tarafından Silivrililerin hizmetine açılan Kanepe Restaurant & Cafe 4 You değerlendirmelerine yazısında yer verdi.
Çetinkaya'nın izlenimleri ve lezzet tespitleri şöyle;
“Silivri - Kanepe Restaurant & Cafe4You • Silivrili ambalaj devi Sarten, Semizkum mevkiindeki fabrikasının yanında bulunan BP istasyonunun içinde geçtiğimiz yaz Kanepe adında bir Restaurant ve Cafe açtı, bir butik otel açma çalışmaları da devam ediyor.

Biz Eylül gibi henüz demo menü varken tadım için çağrılmıştık ama paylaşımı şimdi yapabiliyorum. BP istasyonunun içindeki alanı restaurant'a dönüştürmek için ciddi bir yatırım yapmış ve menü içinde çok uğraşılmış.

Bize tadım hoşluğu olarak önden zeytinyağı içinde peynir topları geldi. İçecek olarak kendi yaptıkları limonatayı tercih ettik ve beğendik

Tadımlık gelen zeytinyağlı enginar gayet güzeldi. Yine tadımlık köfte ve bonfile ızgara geldi, köfte gerçek anlamda "anne köftesi" gibiydi, bonfile ise hem yumuşaklığı hem de altında servis edilen patatesli garnitürü ile gayet güzeldi… Önce haşlanıp sonra 45 dakika kadar fırınlanarak hazırlanan incik ise muhteşemdi. Eğer Kanepe'nim bir imza yemeği olacaksa kesinlikle incik olmalı. Tabak en ince detayına kadar muhteşemdi.

Tatlı olarak şeker yerine karamel kullanılarak hazırlanmış için dondurmalı irmik helvası ve mini boy fırın sütlaç tam kararındaydı. Genelde yemek üstüne yenilen tatlılar bazen ağır olur ama bu iki tatlı da hem boyut hem lezzet anlamında çok iyiydi.

Kanepe Restaurant'ta bizi ağırlayıp hoş bir sohbetle tüm sorularımı yanıtlayan @enur_koci Esranur Hanım'a teşekkür eder, başarılar dilerim. Silivri'de yaşayanlar ve yolu Silivri'ye düşecekler için güzel bir alternatif olmuş. Kanepe Restaurant'a başarılar dilerim, ziyaretçilerine afiyet olsun...”

YORUM YAP