XXXXX

Bir Anı

Türk Metal Sendikası Silivri Temsilcisi ve İstanbul Şube Sorumlusu dün gazetemizi ziyaret etti. Sendika olarak işçilerin hakları için mücadele ederken uğradıkları haksızlıklara isyan ettiler.
Bu olay üzerine anımsadıklarımı paylaşmak istiyorum. Bundan 8-9 sene önce, tam zamanını hatırlamıyorum ama yaşananlar ayan beyan aklımda.
  Bugün sendikayı hedef alan basın mensubu arkadaş geldi çocuklarının Ayfar’da sigortasız, aynı zamanda fabrikada yabancı uyruklu kişilerin de yasa dışı çalıştırıldığını anlatarak, “Ben haber yapamıyorum sen yap da çocuklar sigortalı olsun” ricasında bulundu. Meslektaş ricasından öteye haksız bir durum, kamu yararı taşıyan bir olay olduğu için haberi yaptık. Ayfar’ı SSK müfettişleri bastı yüklü miktarda cezalar kesildi aynı meslektaşımızın bize verdiği bilgilere göre. Daha sonra fabrikada çıkan bir yangını takip ederken sahipleri, yanan fabrikalarını bırakıp bana saldırdı, ben de haberi yaptıran meslektaşımla bozuştum. Bunu fabrika sahipleri de bilir, o zaman birlikte çalıştığımız meslektaşımız da yaşananlara şahit oldu. 

Yazının devamı 22 Ekim 2010 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde...

YORUM YAP