Sevginar Sali

Bilime güvenmek zorundayız!

Her konuda olduğu gibi İstanbul ortalamasının çok olmasa da 3-4 puan üzerinde seyrederek 3/2 oranında sırasına göre Silivri'de aşısını olan vatandaşlarımız olduğu gibi halen 3/1 oranında salgın ile mücadelede en etkin silahımıza teveccüh göstermeyenler var. Çok sıkıntılı aylar geçirdik, telafi olmayan, olan kayıplar verdik. Aşı bulunuyor, bulundu, tedarik ediliyor, edildi haberleri ve sıramızın gelmesini dört gözle beklerken, tıbba, bilime güvenmekten başka çaremiz olmadığı konusunda ikna olmak için; kaç kişinin daha hayatını kaybetmesi lazım, ne kadarı daha ölümün kıyısından dönmeli, sağlıkçılarımız daha kaç ay, yıl ölümüne yorgunlukla şifa vermek için hastaların başında insan üstü çaba ile beklemeli, çocuklar daha ne kadar eğitimden uzak kalmalı, daha kaç iş yeri mali krizler, aileler sosyal felaketlere sürüklenmeli!?
Evet, aşının yan etkilerini tam test edemedik ama salgınınkileri gözümüzün önünde çığ gibi büyüyor!
Evet, beden bizim, aşı olup olmama hakkı da öyle… Ama salgın tehdidi evrensel! Ve şu bir gerçek ki covid 19'a karşı en güçlü silahımız aşı. Onu kullanıp da bu sağlık savaşını bir an önce bitirmek varken, süreci uzatmak, kayıplarımızı çoğaltmanın hiçbir mantığı yok.
İkinci aşısını daha Ramazan Bayramında yaptırmış biri olarak, üçüncü hakkımı da sıram gelir gelmez kullanacağım.
Kendiniz ile ilgili hakları ve kararlarınızı değerlendirirken içinde bulunduğumuz sürecin toplumsal yönünü de mutlaka hesaba katın.
Yaşamakta olduğumuz salgın felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, tüm hastalara acil şifa diliyorum. Olan bu kadar insan ve insanlık tarihinden bu yana devam eden bir hastalıklar ve özellikle salgın olanlar ile mücadelede aşının katkısını göz önünde bulundurun… Bu süreçte bireysel bir kurtuluş yok zaten. Ya hep birlikte kurtulacağız ya da verdiğimiz manevi ve mali kayıpların etkisinde sürünmeye daha kötü şartlarda devam edeceğiz.
İlla bir şeyden korkacaksanız da, salgından sizi koruyacak aşı yerine, covid'e sizin ve sevdiklerinizin yakalanmasından ve olabileceklerden korkun.
Aşınızı olun!

YANGIN
Kaç gündür Manavgat ve diğer bölgelerimizde çıkan yangınların etkisinde içimiz yanıyor. Yangına sebep olanlara bela okumak yüreğimizi soğutuyor ama bunun bir çare olmadığını kabul etmek zorundayız. Bizim koruyamadığımıza herkes zarar verebilir.
Başkalarının kötü niyetini kontrol edemediğimiz yerde kendi sahip olduklarımızı koruma hususunda güçlü ve etkin olmak durumundayız.
Güvenlik tedbirleri sağlam olsun yakamasınlar, yaksalar bile kısa sürede söndürebilelim organizasyon ve teçhizat açasından güçlü olalım.
Kasten yaktıysa birileri Allah cezasını verir zaten de devletimiz de hukuken gereğini yapmakta muktedir olsun.
Geçmiş olsun Manavgat, Mersin, Marmaris, Bodrum... Türkiye ve güçlü, birlik olalım!

YORUM YAP