Biçerdöver kontrolleri yapılıyor

Biçerdöver kontrolleri yapılıyor

10.07.2019 10:39:30

Silivri Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce Nuri Ertuğrul öncülüğünde ilçemiz genelinde biçerdöver kontrolleri son hızla devam ediyor. 

Silivri Tarım ve Orman Müdürlük ekipleri İlçe Müdürünün de katılımları ile biçerdöver kontrolleri aracılığıyla hasatta tane kaybını azaltarak verimi ve kalitenin yükseltilmesi amaçlanmakta. Edinilen bilgiye göre; bu yılki verimimiz 2018 üretim sezonuna nazaran daha yüksek olup çiftçimizin yüzünü güldürmüştür.

Yetkililer, hububatın büyük bir çoğunluğunun biçerdöverle hasat edildiğini ifade ederek, "Teknik bilgi noksanlığı ve bilinçsiz biçerdöver kullanımı nedeniyle hasat öncesinde, hasat sırasında ve hasat sonrasında büyük kayıplar meydana gelebilmektedir. Bu kayıplar nedeniyle milli ekonomimiz zarar görmektedir.
Bu amaçla biçerdöver kontrol ekipleri oluşturularak Tarım ve Orman Bakanlığı 'Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı' doğrultusunda hasat dönemi boyunca biçerdöver kontrolleri yapılacak.

Çiftçilerimizin, hasat dönemi boyunca mağdur olmamaları için Belediye Başkanlığı veya Köy Muhtarlıkları aracılığıyla, bölgelerine gelen biçerdöver sahipleri ile hukuki geçerliliği olan bir sözleşme yapmaları, ilgili Uygulama Talimatı ile Belediye Başkanlıklarımız ve köy muhtarlıklarımıza gönderilen Valilik Tebliğinde belirtilen hususlara aykırı hareket eden ve yüzde 2'nin üzerinde tane kaybına sebep olan biçerdöver sahipleri ile operatörlerini en yakın İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Tüm çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi dileriz.
Haber Merkezi

YORUM YAP