Beyciler isyanda

Beyciler isyanda

19.01.2017 12:01:13

Yol yapmaya geldiler, mahallede darmadağın etmedikleri yol kalmadı.    İBB'nin yol müteahhidi, Silivri Belediyesinin bir yıl önce yaptığı mahalle yollarını kullanılamaz hale gelmesine sebep oldu. Tahliye yolu yapmadan yenileyecekleri ana yolu kapatan İBB müteahhitleri, Beyciler'i hem yolsuz bıraktı hem de canları Allah'a emanet yaşar duruma getirdiler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Alt Yapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Avrupa Yakası Geneli 1. Etap Cadde Düzenleme ve Ortak Alt Yapı İnşaat'ı çalışması kapsamında 10 gün önce Beyciler'e gelen ATZ-Nuhoğlu Altyapı Adi Ortaklar yapacakları ana yol çalışmasına tahliye yolu yapmadan başladılar. Çalışmalarına başladıkları hızla devam edemedikleri gibi Beyciler'in en önemli ara yol güzergâhlarının 10 gün içinde kullanılamaz hale gelmesine sebep oldular.

MAHALLE HALKININ CAN VE MAL GÜVENLİĞİ KALMADI
Şöyle ki; ana yol kapanan bölgede bulunan İBB'e ait İSTAÇ'ın işlettiği Katı Atık İstasyonuna malzeme taşıyan ve çevrede bulunan çok sayıda kum ocağına ait ağır tonajlı yük kamyonları Beyciler'in ara sokaklarından geçmeye başladı. Günde binin üzerinde ağır tonajlı kamyon Beyciler'in ara sokaklarında yoğun bir trafikle seyrederken can ve mal güvenliği açısından büyük bir tehlike yaratmakta.

BELEDİYENİN YAPTIĞI YOLLAR HAŞAT OLDU
Silivri Belediyesinin bir yıl önce bölgede gerçekleştirdiği yol ve meydan düzenlemesi ağır tonajlı kamyonların trafiği etkisinde 10 günde kullanılamaz hale geldi. Müteahhit firma tahliye yolu maliyetinden kaçınırken, Silivri Belediyesinin yüzlerce bin TL maliyetindeki yol imalatlarını yapımlarından sonra daha bir yıl bile dolmadan haşat hale gelmesine yol açtı. Bir yıl önce mahallenin ana ve ona bağlanan sokak yollarını kilit taşı ve sıcak asfalt ile yenileyen Silivri Belediyesinin imalatları ağır tonajlı kamyonların trafik yoğunluğu karşısında 10 günde haşat duruma geldi.

KÖŞE: YAZIKTIR, GÜNAHTIR
Mahalle Muhtarı Yaşar Köşe mahalle sakinleriyle birlikte, yaşadıkları çaresizliği gazetemiz ile paylaşırken, “Çalmadığımız kapı kalmadı. Vatandaşın isyanı her geçen gün artıyor. Ne yapalım? Yol mu keselim? Kamyon sürücülerinin bir kabahati yok ama istenmeyen olaylar kaçınılmaz oluyor. Yazık değil mi bize, bu yollara harcanan maliyetlere? Silivri Belediyesi bir yıl önce yollarımızı güzelce yaptı. İBB'nin müteahhit firması 10 gün önce geldi çalışma yapacaklarını söylediklerinde tahliye yolu yapmadan başlamamaları gerektiğini hatırlattık “Tabi öyle yapacağız” deyip gidiş o gidiş. Bir daha firmanın hiçbir yetkilisini görmedik. Ana yolu kapattıklarından bu yana İSTAÇ ve kum ocaklarının kamyonları mahallemizin ara sokaklarını kullanıyor. Bir sokağın yolu bozuluyor diğerine geçiyorlar, o bozuluyor başka sokağa dadanıyorlar. Mahalle yolu bunlar dayanır mı o büzlerce ton ağırlığa. Bir gün su borusu patlıyor bir gün alt yapı kanalı… Çilemiz çok büyük, sesimizi duyan yok. Yetkililerden bu soruna bir an önce, cilen çözüm bekliyoruz. Bu yollar bir yıl önce yapıldı on gün içinde mahvoldular. Bu işler bizim paramızla yapılıyor yazık değil mi? Kimse çocuğunu artık okula tek başına göndermiyor, okul kapısına kadar götürüyor aileler. Sokakta da, aslına bakarsanız evlerde de, can güvenliğimiz kalmadı. Bir şey olsa bunun vebalini kim taşır? Günahtır…
Yetkililerden bir an önce çare bekliyoruz. Bunun altında başka sebep aramak istemiyorum ama bize bunlar neden reva görülüyor insan sorguluyor tabi. Çözüm için yetkilileri bir an önce göreve davet ediyoruz. Yoksa son çare biz traktörlerimizi alacağız yolu kapatacağız…” dedi.


Sevginar SALİ

YORUM YAP