XXXXX

Belediyede Sendika Temsilcisi Seçiminde Yaşananlar

Silivri Belediyesi’nde geçtiğimiz günler yetkili sendika temsilcisi seçimleri yapıldı. Ak Parti ile CHP adayları arasında bir rekabet beklenirken, gelişmeler bambaşka bir seyirde ilerledi. Ak Parti’nin adayı olarak çıkması beklenen Tuncay Gül, adaylıktan vazgeçti. Ak Partili belediye çalışanları Olcay Yılmazer’e destek verdi. Yılmazer’in karşısına ise CHP’lilerin desteklediği Turan Tokmak çıktı. Seçimi Olcay Yılmazer, Ak Parti’ye yakınlığı ile bilinen belediye çalışanlarının desteği ile kazandı. Olcay Yılmazer, Orhan Öpçin gibi Yılmaz Kandemir kadrosu olarak algılanan belediye çalışanlarının Ak Partililer ile işbirliği, zafer kutlamaları belediye çalışanları arasında bu aralar en önemli tartışma konusu. “Yılmaz Kandemir kadrolarının Ak Partililer ile işbirliği” olarak algılanan durumun neden ve sonuçları merak uyandırdı.

IŞIKLAR - DEĞİRMENCİ/YILDIRIM
CHP’de geleneksel bir hal alan Selami Değirmenci – Özcan Işıklar rekabetinde Hüseyin Şahin’in atanmasıyla belediye başkanının istediği, dediği oldu. Ama bu rakibini sakinleştirmek yerine daha da kamçılayacak. Uzun bir fikir ve yol ayrılığının, hatta çatışma ile karşıtlığın ardından Abdullah Yıldırım, Değirmenci ile müttefik olmaya hazırlanıyor. Özcan Işıklar’ın kararıyla belediye başkanlık görevinden uzaklaştırılan Abdullah Yıldırım ile yine Işıklar tarafından 2009’daki belediye başkan adaylığı yarışında saf dışı bırakılan Selami Değirmenci’yi bir arada tutan neden gayet açık. Yıllardır birbiri hakkında söylemediğini bırakmayan Yıldırım ve Değirmenci ikilisinin önümüzdeki dönem sergileyecekleri işbirliğinin temelinde, Özcan Işıklar karşıtlığından başka bir şey olmadığına kamuoyunu ikna etmek çok zor olacak.
CHP İlçe Başkanı olmak için Selami Değirmenci’den daha istekli ikinci bir kişi yok. Aylar öncesinde belirttiği talebi için canla başla çalıştığı aşikar. Değirmenci için ilçe başkanlığının bir araç, amacının ise Silivri Belediye Başkanlığı olduğunu hepimiz biliyoruz. En büyük handikabı siyaset yolculuğunun süresi ve bu aşamada yaptığı unutulmaz yanlışlar. Doğruların en büyük dezavantajı yanlışlar kadar iz bırakmaması.
Özcan Işıklar’ın 3 yıla dayanan görev süresine baktığınızda, koşulları da göz önünde bulundurulduğunda hiçbir dönemde görmediğimiz yatırım ve çalışmaların farkına varmamızı engelleyen tek şey kişisel tutumları. Işıklar, tüm yatırımları şahsı yerine belediyeye yapıyor. Vatandaşa şirin görünmekle bir derdi yok, kamu yararına hizmet etmekle yetiniyor, bunun yeterli gelmesi gerektiği düşüncesinden popülizm adına zerre kadar taviz vermiyor. Rol yapmayı beceremiyor, artistik puanı düşük. Teknik projelerine çok güveniyor.
Özcan Işıklar’ın siyasi kayıplarına neden, Selami Değirmenci veya Abdullah Yıldırın olamaz. Bu konuda belirleyici olan tek etken halkın tercihidir. 2004’te Selami Değirmenci, Hüseyin Turan aday olduğu için değil, Silivri halkı onu seçmediği için kaybetti. 2009’da Özcan Işıklar, CHP’nin adayı olduğu için değil, halk Hüseyin Turan’ı seçmediği için kazandı. Halk desteği seçim süreçlerinin en belirleyici etkenidir. Bunun için halka hizmet kadar, halkla ilişkiler de önem arz eder.
Işıklar’ın genel merkez nezdindeki ilişkileri siyaseten sahip olduğu ve göz önünde bulundurulması gereken bir diğer unsur. Partili bir belediye başkanı varken, çok da absürt bir hatası bulunmadığı ölçüde, bir başka ismin aday gösterilmesi siyasi partilerde istisnadır. CHP’nin belediye başkanlarına bakın seçim kaybetmedikleri sürece kaç dönem ardı ardına, tekrar tekrar aday gösterilip seçilmişlerdir.  

Haberin devamı 21.11.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP