Belediye: Sorunların takipçisi olacağız

Belediye: Sorunların takipçisi olacağız

27.07.2018 10:03:09

Seymen'deki Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisinin neden olduğu kötü koku şikayetleri üzerine çalışmalarda bulunan Silivri Belediyesi, “Sorunların takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.

Seymen'deki Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisinin neden olduğu bölgedeki kötü koku nedeniyle yapılan şikâyetler Silivri Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü tarafından da değerlendirilerek önlemler alındığı öğrenildi. “Seymen ve Büyükkılıçlı isyanda! Çöpün Kokusu Çıktı” başlıklı haberimiz üzerine Silivri Belediyesi tarafından paylaşılan bilgilendirme notu şu şekilde: “Seymen ve Büyükkılıçlı İsyanda! Çöpün Kokusu Çıktı” haberinde söz konusu şikâyetlerin belediyemiz nezdinde de gerçekleştirildiği ifade edilmiştir. Silivri Belediyesi olarak şikâyet öncesinde dahi konu ile ilgili takibimiz, bünyemizde bulunan Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğü personelimizce titiz bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
Bu bağlamda söz konusu Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisinde şikâyetlere konu olan unsurlar ile ilgili gerekli önlemlerin alınması, ilgili müdürlüğümüzün müdahalesiyle gerçekleştirilmiştir.
Bu önlemler dâhilinde ilgili pülverizatörün konumu değiştirilmiş, koku ile ilgili oluşacak sorun anlarında bölge muhtarlarımızın direk tesis şefi ile irtibata geçerek, yerinde tespit yapılması konusunda bir personelin görevlendirilmesi sağlanmış ve 23 Temmuz Pazartesi mahallelerimizin muhtarları ve Silivri Muhtarlar Derneği Başkanımız ile birlikte tesise bir teknik gezi yapılarak, kurum yetkililerinden doğru bilgilerin alınması organizasyonu yapılmıştır.
Silivri Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonraki süreçlerde de kentlilerimizi ilgilendiren sorunların takipçisi ve çözüm üreticisi olmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haber Merkezi

YORUM YAP