XXXXX

Belediye Başkanı Borçlanma İçin Meclisten Yetki İstemeye Hazırlanıyor


Arsa satışlarını askıya alan Silivri Belediyesi borçlanma yoluna giderek düştüğü maddi darboğazı çözüm yoluna gitme hazırlığında aldığım bilgilere göre. Arsa satış gelirlerine Vergi Dairesi'nin koyduğu tedbir, yerel iktidarı yeni kaynak arayışlarına itmiş olmalı.
Pazartesi günü Aralık ayı oturumunun ilk birleşimini gerçekleştirmeye hazırlanan meclis gündeminin bu borçlanma yetkisi talebi dışında da oldukça yoğun olması bekleniyor.

MÜJDELER YALAN OLDU
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, sel sonrası bütün kredi müjdelerini yerel basın aracılığıyla üyelerine duyurdu. Hani şu hiçbir esnafın faydalanamadığı müjdeler… Geçenlerde özel bir tv kanalında da bankalara veryansın etmiş "Esnafıma kredi vermek konusunda zorluk çıkartıyorlar", "KOSGEB'in kredi verme yönteminde yanlışlık var" diye… Bankaların da KOSGEB'in kredi koşulları da yıllardır belli… Bu süreç genel kurallar çerçevesinde yürütülüyor. Ali Tabakoğlu istedi diye kimse farklı bir yol izlemez kredi konusunda. Ama Tabakoğlu taaa Antalya'da soluğu almasına karşın bunu öğrenemeden geri gelmiş. Günlerdir açıklama bombardımanına tutuldu kamuoyu Esnaf Odası Başkanı tarafından, kredi müjdeleriyle… Sonra da kimsenin izlemediğini bildiğinden basın bülteni olarak yine yerel basına servis edilen tv kanalında mum ışığındaki fiyasko itirafını izlemediğimiz için okuyoruz. Tabakoğlu kendi çalıyor kendi oynuyor… Şova devam yani! Oturduğu koltuğun şikayet değil çözüm merci olduğunun farkına vardığını hiç göremedik, hissedemedik… Esnaf kendi yağında kavrulmaya devam ediyor!

SAĞLIK ALANINDAN
BEKLENTİLER
İki devlet, 3 özel hastanesine rağmen sağlık hizmeti konusunda sıkıntılar tamamen ortadan kalkmış değil. Selimpaşa Devlet Hastanesi'nde  Kadın Doğum branşında doktor eksikliğine dikkat çekilirken, Anadolu Hastanesi'nde çocuk doktoru bulunmamasından, pratisyen doktor ile hizmet verildiği konusunda şikayet var.

SİAD'TAN TANITIM TOPLANTISI
Silivri SİAD'ın evsahipliğinde17-18 Aralık 2009 tarihleri arasında Klassis Resort Hotel'de gerçekleştirilecek olan TÜRKONFED 13. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi hakkında basın toplantısı 12 Aralık Cumartesi günü saat 09.30'da Park Hotel'de gerçekleştirilecek. Yabancı girişimcilerin de yer alacağı organizasyonun en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

ANA FİKİR
Bir karga bir gün dalda oturuyormuş. Bir tavsan yanına gelmiş ve sormuş:
- Karga kardeş ben de senin gibi bütün gün oturup hiçbir şey yapmasam olmaz mı?
Karga:
- Tabii olur... Neden olmasın, demiş...
Bunun üzerine tavşan karganın bulunduğu ağacın altına oturmuş, dinlenmiş.
Sonra bir tilki gelmiş ve tavşanı yemiş...
Anafikir: Hiçbir şey yapmadan oturabilmek için; OLDUKÇA YÜKSEKTE
OTURUYOR OLMALISINIZ...

YORUM YAP