Bek: Kulüp üzerinden siyaset yapmayı etik bulmuyorum

Bek: Kulüp üzerinden siyaset yapmayı etik bulmuyorum

21.04.2020 13:12:37

Silivrispor ile Silivri Belediyesi ve kulüp içerisinde yönetici istifalarıyla yaşanan sürece değinen İYİ Parti İlçe Başkanı Refik Bek gelişmeleri değerlendirirken, “Kulübün üzerinden siyaset yapmayı etik bulmuyorum” vurgusu yaptı.

Silivrispor'un temel gelir kaynakları ile ilgili ihale süreci başlattıktan sonra belediye ve kulüp arasında yaşananlar ile yönetici istifalarına ilişkin sürece dair bir değerlendirme de İYİ Parti İlçe Başkanı Refik Bek'ten geldi.

BEK: BUGÜNE KADAR BİLGİ KİRLİLİĞİ NEDENİYLE AÇIKLAMA YAPMADIM

Geçmiş dönemlerde kulübün başkanlık görevinde de bulunan İYİ Parti İlçe Başkanı görüşlerini kamuoyuna şöyle yansıttı:

“Bir süredir gündemi meşgul eden Silivrispor Kulübü tarafından işletilen otogar ve otopark ihaleleri hakkında bu güne kadar açıklama ve yorum yapmadım.

Bunun sebebi kamuoyundaki bilgi kirliliğiydi. Hala bu konuda netlik kazanılan bir durum yok bana göre. Otogar ve otoparkların belediye ye ait bir şirkete devredileceği iddiası doğru mu? Bu gerçekleşirse bu işletmelerden elde edilecek kazancın nereye gideceği merak konusu.

“İHALE BU ŞARTLARDA NE KADAR ETİK OLUR?”

Ayrıca dünyada ve ülkemizde yaşanan sıra dışı sağlık sorunu herkesi ciddi anlamda tehdit ederken, il dışına çıkmanın bile izine tabi olduğu bu dönemde yapılacak olan ihale ve ihalelerin ne kadar etik olacağı da ortada.

Bunun dışında belediyeden kiralanan yerlerin devirlerinin daha önce belediye encümenin oluruyla gerçekleştirirken, sözleşmeye özel bir madde eklenerek, yetkinin bir kurum müdürlüğünü ve belediye başkanına verildiğinin gerekçesi kamuoyuna açıklanmalıdır.

Silivrispor Başkanının konuyla ilgili yaptığı açıklama sonrası, yönetim kurulundan birçok yöneticinin istifası da bilgi kirliliğinin çoğalmasına sebep olmuştur.

“KULÜBÜN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYI ETİK BULMUYORUM”

Silivrispor partiler üstüdür. Silivrispor hepimizin ortak değeridir, o yüzden kulübün üzerinden siyaset yapmayı etik bulmuyorum. Silivrispor Kulübü Başkanlığı yapmış biri olarak, dün de bu gün de ‘Silivrisporun yönetiminin mutlaka yerel yönetimle uyumlu çalışmalı' düşüncemi koruyorum. Belediye desteğini alamayan bir kulübün ayakta durması mevcut sistemde ancak mucizelere bağlı olduğu ortada.

“YILMAZ VE GÜRASLAN'IN AÇIKLAMA BORÇLARI VAR”

Bu gerçekler ışığında hem Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın ve Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan kamuoyuna resmî ağızdan açıklama borçları vardır.

“SİLİVRİSPOR VE KULÜPLERE BELEDİYE DESTEĞİ DEVAM ETMELİ”

Silivrispor ve ilçemizdeki kulüplerin yaşaması için belediye desteği mutlaka devam etmeli. Silivri Belediyesi yıllardır kulüplerimize nakdi ve ayni destek veriyor ve vermeye devam edeceğinden hiç kuşkum yok, bu düşüncelerle kamuoyundaki bilgi kirliliğini yok etme ve Silivrisporumuzu siyasete malzeme etmeme adına her iki başkanımızdan da resmi olarak açıklama yapmalarını rica ediyorum.”

 

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Cezir
Sonraki » Macera

YORUM YAP