XXXXX

Başsağlığı


 Güntürk’ün cenazesi bugün öğle namazına müteakip Piri Mehmet Paşa Camii’nden kaldırılacak.
Gülsüm Güntürk’e Allah’tan Rahmet, ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

BU AYIP TEMİZLENSİN!
Cumartesi günkü sayımızda Silivri Belediyesi'nin Kültür Evi Personel çalıştırma hizmet satın alımı ile ilgili ihale metni gazetemizde yayınlandı. Kültür Evi'ne alınacak iki koordinatörden birinin maaşı asgari ücretin yüzde 422, yardımcısınınki yüzde 76 fazlası… Aradaki dengesizlik bariz ortada.
Halk oyunları, resim, keman eğitmenlerinin ücreti asgari ücretin yüzde 55-66 fazlası arasında değişim gösterirken koro eğitmeni için sadece asgari ücret düşünülmüş.
Şimdi "İlhan ne ima etmeye çalışıyor?" diyenleriniz çıkacaktır. Bu meselenin iması falan kalmamış. Açıkça yazmak gerek. Kültür Evi'nin başına o asgari ücretin yüzde 422' oranında maaş belirlenen isminin Ayfer Köylü olduğu gün gibi aşikar.
Silivri Belediyesi'nin 10 yıldır bir koro eğitmeni var o da Konservatuar mezunu, doktorasını yapmış Deniz Aydar. Kültür Evi'nde konservatuar mezunu, doktora yapmış ve en uzun süreyle çalışmalarını aralıksız sürdüren tek eğitmeni koro şefine asgari ücret veren Silivri Belediyesi, ne aynı birim, ne aynı tecrübedeki isimlere asgari ücretin yüzde 50 ila 60 oranında fazlasını veriyor. Ama koro şefinin ücreti davulcu ve klarnetçiyle aynı!
El insaf! Sosyal demokrat, halkçı belediyeye bakın da iftihar edin eserinizle! Birileri Silivri Belediyesi'nde kendilerine tamamen siyasi nedenle verilen imtiyazları babasının çiftliği gibi kullanırken ne kadar sınır, kural ve emek tanımaz olabiliyor!?
Kültür Evi'ni birileri ticaret kapısına çevirmiş, birileri de buna göz yumuyor!
Bir araştırma yaptım iktidar değişiminin ardından Silivri Kültür Evi'nde görevlendiren öğretmenlerin ücretleri 800 lira yapılırken, Koro Şefi Deniz Aydar'ın maaşı 500 TL'de bırakılmış. Deniz Aydar'ın özelliği nedir? Annesi İnci Aydar AKP'li Belediye Meclis üyesi. Hani şu daha geçtiğimiz haftalar iki üniversite projesinin Silivri'ye gelmesi için vesile olan!
Silivri için yaptıklarını saymaya ihtiyaç duymuyorum. Ama annesini kıskandıkları, çekemedikleri için böyle bir rezalete zemin hazırlayanlar ve bu kadar küçülmeyi göze alanları, Silivri Belediyesi'nde ve kaynaklarıyla kuruma zarar verenlerin alacağı ücret yüzdesinde tepki de doğurduğu kesin!
Silivri Belediyesi alanında ihtisas yapmış bir koro şefiyle övünmesi gerekirken, bir yerin dibine sokmadığı kalıyor. Eğitim aşkıyla yanıp tutuşan, Başkanımız Başkanı olduğu kurumda eğitimsizlerin eğitimlilere reva gördüğü muameleyle ne kadar övünse az!
Konuyu kendisine açtığımda haberi olmadığını söyledi. Başkan, bütün eleştirileri kendine yöneltecek sularda seyretmeyi alışkanlık haline getirdi. Silivri Belediye Başkanının kurumuyla ilgili bir olay söz konusu olduğunda "Haberim yoktu" demekle suçunu katladığının, bunun kendisini masumlaştırmadığını artık anlamalı.
Peş doğrusu!

CHP'NİN YENİ YÖNETİMİ GRUP
TOPLANTISINA KATILDI
Pazar günü Silivri Belediyesi'nde yapılan CHP Grup Toplantısı'na ilk kez CHP'nin yeni ilçe yönetimi de Selami Değirmenci Başkanlığı'nda iştirak etti. Toplantıda Başkan Işıklar'ın Öztekler ve Hamoğlu Holding'in rezidans projesi hakkında bilgi verdiği ve çalışmanın beklenenin üzerinde olumlu bir ortamda gerçekleştiği edinilen bilgiler arasında.

DÜZELTME
Cumartesi günkü sayımızda "İyi ki varsınız" başlıklı Sevginar Uygun imzalı haberde Merve Madak'ın görevi sehven Özel Kalem Müdürü olarak yazılmıştır.  Başkan Asistanı olacaktır. Düzeltilir. Teknik hatalardan derin anlamlar çıkarmak isteyenlere yapacak bir şey yok. Siz kurmaya, kurcalamaya devam edin. Belki de Allah söyletmiştir bilemeyiz ki!?

YORUM YAP