Başkan Yılmaz: Tarımsal üretimimiz artarak devam edecek

Başkan Yılmaz: Tarımsal üretimimiz artarak devam edecek

4.10.2021 08:07:12

Geçtiğimiz dönemde 2 bin 500 dönüm belediye arazisinde zirai faaliyet yaparak elde ettiği ürünlerle yerel üreticileri ve ihtiyaç sahiplerini destekleyen Silivri Belediyesi, yeni dönemde 3 bin 500 dönüm arazide tarımsal üretim yapmak için hazırlıklara başladı.

Kendi arazilerinde ürettiği ürünlerle hem bölgede küçük ve orta ölçekli üreticilere hem de ihtiyaç sahibi dar gelirli vatandaşlara destek olan ve tüm Türkiye'de dikkatleri üzerine çeken Silivri Belediyesi, tarımsal atılımlarına yeni dönemde de devam ediyor. Geçtiğimiz dönemde 2 bin 500 dönüm belediye arazisinde zirai faaliyet yaparak bölge üreticilerine 7 Milyon TL'lik bir destek sağlayan Silivri Belediyesi, bu yıl 3 bin 500 dönüm arazide tarımsal üretim yapmak için hazırlıklara başladı. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü marifeti ile yapılan çalışmalar ile desteklerin yanı sıra; Silivri'de yerli ve milli tohum kullanımının yaygınlaştırılması ve başta aromatik bitki, sebze ve meyve olmak üzere ürün çeşitliliğinin artırılması da hedefleniyor.

BAŞKAN YILMAZ: TARIMSAL ÜRETİMİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yeni sezon tarımsal üretim faaliyetlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul'un en verimli topraklarına sahip olan Silivri'mizde ‘Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz' sloganıyla yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında bu yıl 2 bin 500 dönüm arazide tarımsal üretim gerçekleştirdik. 1.000 dönüm araziye yaptığımız arpa ekiminden elde ettiğimiz 400 ton tohumluk arpayı 2.000 çiftçimize bedelsiz olarak dağıttık. Çiftçilerimize yaptığımız bu desteğin maddi karşılığı ise 2,5 milyon TL civarında oldu. Üreticiler elde ettikleri ürünlerle 20.000 dönüm araziye ekim yapabilecek ve elde ettikleri 10.000 ton ürünü tekrar tohumluk olarak kullanabilecek. Silivri Belediyesi böylece, ilçedeki küçük ve orta ölçekli üreticilerin yaklaşık 25 milyon TL ciro elde etmesine imkân sağlamış olacak.

“2 BİN 500 DÖNÜM OLAN EKİM ALANIMIZI 3 BİN 500 DÖNÜME ÇIKARDIK”

Yeni sezon için yine belediyemize ait arazilerde üretim planlamamızı yaptık. 2 bin 500 dönüm olan ekim alanımızı 3 bin 500 dönüme çıkardık. Bunun 1.500 dönümlük kısmında yerli ve milli sertifikalı arpa tohumu ekimi, 1000 dönümüne ayçiçeği, 500 dönümüne kavun ve bamya, 250 dönümüne silajlık mısır, 250 dönümüne ise tıbbi ve aromatik bitki ekimi yapacağız. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da tohumluk arpalarımızı, samanlarımızı ve silajlık mısırlarımızı ilçemizdeki küçük ve orta ölçekli üreticilerimize hibe olarak dağıtacağız.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ OLARAK, SİLİVRİ'NİN VERİMLİ TOPRAKLARINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tarımsal üretimimiz her yıl artarak devam edecek. Silivri Belediyesi olarak, Silivri'nin verimli topraklarını korumaya, atalık tohumlarımıza sahip çıkmaya, çiftçimize, hayvancımıza destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

YORUM YAP