Başkan Yılmaz son meclis toplantısında ‘icraatın içinden’ yaptı

Başkan Yılmaz son meclis toplantısında ‘icraatın içinden’ yaptı

11.12.2020 16:54:29

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Aralık Meclisinin sonunda yılın son toplantısı olması asabiyle adeta bir ‘icraatın içinden' sunumu gerçekleştirerek yapılan ve yeni dönemde hedeflenen çalışmaları aktardı.

Meclis gündemini kapatan Başkan Volkan Yılmaz, yapılan, devam eden ve hedeflenen çalışmaları özetledi. Yılmaz şöyle konuştu:

“2020 yılı sağlık ve felaketler anlamında çok hayırsız bir yıl oldu. İnşallah bir an önce 2021 yılını sağlık, sıhhat ve mutlulukla karşılar bu kötülüklerin son bulduğu bir yıl yaşarız.

 “TARİHİ KISA KÖPRÜYÜ BİR YIL İÇİNDE KULLANIMA AÇTIK”

Belediyemiz ve hükümetimizin ilçemize yatırımlarla ilgili konuyu sizler ve Silivri halkımızla paylaşmak istiyorum.

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğümüzle yaptığımız istişareler neticesinde Silivri'de yapmayı planladığı yatırımlar var. Öncelikle şehrin kanayan yarası, tam merkezinde 10 yıla yakın bir zamandır kapalı kalan bir Tarihi Kısa Köprümüz vardı. Restorasyonunu Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ihale etti. Girişimlerimiz neticesinde çok kısa bir süre içinde onarıldı ve şu anda vatandaşımızın üzerinden rahatça geçtiği, yayalara açık bir köprü olarak şehrin iki yakasını bir araya getirdi. Ondan önce demir asma köprü yaptırmıştık. Buraya kaynak ayırmayalım, bir yıl içinde bitiririz demiştik. Vatandaşlarımız, “On yılda bitirilemeyen köprüyü siz bir yılda nasıl bitireceksiniz” dediler. Biz de Tarihi Köprü'yü tamamladığımızda bu asma köprüyü Boğluca Deresi'nin yukarı alanında Kiptaş bölgesinde kullanırız diye düşündük. Bahar aylarında bu köprüyü buradan alıp şehrin başka bir noktasına taşıyacağız. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğüme bu proje için şükranlarımı sunuyorum.

“KÖPRÜLÜ ÜST GEÇİDİN ASFALTI YENİLENDİ”

Trafik Müdürlüğünün olduğu alandaki köprülü kavşakta yaklaşık 1400 ton asfalt sererek bu alan Karayolları 1. Bölge Müdürlüğümüz tarafından tamamen yenilendi.

“ASANSÖRLÜ ÜST GEÇİDE İHTİYAÇ VARDI”

Yine müdürlüğümüzle bir üst geçit planladık. Bunun 350 metre Doğusunda İBB'nin yapmış olduğu bir üst geçit daha var. Halihazırdaki üst geçit ekonomik ömrünü tamamladığından o üst geçidin ilgili kurumuyla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Yıkımı gerçekleştirilecek. Şehrin iki yakasını değişik projelerle bir araya getirmeyi düşünürken, insanların asansörlü üst geçitle karşıdan karşıya geçmesi için çok uğraş verdik. Engelli vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmak istiyoruz. İBB'nin başladığı asansörlü üst geçit bir yılı aşkın zamandır duraksamaya uğradı.

“İKİ ÜST GEÇİTTEN BİRİ ŞEHRE FAZLA OLMAZ”

Kamuoyunda yanlış algılar var. Büyükşehirle burada bir yarış içine girmek ve hizmetleri çarpıştırmak değil amacımız. İki üst geçit arasında 350 metre var. Bu iki üst geçitten birinin şehre fazla olacağını söyleyen bir meclis üyesi arkadaşımın olacağını tahmin etmiyorum. İkisi de asansörlü olacak. Bizim yaptığımız üst geçit demonte olacak. Bu bölgede viyadük gibi bir proje olduğunda bu üst geçidi söküp başka alana takabiliriz. Karayolları çelik kısmını üstlendi. Silivri Belediyesi olarak biz de asansörlerini yaptık. Protokol imzaladık. Asansörler bir hafta içinde çalışmayla başlayacak. Hedefimiz Tapu Müdürlüğü, SGK, Devlet Hastanesi'ni bir araya getirmek. Ayna zamanda hastanenin o tarafından Vakkas Sokak bölgesiyle sahil bölgesini buradan birleştirmek. Sahildeki vatandaş, Çorlu Durağı diye tabir ettiğimiz yerden karşıya geçmesi, sonra tekrar hastaneye yürümesi ciddi sıkıntılar yaratıyordu. Karayolları Bölge Müdürlüğüne teşekkür etmek istiyorum.

İBB YETKİLİLERİNE ÜST GEÇİT TEŞEKKÜRÜ

İBB tarafından yapılan asansörlü üst geçit de çok ciddi bir katkı sağlayacak. İBB yetkililerine de teşekkür etmiş olalım.

SEMİZKUMLAR'A ÜST GEÇİT YAPILDI

Semizkumlar Altınörak bölgesine üst geçidini geçen yıl Karayolları ile yaptırdık. Bir ay gibi kısa bir zamanda yapıldı ve oradaki ihtiyacı karşılıyor.

Semizkumlar pazarında bir yaya geçidi ihtiyacı oldu. Hızlı bir şekilde yapımı tamamlandı.

“KARAYOLLARINDAN TALEPLERİMİZİN SÖZÜNÜ ALDIK”

Karayollarından taleplerimiz var.  Bölgemizdeki tüm araç üst ve alt geçitlerinin bakımı, onarımı, ışıklandırılması ve asfaltlarının yapılmasını talep ettik. Bunların sözünü aldık. 2021 yılı içerisinde yapılacak.

Üst geçitlerimiz İBB'nin sorumluluğunda, deprem kontrollerinin yapılmasını ve onarılmasını kendilerinden talep ettik. Karayolları ile de görüştük. Deprem etütleri yapılıp tadilatlarının yapılması için girişimlerimiz oldu.

“325 BİN M2 ALANDA BİR YAŞAM KORİDORU OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Silivri'nin marka bir kent olabilmesi için yaptığımız çalışmalardan bir tanesi de Boğluca Deresi etrafındaki peyzaj ve uygulama projesi oldu. Dört etaptan oluşan bir projeyle bu bölgeyi bir yaşam ve cazibe alanı haline getirmeyi planladık. İlk projemiz Hızır Ilkın ile E-5 arasındaydı. Bina renklendirme çalışması yaptık, kaldırımları iyileştirdik, Tarihi Kısa Köprümüzü restore ettirdik. Çok yakın bir zamanda İSPARK ile de görüşerek orasını bir yürüyüş ve peyzaj alanıyla cazibe merkezi haline getireceğiz. İlk etap Devlet Hastanesi arkasıyla Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nu kapsayan 50 bin m2 alanı kapsadı. İkinci etap 25 bin m2,  3. etap 165 bin m2'lik Müjdat Gürsü Tesislerini de yer almakta. Ondan sonra da KİPTAŞ 2 diye tabir ettiğimiz Kapalı Spor Salonunun olduğu alan. Orası da 85 bin m2. Toplamda 325 bin m2 alanda bir yaşam koridoru oluşturmayı hedefliyoruz. Bu projelerimizi İBB Park ve Bahçeler Daire Başkanı Çağtay beyle, İBB Başkanımız Ekrem beyle, BİMTAŞ'la paylaştık. 2021 Yılı bütçesinden de 60 bin m2'lik olan 1. etap bütçeye dahil edildi. Bundan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Gönül isterdi ki tüm etapları 2021 bütçesine aldırabilelim.

Ekrem beyim seçim beyannamesinde en önemli vurgusu adalet. Şehri adaletle yöneteceğini ifade etti. Buradan bir suçlama yapmıyorum, kendisine de ifade ettim. Büyükçekmece Belediyesine 600 m2'lik bir rekreasyon alanı uygun görülmüş, bize ise 60 bin m2. Tabi ki Büyükçekmece'ye de yapılsın, karşı değiliz. Teşekkür ediyoruz. Orada yaşayanlar da bizim hemşerilerimiz. Umarım bu bütçenin bitiminde ilave bütçeyle Silivri'ye de 2, 3 ve 4. etaplar da dahil edilir. Sözünü esasında aldık. Bu konuda sizlerden de destek istemiş olayım. Belediyemizin projesini birebir kullanacaklarını söylediler. Başkan İmamoğlu, “Proje sizden, yapımı bizden olsun” dedi. Teşekkür ettik. Geçen bayramda bu işin kazması vurulacaktı ama yapılan ihalelerin iptal edilmesi v.s. bugüne kısmetmiş. İnşallah bir hafta 10 gün içerisinde başlanacağı söylendi. Başlandığında da burada bisiklet ve yürüyüş yolları, seyir terasları, kondisyon ve dinlenme alanları, açık otoparklar, kafeteryalar, büfeler, iki adet özel tasarlanmış çocuk oyun alanları, köpek gezdirme alanları v.s. İBB bisiklet yolları ve prestij kaldırımları yaptı. Yol Bakım Daire Başkanlığına tekrar teşekkür edeyim.

Önümüzdeki günlerde Silivri'de aydınlatmaları olan prestij yol ve kaldırımları hayata getireceğiz.

“GÖNÜL RAHATLIĞI İLE HER TÜRLÜ PROJEYİ YAPABİLİRİZ”

  1. Etaba gelince, Arıkanlı Holding, Ebru Arıkan'la yapmayı planladığımız ve tahsisini, protokolünü yaptığımız alan. Burada yapılan donatıların birçoğunun Milli Emlak, yani Maliye Hazinesi üzerine konmuş ve belediyeye tahsisi yok. İBB tahsis almış ama Silivri Belediyesi bu alanda hiçbir tahsisi yok. Şu anda isterlerse belediyemize zimmet dahi çıkarabilirler. Milli Emlak'la altı ay boyunca yaptığımız yazışmalarla buradaki tüm alanların tahsisini Silivri Belediyesine aldık. Belediye olarak burada gönül rahatlığıyla her türlü projeyi yapabiliriz.

Ebru Arıkan'la görüştük. Haziran ayında başlanacaktı. Salgın şartlarında Arıkanlı ailesi tasarrufundan dolayı proje beklemeye alındı. En son geçen hafta görüşüldü, kısa süre içinde başlanacağı söylendi.

Bir önceki belediyemiz yönetimiyle de bir protokol yapılmış fakat arazilerin tahsisi alınmadığı için Arıkanlı ailesi “Tahsisi olmayan yere park yapamam” demiş. O şekilde sürüncemede kalmış. Hatta burada kullanılacak aletler, salıncaklar o zamandan beri depoda duruyor.”

 

YILMAZ: TAKİP ETMEZSENİZ OLDUĞU YERDE KALIYOR

CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, araya girerek “Belediyemiz böylesine dev bir yatırım yapmak istiyor. Bizim dönemimizden bahsediyorum. Her şey hazırlanmış ama Hazine izin vermiyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu.

Başkan Yılmaz, “Çok güzel bir soru sordunuz. Altı ay boyunca altı kez Ankara'ya gittim. Kaç tane yazışma yaptığımız belli değil ve orada bir 112 Acil var. Sağlık Bakanlığı'na yazıyoruz “red”. Altı defa Ankara'ya gittim. Bir konuyla ilgili dertlenir, ret cevabı gelip de bırakırsanız bunların hiç birini alamazsınız. Bakanla iki defa, Milli Emlak Daire Müdürü Tufan beyle defaten görüştük, ziyaret ettim. O kadar zor gerçekleşti ki. Tarımdan, Sağlık Bakanlığından yazı alınıyor. Bu işlemleri takip etmezseniz, olduğu yerde kalıyor.” cevabını verdi.

Konuyla ilgili Kırkıcı ile Yılmaz arasında diyalog şöyle devam etti:

Kırkıcı: Zor olan nedir başkanım?

Yılmaz: Türkiye'deki bürokrasi… Size de bize de aynı bürokrasi var.

Kırkıcı: Bu başka bir şey, siz altı defa gittiniz, yani on altı defa mı gitmek lazımdı? İmar planlarında kamusal terkleri yapılması gereken rekreasyon ve yeşil alanı olarak görülen yerlerde Hazine'nin zaten birinci yazıda cevap vermesi lazım.

Yılmaz: Sağlık Bakanlığı örneğin 112 Acil'i bütün prosedürleri yerine getirdikten sonra izin verdi.

Kırkıcı: Bana göre siz Cumhur İttifakı'nın bir parçası olduğunuz için verdi. Olay bu. Bunu görmek lazım. Her yer peşkeş çekiliyor, gökdelenler yapılıyor.

Yılmaz: Buradaki yapının bu işi sahiplenmesi önemli.

Kırkıcı: Dünya kadar yatırım yapıldı oraya. Buradaki arkadaşlar o zaman bunu görmediler mi? Bu kadar etkilisiniz, Silivri'ye bir tehlike getirilmek isteniyor, ona müdahale etme gereği bile duymuyorsunuz. Yatırımın yapılmasını bekliyorsunuz. Karşı durmak ve çaba harcamak gerekiyor.

Yılmaz: Oraya nereden baktığınıza bağlı.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, da tartışılan konu ışığında söz alarak şöyle konuştu: “Geçmiş dönemde BP benzinliğin oraya şelale projesi çizilmişti. Görsel bir ışıklandırma ve müzikle birlikte, aynı projeyi oraya tekrar hayata geçirme şansımız var mı? CHP'li arkadaşlarımızın katkısı ne olur? Böyle bir temennide bulunmak istedim.”

Başkan Yılmaz, “Bizim yeni projemizde yok ama İBB başladığında istişare edelim. Ona hep beraber bakalım.” dedi.

Başkan Yılmaz, falezler konusunda şöyle değindi: “Boşnak Bahçede falezlerle ilgili İBB ile görüşmemiz oldu. Şantiye binası da kuruldu fakat daha sonra gerekli birimin bunu yapmasıyla ilgili biraz saktı. Fen İşleri Daire Başkanıyla yaptığımız toplantıda bu gündeme geldi. Çok kısa sürede başladığında kafesleme yöntemiyle bu falezleri güvenli bir hale getireceğiz inşallah. Bu konuda da tekrar teşekkür etmek istiyorum.

“SELİMPAŞA PROJESİNİN KAZMASI ÇOK YAKINDA VURULACAK”

Selimpaşa Kavşak alt ve üst geçidi projesi 2018 yılında ihale edilmiş. İBB'nin bir önceki yönetimi tarafından bir kısmı yapılmış, bir kısmının imalatlarına başlanmış fakat yarım kalmış. Selimpaşalı vatandaşlarımız için çok önemli. Ölümlü trafik kazalarının yaşandığı bir yer. Projenin maliyeti yaklaşık 60 milyon lira. Beş etabı var. Birinci etabı Selimpaşa Merkezde, ikinci etabı Ortaköy yolu araç giriş çıkışta, üçüncü etabı Silivri'den giden vatandaşlarımızın kesişmeden Bat-Çık'la otobana bağlanmaları bir de ileride bir derenin menfezlerinin genişletilmesini kapsıyor. Ekonomik koşullar doğrultusunda iki etabının, İstanbul'dan gelenlerin Silivri'ye direkt devam edeceği Selimpaşa merkezde Bat-Çık'la ada mantığı ile bir geçişle, ikincisi de Silivri'de İstanbul'a giden otobana bağlanacak olanların bir Bat-Çık modeliyle hayata geçirilmesi için kazmanın çok yakında vurulacağı söyledi. Bunun için Silivri ve Selimpaşalı vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum.

“SİLİVRİ, SPOR YATIRIMLARI AÇISINDAN ÇOK FAKİR KALMIŞ”

Bir diğer konu, gençlerimize spor yatırımları yapacağız dedik. Silivri'de amatör ve profesyonel futbol maçlarının oynanacağı iki sahasının olduğunu söyledik. Selimpaşa, Gümüşyaka, Değirmenköy, Kavaklı, Çanta'da futbol sahalarının olmaması ilçemiz için ayıp dedik. Silivri, spor yatırımları konusunda çok fakir kalmış. Onun için spor yatırımlarına devam edeceğiz. İBB ile Müjdat Gürsu'nun olduğu yerde Spor Bakanımızla yaptığım görüşme neticesinde stadın olduğu yere kapalı tribünlerinin olduğu, profesyonel lig maçlarının da oynanacağı Spor Bakanlığının hazır olduğunu ifade etiğimde Ekrem bey tahsis yapmayıp İBB olarak yapmak istediklerini ifade etti. Bakan bey, İBB'nin yapması konusuna tamam dedi.

Göreve geldiğimizde Karasu Tesisleri'nde çimler kurumuş, soyunma odalarında elektrikler kesik, sular akmıyordu. Hızlı bir şekilde tamiratını yaptık, stadın bakım onarımını yaptık. Bakanlığımızla bir çalışmamız var. Doğu tribününü yapıp maçların oynanacağı hale getirip yanına ilave tesisler kazandırılacak.

DEĞİRMENKÖY'DE STAT MÜJDESİ

Değirmenköy'ün en kıymetli yerinde yaklaşık 18 dönüm arazide bin kişilik tribünü, dört tane takım için soyunma odası olan, ilavesinde basket sahaların da olacağı ihalesi 30 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilecek bir stadın müjdesini vermek istiyorum. Değirmeköy ve Silivri'ye hayırlısı olsun. AK Parti İlçe Başkanımız Bozoğlu, İl Gençlik ve Spor Müdürü ile Spor Bakanımıza bu tesis için teşekkür ediyorum.

2021 Yılında da inşallah bir tanesi belediyemiz, bir diğeri de bakanlık marifetiyle iki tane stat daha yapmayı planlıyoruz. İBB de bir tane yapmak istiyorsa, buradan açık çek, belediyemizin bir spor alanını tahsis edebiliriz. İnşallah daha güzel spor yatırımlarını da yapacağız.

“ÇEVRE BAKANLIĞIMIZDAN ŞARTLI NAKDİ YARDIM ALDIK”

Çevre Bakanlığımızla yürüttüğümüz Sıfır Atık Projemiz var. Çevre Bakanlığımızdan bir şartlı nakdi yardım aldık. Çevre Müdürlüğümüze ve personeline teşekkür ediyorum. Sıfır Atık kapsamında bir proje hazırladılar. Yaklaşık 3 Milyon 750 Bin Lira şartlı bağışı öngören projemiz onaydan geçti. Ülkemizin geçtiği sıkıntılı dönem dolayısıyla ilk etapta 1 milyon liralık bir şartlı destek verildi. Bu parayla geri dönüşüm konteynerleri, Galvanis kaplamalı çöp konteynerleri, kamu binalarında gördüğümüz geri dönüşüm kutuları, plastik konteynerler alınacak, Mobil Atık Geri Atık Getirme Merkezleri kurulacak. Bu merkezlerde toplanıp ekonomiye kazandırılacak. 60 Ton kapasiteli bir kantar ve kompost makinesini de bu nakdi yardımla alıp Silivri'nin envanterine kazandıracağız.

2020 Yılının son toplantısını gerçekleştirmiş olduk. 2021 Yılının milletimize ve insanlığa hayırlı olmasını, sağlık, afiyet, huzur, barış getirmesini diliyorum.”

Renginar SALİ

YORUM YAP