Başkan Yılmaz, Silivri Yeşilay Danışmanlık Merkezini ziyaret etti

Başkan Yılmaz, Silivri Yeşilay Danışmanlık Merkezini ziyaret etti

10.09.2020 10:36:45

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Yeşilay Danışmanlık Merkezini ziyaret ederek yetkililere çalışmalarında başarılar diledi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte önceki gün Silivri Yeşilay Danışmanlık Merkezine (YEDAM) bir ziyaret gerçekleştirdi. Belediyemiz tarafından restore edilmiş tarihi konakta yeni hizmet vermeye başlayan merkez yetkilileri ve Silivri Yeşilay Şube Başkanı Ülkenur Büke ile bir araya gelen Yılmaz, verecekleri önemli hizmette kolaylık ve başarı diledi.

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Alkol ve madde kullanımını önleme amacıyla Silivri Belediyesi olarak işbirliği protokolü imzaladığımız Silivri Yeşilay Danışmanlık Merkezini ziyaret ettik.

Selimpaşa'da tahsis ettiğimiz belediyemize ait restorasyonu yapılmış eski bir konakta çok anlamlı hizmetlere öncülük edecek Ülkenur Büke'yi ve yönetimini şimdiden tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

YEŞİLAY DANIŞMANLIK MERKEZİ (YEDAM)

YEDAM'DA NELER YAPILIYOR?

YEDAM yetkilileri, verdikleri hizmeti şöyle anlatıyor: Tütün, alkol, madde veya internet ile ilgili bir sorun mu var? Yalnız değilsin. Yardımcı olmaya hazırız.

YEDAM olarak tütün, alkol, madde ve internet ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyoruz.

*Merkezlerimizde yatış yapılmamaktadır.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Aşağıdaki durumlarda bize başvurabilirsiniz: Tütün bağımlılığı ile mücadele yöntemlerini öğrenmek istiyorsanız, Alkol kullanımınız fazlaysa, Madde bağımlılığı tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, Yoğun internet kullanımına bağlı yaşamınızda sorunlar varsa, Eğer aile üyelerinizden biri bunları yaşıyor ama danışmanlık için gelmiyorsa, bilgi ve danışmanlık almak  için siz de doğrudan YEDAM'a gelebilirsiniz.

NELER YAPIYORUZ?

Bağımlılık konusunda ÜCRETSİZ ve AYAKTAN danışmanlık hizmeti veriyoruz. Tütün-alkol-madde- internet kullanan kişinin bağımlılık düzeyini saptıyoruz.  Tütün-alkol-madde kullanımını bırakması konusunda yardımcı oluyoruz. Tekrar kullanmaya başlamamak için yöntemler öğretiyoruz. Eşlik eden ruhsal sorunlar varsa (öfke kontrolsüzlüğü, kaygı vb) bunların düzelmesi için psikolojik destek veriyoruz. Nasıl davranmaları konusunda aileleri bilgilendiriyoruz Danışanlarımızı evlerinde ziyaret edip, gidişatı takip ediyoruz

Bunları başarabilmek için: Bireysel görüşmeler ve grup çalışmaları yapıyoruz, Sosyal destek sağlıyoruz, Değişim demek yeni alışkanlıklar, yeni bir çevre, yeni bir hayat demektir. Danışanlarımızın sağlık güvencesi, işsizlik, boş zaman değerlendirmesi gibi sorunlarının giderilmesinde diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışıyoruz, YEDAM Atölye'de danışanlarımızın sosyal yaşama uyumunu sağlayarak, meslek edindirme kursları veriyoruz, İyileşmenin kalıcı olması ve hayata uyumun sağlanabilmesi için YEDAM Atölyede uzun süreli aktivitelerimizi sunuyoruz.

YEDAM'A NASIL BAŞVURULUR?

Çevrenizde bağımlı olduğundan şüphelendiğiniz kişiler varsa, 444 79 75 YEDAM Danışma Hattı'nı arayarak neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

YEDAM, Türkiye'nin birçok şehrinde ve K.K.T.C'de de hizmet vermektedir.

KİMLERE HİZMET VERİLİR?

12 yaş ve üzerindeki kişilere, Tütün, alkol, madde ve internet bağımlılığı konusunda destek almak ya da tedavi olmak isteyenlere, Kişiyi tedaviye yönlendirmek için gerekli yöntemleri öğrenmek isteyenlere hizmet verilir.

YEDAM'da sunulan tüm hizmetler tamamen gizlilik ilkesi esas alınarak yürütülür. YEDAM'da sunulan tüm hizmetler ücretsizdir. YEDAM hizmetlerini ayaktan sürdürmektedir. Yataklı programımız yoktur. Randevu sistemi ile çalışıyoruz.

HİZMETLER

Telefonla danışmanlık, yüzyüze görüşme, grup terapileri, sosyal etkinlikler, bağımlılık seminerleri, YEDAM atölye, aileler için hizmetler verilmekte.

Ücretsiz randevu için 444 79 75 nolu telefonu arayabilirsiniz.”

Renginar SALİ

YORUM YAP