Başkan Yılmaz’dan Mübadele Evi ve Sarnıç Restorasyonu hakkında açıklama

Başkan Yılmaz’dan Mübadele Evi ve Sarnıç Restorasyonu hakkında açıklama

12.10.2020 11:16:20

Silivri Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı 2. birleşiminin 1. oturumunda konuşan Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri'ye ve Silivri'nin tarihine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Silivri Belediyesi 2020 Ekim ayı meclis toplantısı 2. birleşiminin 1. Oturumu, Cuma günü, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Fatih Mahallesi Lozan Mübadele Evi projesi ve Fatih Cami altında bulunan tarihi sarnıcın restorasyonu hakkında konuşan Başkan Yılmaz, İstanbul Valiliğinden ödenek talep edileceğini belirtti.

VALİ YERLİKAYA'YA TEŞEKKÜR

16'ncı madde olarak gündeme gelen ve okunan komisyon raporu ile mecliste oy birliği ile kabul edilen “İstanbul Valiliğine restorasyon yapım işi ve proje yapım işi kapsamında belediyemizce ödenek talebi başvurusu yapılması.” maddesine ilişkin bilgiler veren Başkan Yılmaz, şunları söyledi: “Bir önceki yönetim tarafından kamulaştırması yapılan, projesi hazırlanan bir mübadele evi var. Lozan mübadelesi ile Silivri'ye gelen vatandaşlarımızın hem tarih bilincini, hem de Silivri'mizin Cumhuriyet dönemindeki tarihini anlatmak adına önemli bir proje. Biz bununla ilgili İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya Beyefendi'ye talepte bulunduk. Silivri ile ilgili hangi problemle gittiysek, ayakları yere basan her konuda Valiliğin kapılarını bizlere sonuna kadar açmış ve yardımcı olmuştur. Şuan çok kötü durumda olan, Bizans dönemine ait 1300 yıllık çok değerli bir sarnıcımız var. Üstünde bulunan caminin şadırvanından içeriye su giriyor. Onun da restorasyon ve yenilenmesinin yapılması, tüm projelerinin yapımı için Vali Bey'den bir talepte bulunduk. Bir aksilik olmazsa bu iki projemiz de onaylanacaktır. Ben bu kapsamda İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya Beyefendi'ye Silivri halkı adına teşekkür ediyorum. Silivri'deki tarihi eserlerin saygı duyularak yaşatılması, bir sonraki nesillere aktarılması, bir de hiç haberimiz olmayan tarihi mirasın da gün yüzüne çıkarılması adına çalışma yapmak bizim mecburiyetimiz.”

“SİLİVRİ'NİN TANINMASI İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”

Başkan Yılmaz, meclis gündeminden sonra Silivri'nin tanıtımına yönelik belediye tarafından yayınlanan “Geçmişten Gününüze Silivri” adlı kitap hakkında da bilgi verdi. “Silivri'yi İstanbul'a, Türkiye'ye ve tüm dünyaya anlatma ve tanıtma gibi bir misyonumuz olmalı.” diyen Başkan Yılmaz, “Ama anlatmak için önce anlamak, tanıtmak için önce tanımak gerekir. Silivri'nin anlanması ve tanınması için çaba sarf ediyoruz. O çabalardan birisi de ‘Geçmişten Günümüze Silivri' kitabını Silivri'ye armağan ettik. Bu esere verdiği emek için Hulusi Üstün hocamıza teşekkür ediyorum. Biz Silivri'nin tarihine, tarihi eserlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP