XXXXX

Basın Camiası Yasta

Van’da 9 Kasım gecesi meydana gelen 5,6’lık deprem basın camiasını vurdu.
DHA Van Bürosu Muhabiri Sebahattin Yılmaz ile DHA Diyarbakır Bürosu Muhabiri Cem Emir, Van’da Bayram Oteli’nin enkazı altında kalarak, yaşamını yitirdi.
Depremin ardından 49 saati aşkın aramada DHA yöneticileri, Yılmaz ile Emir’in aileleri, meslektaşları, yakınları iki muhabirin cansız bedenlerine ulaşılmasıyla yıkıldı.
Basın camiasına başsağlığı diliyorum.

EMEK, YUVAYA DÖNDÜ
Kitapevi çırağımdı, Hürhaber’de muhabirimiz olarak yerel basın camiasına adım attı. Hürhaber’in en zor günlerinde iki yıla aşkın süreci birlikte geçirdikten sonra yollarımız ayrıldı. Yerel basında çeşitli kuruluşlarda çalışmalarını sürdürdükten sonra, bir süreliğine de Silivriposta’sını çıkartan Tolga Emek, yeniden Hürhaber’de. Öyle parlak, süslü laflara gerek olmadığını düşünüyorum emeği ile bu sektörde var olan ender isimlerden biri Tolga Emek. Hürhaber’e hoş geldin!

MESLEK HASTALIKLARI
Bir yanda meslek icrasından kaynaklanan rahatsızlıklar, diğer yandan kişi ile söz konusu iş arasında sağlanamayan uyum neticesinde birliktelikten doğan çarpıklıklar. Örneğin basın sektöründe günü kurtarmaya yönelik hareketler ancak ucuz olabilir ve bunun sonucunda kaybedilen çokça zamanın tek bir vuruşla telafi çabaları takip ediyor genelde. Piyangodan para çıkmadığı sürece (niceleri kendini talihli sayarken, talihsizliğin dibine vuruşlarını da hatırlayın), büyük bir paraya birden bire sahip olamazsınız. Kazanç; emek, zaman ve istikrar ister. Bu konularda elde edilen nitelik, saygınlığınızı ve toplumdaki yeriniz ile kamuoyunu yönlendirme konusundaki etkinliğinizi belirler.
Gazeteciliği, hatta her işi, dürüstçe yaptığınız vakit karşılığını mutlaka alıyorsunuz. Yalanlar ve şantajla elde edilen yöntemleri itibariyle yanıltıcıdır, ucuz zaferlerdir. İnsanların samimiyet ve doğruluğunuzdan emin olması vakit alsa da sonuç bu durumda hiçbir zamanda hüsran olmaz.

CHP’DE ŞAHİN HANDİKABI
Bu hafta siyaset sahnesinde en çok merak edilen konu CHP Silivri İlçe Yönetimi’ne atanacak yeni yönetim olacak kuşkusuz. İstifalar ile düşürülen Selami Değirmenci yanlısı yerine atamayla Özcan Işıklar’a yakınlığı ile bilinen isimlerin görevlendirilmesi bekleniyor.
CHP’de asıl şamatanın Mayıs 2012’de gerçekleştirilmesi beklenen kongrede yaşanacağı herkesin malumu. Selami Değirmenci, aylar öncesinde ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı biliyorsunuz.
Kongre süreçlerinin AK Parti’de de CHP’de de yerel seçimler öncesinde ön seçim anlamına gelebileceğini daha önce de yazdım. Selami Değirmenci bizzat kendini ortaya koyarken, Özcan Işıklar’ın bir başka isimle bu süreçte mücadele edecek olması dezavantajı. Bir başka ismin yanı sıra Hüseyin Şahin ile bu yola çıktığı taktirde, kendisinin bile güvenmekte güçlük çektiği bir isim için nasıl güven toplayacağı merak konusu.

Haberin devamı 14.11.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP