Başarıya ve yenI kazanımlara devam

Başarıya ve yenI kazanımlara devam

15.06.2016 14:28:33

Silivri Cezaevi Kampüsü'nde hizmet veren Silivri Fatih İlk ve Ortaokulu başarılarını sürdürerek ve fiziki yapısını iyileştirerek eğitim-öğretim yılına veda etmeye, yenisini yeni olanaklarıyla karşılamaya hazırlanıyor.

Silivri Cezaevi Kampüsü içinde bulunan Silivri Fatih İlk ve Ortaokulu, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Doğan Hayta'nın müdürlüğünde hizmet verdi. Melek Hayta ve Ufuk Ülkü'nün müdür yardımcılığında, toplam 20 öğretmen, iki yardımcı personel ve bir memurun görev yaptığı okulda yaklaşık 260 öğrenci öğrenim görmekte. Cezaevinin soğuk duvarları arasında sıcak bir eğitim yuva olma özelliğini taşıyan Silivri Fatih İlk ve Ortaokulu, başarılarıyla bilinmekte.

AKADEMİK BAŞARI İSTİKRARLA SÜRMEKTE
Özellikle TEOG sınavında ilçemiz devlet okulları arasında birinciliği 2015-2016 Eğitim-öğretim yılında da kaptırmayan okul, akademik başarılarını sürdürdü. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında düzenlenen Ortak Sınavlar'da Silivri Fatih Ortaokulu öğrencileri en yüksek puanları aldı.

SATRANÇ'TA SİLİVRİ VE İSTANBUL BİRİNCİLİKLERİ
Okullar arası Bilgi Kültür Yarışması'nda ilk üç'e giren okul öğrencileri, satranç konusunda da çok iddialı. 70 Öğrenciden 52'si lisanslı. Fen Bilimleri öğretmeni İbrahim Şahin'in çalıştırdığı satranç öğrencileri turnuvadan turnuvaya koşuyor ve kupalarına yenilerini ekliyorlar.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Satranç Federasyonu ve Ay Koleji'nin 28-29 Mayıs 2016 tarihinde ortaklaşa düzenlediği İstanbul Satranç Turnuvası'nda, Silivri Fatih Ortaokulu'nu temsil eden öğrencileri Şahin Melih ve Tuncer Tuncay katılan 62 okul arasında İstanbul Birincisi oldu. İlçemiz ortaokullar arasında düzenlenen Satranç Turnuvası'nda da Silivri Birincisi oldular. Başarıları bunlarla da bitmedi, Tekirdağ Suat Atalık Satranç Turnuvası'nda Üçüncü, Çorlu Mektebim Koleji'nde İkinci, Tekirdağ Turnuvası'nda İkinci olmayı başardılar. Birinci sınıf öğrencileri de turnuvalarda yarışıyor. 2015-2016 Eğitim-öğretim boyunca toplam 6 kupa ve 14 madalya aldılar. Öğrenciler teneffüslerde ve bos vakitlerinde satranç, mangala, taktiks oyunu, nim oyunu gibi farklı zeka oyunları oynuyorlar. Ve bu oyunların turnuvaları düzenleniyor.

FATİH İLKOKULU'NUN MİNİK YAZARLARI KİTAP YAYINLADI
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Çocuk Yazarlar Projesi kapsamında Silivri Fatih İlkokulu 3/B Sınıfı öğrencileri Nilgün Tuncel'in öğretmenliğinde hazırladıkları “Hayal Ülkesinin Minik Yazarları” adlı kitabı çıktı. Öğretmenlerinin özel ve güzel tasarımı ve düzenlemesi eşliğinde kitapta öğrencilerden; Aynur Ezel Olgun, Umut Deniz Kurudal, Fulya Müge Yıldırım, Eren Yakın, Ahmet Hakan Seyran, Emre Bedir, Saniye Nur Sinan, Muhammed Ali Alkan, Sude Nur Çalışkan, Yavuz Yüksel, Eyüp Taha Söğüt, Semra Sahra Çelik, Mehmet Akci, Fatih Alp Doğukan Baran ve Nilgün Tuncel'in hikâyeleri yer aldı.

HER MEKTUP, BİR KİTAP
Silivri Fatih Ortaokulu ve Giresun Alucra Fatih Ortaokulu 7 ve 8. Sınıf öğrencileri okudukları kitapları mektup yazarak birbirlerine anlattıkları Her Mektup, Bir Kitap projelerini hayata geçirdiler. Böylece hem “Okuma Kültürü” oluşturmanın temellerini attılar, hem de unutulmuş mektup yazma geleneğini hatırlatarak öğrencilerin bu geleneği anımsamaları sağlandı. Gençler, teknolojiyle birlikte hayatımıza giren sosyal medyadan bir nebze uzaklaştılar. Bunun yanı sıra kırsal kesimdeki okullarda okuyan arkadaşlarıyla aralarında yardımlaşma, dayanışma, birlik, kardeşlik ve dostluk ruhu oluşturuldu.

FİZİKİ YAPIDA İYİLEŞTİRMELER YAPILDI
Silivri Fatih İlk ve Ortaokulu, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yeni bir çehreye kavuştu. Mezbelelik halinde bulunan okul bahçesindeki bazı bölümler yeşillendirilerek, öğrencilerin nefes alabilecekleri, rahat rahat oturabilecekleri, kitap okuyabilecekleri yemyeşil doğal ortamlar kazandırıldı. Bitkiler İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi tarafından temin edildi. Oturma bankları yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlandı. Silivri Açık Cezaevi Müdürü Yusuf Altun ve ekibi okul yönetiminin her çalışmasında yanında olup büyük destekte bulundu.
Ayrıca öğrencilerin sınıfça mini tarım uygulamaları yapabilecekleri hobi bahçeleri oluşturuldu. Okul bahçesindeki spor alanına basketbol potası ve anasınıfı için de park alanı kazanımı için gerekli yazışmalar yapıldı. Okul duvarlarındaki paslanmış korkuluklar boyatılarak okulun çevresi bambaşka bir görünüme kavuştu. Okul binasının çatısı onarıldı, konferans ve spor salonları boyatıldı, anasınıfında tadilat yapıldı. Okuldaki bütün aydınlatma araçları ve sınıflardaki perdeler yenilendi. Öğrencilere temiz ve rahat bir ortam sağlamak adına gerekli düzenlemelerin çoğu 2015-2016 eğitim-öğretim yılında tamamlandı. Silivri Fatih İlk ve Ortaokulu'nda yaz boyunca yapılacak çalışmalarla iyileştirilmeler yapılarak ve eksikler tamamlanarak önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde daha sağlıklı koşullarda eğitim-öğretimin görülmesi sağlanacak.


Renginar SALİ

YORUM YAP