“Başarılarınızı izleyen öğretmenleriniz, yolunuzu aydınlatan Atatürk var”

“Başarılarınızı izleyen öğretmenleriniz, yolunuzu aydınlatan Atatürk var”

24.06.2016 13:19:46

Gazi İlkokulu Ahmet Kahraman'ın müdürlüğünde eğitim-öğretim yılı kapanışını yaparak öğrencilerini tatile, mezunlarını ise “Arkanızda başarılarınızı izleyen biz öğretmenleriniz, önünüzde yolunuzu aydınlatan Atatürk'ün ilke ve devrimleri var” diyerek ortaokula uğurladı.

Gazi İlkokulu 2015-2016 eğitim-öğretim yılı kapanış törenini 17 Haziran Cuma günü gösteriler eşliğinde, velilerinin de katılımıyla gerçekleştirdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Okul Müdürü Ahmet Kahraman tarafından yapıldı.

KAHRAMAN: BUNLAR BİZİM İÇİN TATLI HEYECANLAR
Kahraman konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Öğrencilerimizin bu mutlu ve sevinçli karne gününde onlarla birlikte olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu öğretim yılında hayırlısıyla tamamlamış bulunmaktayız. Hepimize geçmiş olsun.
Sevgili öğrenciler, törenin sona ermesinden sonra sınıflarınıza girerek öğretim yılı boyunca yapmış olduğunuz çalışmalarınızın sonucu olarak karnelerinizi alacaksınız. Şu an çok heyecanlı olduğunuzu ve sabırsızlıkla beklediğinizi hissediyorum. Aynı heyecanı burada bulunan velilerimizin de yaşadıklarını hissediyorum. Bunlar bizim için tatlı heyecanlar.
Sevgili öğrenciler yaz tatiline kavuşmanın sevinç ve mutluluğu içindesiniz. Çok çalıştınız, çok çaba sarfettiniz. Bunun sonucu olarak tabi ki yoruldunuz. Şimdi dinlenmeye ihtiyacınız var. Bunu da fazlasıyla hak ettiniz. Bugünden itibaren yaklaşık olarak üç ay tatil yapacaksınız. Tatilinizi en iyi şekilde değerlendiriniz.

“ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNE BAĞLI KALINIZ”
Okul, idarecileriyle, öğretmenleriyle, öğrencileriyle, velileriyle, hizmetlileriyle ve kısacası tüm çalışanlarıyla büyük bir eğitim yuvasıdır. Bu yuva sizlerin gelecekteki yaşamınızın ve mutluluğunuzun en büyük hazırlayıcısıdır. Bunu hiçbir zaman unutmayınız. Sizi bu geleceğe hazırlayan iyi niyetli çabaları asla boşa çıkarmayınız. Çok çalışınız, okulunuzu ve öğretmenlerinizi çok seviniz. Öğretmenler tüm yaşamınıza yön verip, sizi yakından etkileyen geleceğinizin en büyük mimarlarıdır.
Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerine tüm yaşamınız boyunca daima bağlı kalınız. Hiçbir güçlük karşısında çaresiz kalmayınız, cesaretinizi kaybetmeyiniz daima cesur olunuz. Arkanızda başarılarınızı izleyen biz öğretmenleriniz, önünüzde yolunuzu aydınlatan Atatürk'ün ilke ve devrimleri var.


“BU ÇOCUKLAR İÇİN DEĞER DİYORUM, DEĞER”
Biz öğretmenlerden bilgi istediniz hiç karşılıksız tüm emeklerimizi verdik. Sevgi dediniz yine hiç karşılıksız sizlere yüreklerimizin tüm sıcaklığını sunduk. Yüreğimizin sıcaklığı ile üşüyen gönüllerinizi ısıtmaya çalıştık. Kısacası hiç durmadan bıkmadan ve yılmadan çalıştık. Şimdi o pırıl pırıl parlayan gözlerinize bakıyorum da diyorum ki iyi ki çalışmışız. Bu çocuklar için değer diyorum, değer… Evet sevgili öğrenciler siz de bizleri ve velilerinizi mutlu görmek istiyorsanız bir tek şey var o da sürekli çalışmaktır.

“DAİMA İYİ BİRER EVLAT VE ÖĞRENCİ OLDULAR, ONLARLA ÖVÜNEBİLİRSİNİZ”
Saygıdeğer veliler, çocuklarınızın bu mutlu ve sevinçli karne gününde onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Onlar sizleri hiçbir zaman utandırmadılar. Bundan sonra da utandırmayacaklardır. Bugün bu okulda göstermiş oldukları başarıyı yarın başka okullarda da göstereceklerdir. Buna inanın çünkü onlar Silivri'nin örnek okulu olan Gazi İlkokulu'nun başarılı öğrencileridir. Onlara daima yardımcı olunuz, onları anlamaya çalışınız, engelleyen değil, destekleyen olunuz. Evlatlarınızla istediğiniz kadar övünebilirsiniz, çünkü onlar daima iyi birer evlat ve iyi birer öğrenci oldular. Bundan sonra da olmaya devam edeceklerdir. Buna inanmanızı istiyorum. Eğitimlerine büyük önem verdiğiniz en değerli varlığınız olan çocuklarınızı iyi bir okulda okutmuş olmanın gururunu ve mutluluğunu duymalısınız. Bu gururu bizlere yaşatan okul idaresine, öğretmenlerine ve tüm çalışanlarına borçluyuz. Onlara huzurlarınızda yürekten teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmamama son verirken beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyor, sevgili öğrencilerin yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmelerini temenni ediyorum. Yeni öğretim yılı başında dinlenmiş ve sağlıklı olarak buluşmak dileğiyle iyi tatiller diliyor sevgi ve saygılar sunuyorum.”
Okul Müdürünün konuşmasının ardından okulun halk oyunları ekibi sahne aldı. Program sırasıyla 4/A Sınıfı öğrencilerinin flüt dinletisi, 1/D sınıfı öğrencisi Beyza Zengin'in şiir okuması, 4/A sınıfı öğrencilerinin Kafkas yöresi gösterisiyle devam etti. 4/D sınıfı öğrencilerinin Beyza Gülgür öncülüğünde “Benim Adım Öğretmen” ve “ Veda Ediyorum” şarkılarının seslendirmesiyle program son buldu.
Daha sonra sınıflara girilerek heyecanla beklenen karneler alındı.
Renginar SALİ

YORUM YAP