“Başarı hikâyemizde Silivri çok değerli”

“Başarı hikâyemizde Silivri çok değerli”

9.03.2017 09:49:48

Mektebim Okulları ilçemizde hayata geçirmeye hazırladığı Silivri Kampüsü'nü dün düzenlenen geniş katılımlı toplantıda tanıttı. Kurucu Ümit Kalko, Mektebim Okullarının doğduğu yer olan Silivri'ye vefa borçlarını ödemek istediklerini belirtti.

Yeni 2017-2018 eğitim-öğretim yılına hazırlanacak olan Mektebim Silivri Kampüsü dün Yaşan Kemal Salonu'nda düzenlenen toplantıda tanıtıldı. İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Emrah Babuşçu, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Tamer Şişman, Metin Kaya ve Harun Tüfekçi, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Dr. Salih Aynural, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Şen ve Can Dağaşan, okul yöneticileri, ilçemiz mahalle muhtarları, Silivri Belediyesi eski dönem belediye meclis üyeleri, Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş ve Başkan Yardımcısı Mesut Söylet, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı ve çok sayıda davetli katılanlar arasındaydı.
Mektebim Okulları kurucusu Ümit Kalko ve ekibi konuklarını kapıda karşıladı. Toplantı, Mektebim Okulları'nın ve Silivri Kampüsü'nün tanıtım slaytlarıyla başladı. Türkiye genelinde 51 kampüsü, 160 okulu, 30 bin'i aşkın öğrencisi ve bir istihdam rekoruyla 6 bin'i aşkın personeliyle eğitim sektöründe hızla büyümeye devam edeceği dile getirildi. Yapımları devam eden 16 yeni kampüsleriyle Mektebim Okulları'nın Türk Milli Eğitim Sistemi'nin yanında olduğu açıklandı.

KALKO: BAŞARI HİKÂYEMİZDE SİLİVRİ'NİN ÖNEMLİ BİR YERİ VAR
Mektebim Okulları kurucusu Ümit Kalko, konuklarına şöyle seslendi: “Bugün aslında bizler için bir vefa günüdür. Silivri'nin başarı hikâyemizde önemli bir yeri var. Mektebim'in ilk tabelasını Silivri'ye asmıştık. 2012 Yılında devraldığımız Balkan Koleji'nin ismini Mektebim Koleji olarak yazmıştık. Gün geldi tekrardan Silivri'ye döndük. Ülkemiz içinde olduğu gibi yurtdışında da yatırımlarına başlayacak olan eğitim kurumu olarak tekrardan Silivri'mize yakışan, hak ettiği eğitim ortamlarına ulaştırmak adına yepyeni bir eğitim kampüsüyle geri döndük. Bundan çok büyük kıvanç duyuyoruz. Bugün bizim için çok anlamlı bir gün.

MEKTEBİM SİLİVRİ KAMPÜSÜNÜN FİZİKİ ÖZELLİKLERİ
Okulumuzun mevcuttaki birimlerinde Eski Balkan Koleji binasında, anaokulu, ilkokul ve ortaokulumuz, diğer Silivri'nin girişinde olan okulumuzda Anadolu, Fen ve Sağlık Meslek Liselerimiz vardı. Takdir edersiniz ki binalar okul olarak kurulmadığı zaman ister istemez o hayal edilen eğitim ortamlarına ulaşamıyorsunuz. Silivrili velilerimiz, yeni kampüslerimizin görsellerini gördükçe bize serzenişte bulundular. Biz de Silivri'de yeni bir kampüs yapma düşüncesindeydik, çünkü ne yaparsak yapalım mevcutlara bir yüzme havuzu, spor salonu, gelişmiş laboratuvarlarımızı yapamıyorduk. Silivri'mizin gerçekten hak ettiği bir konferans salonumuzu yapamıyorduk. O imkân bu sene karşımıza çıktı. Silivri Kampüsümüz Ağustos ayının ilk haftasında tamamlanacak ve diğer iki eski kampüsü boşaltacağız. Oraların da başka kurumlar tarafından okul olarak devam etmesinde fayda var. Ne kadar çok okul, o kadar geleceğimizi sağlam temeller üstüne oturtmuş oluruz.
Okulumuz yaklaşık beş dönüm bir alan içerisinde, 11 bin m2 kapalı alana sahip, bin 500 kontenjanlı güzel bir kompleks. İçinde yaklaşık 400 kişilik bir konferans salonu, bir cep sineması, bir buz pateni pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, tribünlü spor salonu, robotik sınıflarından gelişmiş laboratuvarlarına varana kadar çağın gereklerine uygun bir eğitim kompleksini kurmaya gayret ettik. Dolayısıyla artık Silivrili hemşerilerimizin yeterli eğitim ortamı bulamadıkları için çocuklarını ilçe dışına göndermelerine, yollarda heba etmelerine artık gerek kalmadı.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
Mektebim Okulları olarak yaptığımız yatırımlar sadece Silivri ile sınırlı değil. Diyarbakır'dan Trabzon'a Samsun'dan Afyon'a, Antalya'dan Balıkesir'e, Tekirdağ'dan Kırklareli'ne, İstanbul'dan Ankara'ya, Yozgat'tan Bursa'ya birçok şehrimizde yeni kampüslerle adından sıkça söz ettirmeye devam edecek. Bunların geleceğe yapılan yatırımların olduğunu da çok iyi bilmeliyiz. İçinde de gerçekten vatansever nesillerin yetiştirilmesi gerektiğinin farkına daha fazla vardık. Mektebim gerçekten de vatansever, akıllı ve bilim yolunda ilerleyen ve tamamıyla çağdaş, muasır medeniyetleri hedef edilmiş bir yolda ilerlemekte. Özellikle 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra Cumhurbaşkanımızın söylediği istihdama yönelik milli seferberlik ilamıyla ilgili olarak da bu çağrıya cevap verip ülkemizin 51 kampüs yatırımlarımızla birlikte, bu sene de ilave 2 bin 500 çalışanımızı da ailemize katma kararı aldık. Mektebim Okulları'nın çalışanı 6 bin, öğrencisi ise 30 bin'e ulaştı. Şu anda inşaatları devam eden kampüslerle birlikte öğrenci sayımız 80 bin'e, çalışanımız ise 15 bin'e ulaşması bekleniyor. Dolayısıyla biz büyük bir aileyiz.

“SİLİVRİ'Yİ SEVİYORUZ, BU İLÇEYE VEFA BORCUMUZ VAR”
Doğum yeri olan Silivri, bizim için gerçekten çok önemli ve değerli. Buradaki sosyal sorumluluk projelerin birçoğunda bizi görebilirsiniz. Bunda en önemli gerekçemiz Silivri'yi sevmemiz ve bu ilçeye olan vefa borcumuz. Keza biliyorsunuz Silivrispor'da da yönetimi devraldıktan bu yana kulübümüz için canla başla çalışıyoruz. Birçok sivil toplum kuruluşlarımızın yaptığı yardım çalışmalarında Mektebim elinden geldiği kadar destek olmakta. Her ne kadar Silivrili sayılmasak da Silivri'ye yatırım yapmaya, ilçemizin daha güzel noktaya ulaşmasında destek vermeye devam edeceğiz. Yatırımlarımızda bizlerle beraber olduğunuz, desteklediğiniz ve heyecanımızı paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko'nun konuşmasının ardından Mektebim Silivri Kampüsü'nün maketi önünde açılış kurdelesi hayırlı olması dilekleri eşliğinde kesildi. Ardından Mektebim Okulları Silivri öğrencilerinin yaptıkları resim çalışmaları incelendi. Tanıtım toplantısı kokteylle son buldu.

Renginar SALİ

YORUM YAP