Barlas: Besleyici ve çeşitlilik içeren gıdalar tüketilmeli

Barlas: Besleyici ve çeşitlilik içeren gıdalar tüketilmeli

16.10.2019 12:24:44

16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla açıklama yayınlayan AK Parti Silivri ve İBB Meclis Üyesi Sami Barlas, “Sağlıklı beslenme, aktif bir hayat sürmek, hastalık riskini azaltmak için kişinin besin ihtiyaçlarını karşılayan yeterli, güvenilir, besleyici ve çeşitlilik içeren gıdaların toplum içerisinde bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerekmekte” hatırlatmasında bulundu.

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda İBB Tarım Komisyon Başkanı Sami Barlas, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Barlas mesajında görüşlerini şöyle ifade etti: “Gıda insanın en temel hakkı, varlığını devam ettirebilmesinin yegane aracıdır. Afrika'dan Avrasya'ya, Kafkasya'dan Ortadoğu'ya bir köprü olan, tarihî ve kültürel zenginliklerin beşiği ülkemiz geniş coğrafyası, iklim özellikleri ve üç tarafındaki denizleri ile hayvansal üretim açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyelimizi korumak, geliştirmek ve yetiştirmek için gerekli çalışmalar yapılmakla beraber beslenme ve yeme alışkanlıklarının hızla değiştiği dönemde artan dünya nüfusuna karşılık, bozulan ekolojik denge ile birlikte azalan tarım arazileri, su kaynakları ve birim alandan elde edilen verim miktarları en dikkat çekici hususlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna karşılık sağlıklı beslenme, aktif bir hayat sürmek, hastalık riskini azaltmak için kişinin besin ihtiyaçlarını karşılayan yeterli, güvenilir, besleyici ve çeşitlilik içeren gıdaların toplum içerisinde bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Üreticiden tüketiciye, çiftçiden sanayiciye ülkemizin ve milletimizin Dünya Gıda Günü'nü kutlar, saygılar sunarım.”

YORUM YAP