Barcelona gezisiyle ödüllendirildi

Barcelona gezisiyle ödüllendirildi

20.09.2016 09:31:36

Atatürk Anadolu Lisesi mezunu, Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Yasemin Çoraklı, okulu tarafından Barcelona gezisiyle ödüllendirildi.

İlçemiz tanınmış esnaflarından Suat Çoraklı ve Gülay Çoraklı'nın kızı Yasemin Çoraklı, ailesini gururlandırmaya devam ediyor. Atatürk Anadolu Lisesinden okul birincisi olarak mezun olan Yasemin, bu başarısını yükseköğretim eğitiminde de devam ettiriyor.
Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde eğitim gören Yasemin Çoraklı, 2015-2016 eğitim-öğretim yılını yine okul birincisi olarak tamamladı. Bunun sonucunda Resim, Heykeltraş gibi birçok bölüm birincileriyle birlikte Mimarlık bölümünü temsilen bir haftalık yurt dışı gezisi ödülüne layık görüldü. Eğitim-öğretim yılı boyunca öğrencilerin eserlerinin yer aldığı sergilerden elde edilen gelirle, düzenlenen yurt dışı gezileriyle ödüllendirilen bölüm birincilerinin farklı kültürleri yerinde görüp inceleyerek, fikir edinmeleri, ufuklarının geliştirilmesi amaçlanmakta.
Silivrili Yasemin Çoraklı da gösterdiği başarı sonucunda kazandığı ödül sayesinde kendine özgü kültürü ve güzelliyle ün yapan, bütün İspanya için bir kültür merkezi olan Barselona'ya giderek mimari yapısını inceleme fırsatı buldu. Çoraklı, gezdiği yerlerin fotoğraflarını ailesiyle da paylaşma fırsatı buldu. Kendisiyle gurur duyan ailesi, böyle bir fırsat sunan üniversite yönetimine gazetemiz aracılığıyla teşekkür etti.

Renginar SALİ

YORUM YAP