XXXXX

Baranın İktidar Aşkı


29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde CHP’nin önemli bir sıkıntısı vardı. Hatta o dönemin belediye başkan adayı Özcan Işıklar, katıldığı bir toplantıda SİAD Başkanı Kadar Baran’a “AKP iktidar yandaşlığı” ile ilgili sert bir uyarıda bulunmak zorunda kalmıştı.
Işıklar o zaman muhalefetteyken, Baran’a yönelttiği uyarıyı bugün iktidarda yüksek ihtimal geri çekti. Böylece CHP’nin kazananı Işıklar’ın 2004-2009 döneminde SİAD’ın CHP’den uzak durmak için harcadığı çabaların unutulmak istenen anılar arasında yerini aldı. İnsanların konumu değiştikçe, fikri de değişiyor.
Sanayici ve iş adamlarının iktidara ihtiyaç duyduğu kadar, iktidar da onlarsız yapamaz.
Bu aralar dikkat ediyorum da CHP-Belediye-SİAD/Kent Konseyi ortak bir oluşum içerisinde almış başını gidiyor. CHP derken belediye kanadı, keza ilçe kanadı bu süreçten ısrarla dışlanıyor. Söz konusu görüntüyü SİAD’ın tüm üyeleri mi kabul ediyor, başkanın tasarrufu mu diye ayrı ayrı değerlendirebiliriz.
Sanayici ve işadamların, iktidarla işbirliği kaçınılmaz. Ama ustalık diğer partileri, özellikle de muhalefetin kendini dışlanmış hissettirmemesinde yatıyor. SİAD, iktidarın arka bahçesi konumuna hızla sürüklenirken bunları hatırlatmakta yarar var.
Bu karar tüm derneğin fikir birliğine ulaştığı bir süreçse sorun yok. Demek ki sonuçlarına katlanmak da göze alınmıştır. AKP’nin bu durumdan vazife çıkartıp bir şey yapacağını ima etmiyorum. Sadece onlarca üye arasında derneğin bir siyasi anlayışla bu denli ortak hareket etmesinden sıkıntı duyabilecek olanların varlığının düşünülmesini istiyorum.
Silivri SİAD, 21 Temmuz 2010 Çarşamba akşamı “CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran”ı ağırlayacak. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın da konuşmacı olarak katılması beklenen Klassis Resort Hotel’de gerçekleştirilecek toplantının konusu; “Silivri’nin ekonomik ve sosyal sorunları” olarak duyuruldu.
Kadir Baran’ın Başkanlık ettiği Kent Konseyi, Silivri Belediyesi ve CHP’nin bir yan kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. Bu nedenle SİAD Başkanlığı da aynı değerlendirmelere, yorumlara tabi tutulmakta. Bu durum Kent Konseyi ve SİAD için olumsuz bir izlenimken, Işıklar’ın Belediye Başkan etkinliğini bu denli geniş kesimlere ulaştırdığı izlenimi kendi adına önemli bir güç gösterisi olarak algılanabilir. Işıklar’ı güçlü gösteren söz konusu durumlar Kent Konseyi ve SİAD’ı bağımsızlığını yitiren kurumlar olarak zafiyet içerisinde bırakıyor.
Herkes halinden memnunsa, kamuoyunda oluşan izlenimi sadece özetlemiş olayım.

AKP’NİN ESKİ MECLİS
ÜYELERİ NEREDE
AKP Silivri’de yeniden iktidar şansı ararken, bu durumun nimetlerinden ziyadesiyle yararlanan eski meclis üyeleri Osman Nuri Karabulut, Tevfik Duru, Sevil Dalgıç, Fümerral İnce, Turan Göksu, Yaşar Çankaya, Mustafa Bıyık nerelerde? “AKP İktidarda değilse onlar da AKP’de değil” yorumlarını duymuyor olamazlar?! AKP Silivri İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Metin Karakaş, teşkilat çalışmalarını hızlandırmak için uğraş verirken, kaybetmenin caydırıcılığını AKP’nin üzerinden silmek adına yeni bir ekiple mücadele veriyor. Böyle mi olmalıydı? Kazanımlarının sefasını sürenler mi önce muhalefetteki AKP’ye sırt çevirmeliydi? Siyasetin vefası… Kazanırken yanınızdan eksik olmayan kalabalıklardan kaybettiğinizde eser kalmaz. 1,5 yıl önce kaybeden bir partiyi yeniden cazibe merkezi haline getirmek önemli bir başarı. Bunun mimarı da önemli ölçüde Karakaş ve her koşulda partisine sahip çıkanlar. Daha iyisini yapacağı iddiasında olanlar yeterince ikna edici olamamış demektir.

AKP, yeni katılımlarla kaybettiği safları güçlendirmeye çalışırken, birilerinin kaybettiği anda çekip gidişi akılları hep kurcalıyor. Sadakat iyi günde birliktelikle ifade edilmiyor, zor günde de birlikte olmak lazım.

YORUM YAP