Sevginar Sali

“Balık verirsen bir kez doyurursun halkı...”

Son 10 gün içerisinde Silivri Belediyesi Değirmenköy, Gazitepe, Beyciler, Çayırdere, Sayalar, Fener, Kurfallı ve Bekirli'de "Çiftçiye Tohum Desteği" Projesi kapsamında bugüne kadar atıl durumda olan kendisine ait 1000 dönüm arazide ürettiği %100 yerli, milli ve sertifikalı tohumluk arpaları küçük ve orta ölçekli çiftçilerimize dağıttı.
50 bin balya samanı da yine dar gelirli hayvancılarımıza hediye ederken aralarında CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız, Ersin Taşkın ve Parti Yöneticisi CHP Gençlik Kolları Başkanı Metehan Gürsu, Mümün Koçoğlu, Yağlı Tohumlar Başkanı Turgay Sakarya, Süleyman Gençoğlu gibi çiftçilerimizin de bulunduğu isimler küçük ölçekli hayvancılarımıza yönelik bu desteğe omuz vererek ilçemizdeki birlik ve beraberlik adına örnek bir dayanışmaya imza attılar.
75 dönüm arazide ektiği silajlık mısırların hasadına da başlayan Belediyemiz, silaj işlemleri sonrasında 500 ton kaliteli kaba yemi, 500 kg'lık paketler halinde, ilçemizdeki 1000 küçük ölçekli hayvan yetiştiricisine ücretsiz olarak dağıtacak.

Silivri Belediyesi'nin bu tarım faaliyetinde hiç ‘hazıra kaçmadan' üretim desteğini tohumdan son ürün aşamasına kadar bizzat üstlenmesini ben çok anlamlı buluyorum. Başkan Volkan Yılmaz'ın üretim ve sosyal dayanışma hususunda dahi mümkün mertebe belediye bütçesini yormadan attığı adımlar her birimizin ödediği vergiler ile oluşan bütçenin doğru ve verimli kullanılması açısından unuttuğumuz bazı mühim hasletleri (İnsanın yaradılışından gelen özellik, huy…) hayatımıza yeniden dahil etmesi açısından da son derece kıymetli.

Kurfallı'da AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas'ın “Belediye Başkanımız tarımı sözde değil özde destekliyor” sözleri anlatmaya çalıştığım şeyin farklı bir özeti esasen.

Çinli ozan Kuan-Tzu'nun sözleri de Silivri Belediyesi'nin çabasını anlamlandırıyor…

“Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek,
Ağaç dik on yıl sonrası ise tasarladığın,
Ama yüz yıl sonrası ise düşündüğün, halkı eğit.
Bir kez ürün verir ekersen tohum,
Bir kez ağaç dikersen on kez ürün verir
Yüz kez olur bu ürün eğitirsen halkı.
Balık verirsen bir kez doyurursun halkı,
Öğretirsen balık tutmasını hep doyar karnı.”

(Son dönem ekilen ağaç ve eğitime belediyenin yatırımları için ayrı paragraf açmıyorum ama siz onları da hesaba katın...)


Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın ve ortaya koyduğu çabaya, diğer tüm farklılıkları göz ardı edip, halkımızın sahip olduğu topraklarla yeniden üretim niyetiyle kucaklaşmasını sağlayan bütün katkıların bölgemize yapılan pek çok yatırımdan daha kıymetli olduğunun farkına vardığımızda umarım ki kazanan tarafta oluruz!


Silivri'nin tarım ve çiftçilikle yeniden özünden doğmasına hizmet eden tüm çabalar ve mimarlarından Allah razı olsun! Halkımıza da hayırıl, uğurlu, bereketli olsun!

BARBUNYA HASADI BAŞLADI
Ekim öncesi ve sonrası gübrelerini Silivri Belediyesi'nin hediye ettiği Danamandıralı barbunya üreticisi kadınlarımız ilk hasatlarını gerçekleştirdi bu arada… İster Danamandıra'ya kadar uzanın, dilerseniz önümüzdeki haftadan itibaren Silivri Belediyesi Köy Pazarından temin edebilirsiniz. Yerli üreticimizi desteklemenin önemini hiç aklınızdan çıkarmayın olur mu?!
Hasatları bereketli olsun inşallah…

YORUM YAP