Baldöktü, sözünü tuttu

Baldöktü, sözünü tuttu

19.12.2018 12:11:01

Nurullah Baldöktü'nün, Nuh Mehmet Baldöktü Anadolu Lisesi'ne söz verdiği ve temin ettiği 50 çam fidanını eğitimci ve öğrenciler bizzat toprakla buluşturdu.

Hayırsever iş insanımız Nurullah Baldöktü, Kasım ayı sonunda Kayseri'de babası Merhum Nuh Mehmet Baldöktü'nün 1988 yılında yaptırdığı Anadolu Lisesi'ni konferans salonu açılışı için gerçekleştirdiği ziyarette verdiği çam ağcı sözünü kısa sürede yerine getirdi. Lisenin bahçesi artık daha yeşil, öğrenci ve öğretmenler çam fidanlarını toprakla bizzat buluşturdu.
26 Kasım'da ziyaret ettiği okulda yapımını sağladığı ve okul idaresinin Nurullah Baldöktü ismini verdiği konferans salonu açılışı, ayrıca eğitim kurumunda ihtiyaç duyulan bir dizi yenileme çalışmasının tamamlanmasından sonra bizzat kontrol eden hayırsever iş insanı, okul bahçesinde yeşilin eksik olmasına da kayıtsız kalmadı.
50 çam fidanını okula temin eden Baldöktü'ye eğitimciler ve öğrenciler dikim esnasında çekilen fotoğrafları teşekkürleri ile birlikte ilettiler.

BALDÖKTÜ: TABİATA FAYDALI OL, ZARARLI OLMA
Nurullah Baldöktü hayatının bu döneminde benimsediği yaşam felsefesini, “Şahsına faydalı ol, zararlı olma. Nesline faydalı ol, zararlı olma. Cemiyete faydalı ol, zararlı olma. Tabiata faydalı ol, zararlı olma” olarak anımsatırken, “Günümüz şartlarını gördükçe en çok da tabiat kısmına eğilmemiz gerektiğini düşünüyorum ve elimden geleni yapmaya çalışıyorum” dedi. Sevginar SALİ

YORUM YAP