Baldöktü öğrencileri meclİs salonunda

Baldöktü öğrencileri meclİs salonunda

26.04.2016 15:46:35

Nurullah Baldöktü İlkokulu 4. Sınıf A ve E şube öğrencileri, sınıf öğretmenleri Aydın Demiray ve Nadide Girgin'in rehberliğinde 22 Nisan Cuma günü Silivri Belediyesini ziyaret etti. Sosyal Bilgiler Dersi “Bizi yönetenler” konusu kapsamında Belediyenin konuğu olan öğrenciler, Silivri Belediye Meclis Salonu'nda ağırlandı. Silivri Belediye Başkan Yardımcıları Bora Balcıoğlu ve Mehmet Has ile CHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu ile tanışma fırsatı buldular.
Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Has ve Bora Balcıoğlu, öncelikle çocukların bayramlarını kutladılar, sonra Belediye Meclis Salonu'ndaki düzen ve işleyiş hakkında bilgi verdiler.

HAS, MECLİS İŞLEYİŞİNİ ANLATTI
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has, yaptığı konuşmada, “Silivri şehrimizin yapılaşması ve gelişmesiyle ilgili planlar yapılır. Belediye Meclis Salonu'muzda alınan kararlar yürürlüğe konur. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı bir ilçeyiz. Silivri Belediye Meclisi'nde alınan kararlar, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girer.” açıklamasında bulundu ve ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

BALCIOĞLU: SİZLERİ MECLİSİMİZDE AĞIRLAMAKTAN MUTLUYUZ
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, öğrencilere şöyle seslendi: “Bizim aydınlık yarınlarımızı oluşturan, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan, sorumluluk sahibi ve bilinçli evlatlarımız sizleri burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Şahsım ve Belediye Başkanım Özcan Işıklar adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Varlıklarınızla meclisimize renk kattınız. Ellerinizde Türk Bayraklarla cıvıl cıvalsınız.”
Konuşmaların ardından öğrenciler, Başkan Yardımcıları Mehmet Has ve Bora Balcıoğlu'na başıboş sokak köpekleri, çevre kirliliği, otopark, konut yoğunluğu ve yeşil alanların azlığı gibi pek çok sorunu dile getirerek çözüm noktasında planları sordular.
Daha sonra temsili Başkan ve kâtipler kadrosu oluşturuldu. Ve sorular kendilerine yöneltildi. Öğrencilerin anlamlı cevapları yetkilileri bile şaşırttı. Silivri Belediye Meclis Salonu'nda günün anısına hep beraber fotoğraf çektirildi. Ardından Belediyedeki bölümler gezildi. Öğrencileri makam odasında kabul eden Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, koltuğunu teslim etti. Temsili görevi sırayla üstlenen öğrenciler, bazı müdürlükleri ve birimleri arayarak işleyişi yaşayarak öğrendiler.
Oldukça verimli geçen ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla daha da anlamlı kılınan ziyaret sonunda Nurullah Baldöktü İlkokulu 4/A ve 4/E sınıf öğrenci ve öğretmenleri Aydın Demiray ve Nadide Girgin memnun ayrılırken, Silivri Belediye yetkilileri de kendilerini ağırlamaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Renginar SALİ

YORUM YAP