Baldöktü öğrencileri hem şiirle hem doğayla buluştu

Baldöktü öğrencileri hem şiirle hem doğayla buluştu

10.05.2019 14:37:15

Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hayata geçirilen “Doğadan İlham Alan Şiirler” adlı proje kapsamında hem şiirle hem doğayla bir araya geldi

Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şener Uygur'un başlattığı ve yürüttüğü “Doğadan İlham Alan Şiirler” adlı proje hayata geçirildi. Projenin amacı, öğrencileri şiirle buluşturmak, şiire (b)ulaştırmaktı. Okumaya ve kitaba uzak olan öğrencilerin, farklı bir yöntemle dikkatini çekerek onlarda bir parça şiir ve okuma farkındalığı oluşturmaktı. Bu amaçların büyük ölçüde başarıya ulaştığını görüldü.
Oldukça beğeni toplayan ve dikkat çeken bu projede öğrenciler, hem şiirle hem de doğayla buluştu. Okulun bahçesindeki ağaç dallarına iple sarkıtılmış şiir levhaları asıldı. Öğrenciler bu levhalara uzanarak şiirler okudular, birbirlerine şiirler fısıldadılar. Cemal Süreya'dan Nazım Hikmet'e, Ahmet Muhip Dranas'tan Haydar Ergülen'e farklı tarzdaki şairlerin şiirlerini pvc kaplı kağıt levhalara yazarak ağaç dallarına asıldı. Özellikle öğle arası ve teneffüslerde renkli görüntülerin oluşmasını sağlayan bu şiirler, yağmur yağdığında da oldukça eğlenceli ve romantik bir atmosfer oluşturdu.
Projenin en önemli diğer özelliği ise ağaçların el yapımı dantellerle giydirilmiş olmasıydı. Farklı renk ve desenlerle örülen el emeği danteller ağaçlara, elbise giymiş varlıklar görüntüsü verdi.
Proje görsellerinin hazırlanmasında okulun Grafik Öğretmeni Sema Uslu, Matematik Öğretmeni Ercan Vardar, Edebiyat Öğretmeni İlkay Safran ve Grafik Bölümü öğrencilerinden Gülten Sari da destek verdi.
Haber Merkezi

YORUM YAP