Baldöktü: Hayır yapanın işi devamlı rast gidiyor

Baldöktü: Hayır yapanın işi devamlı rast gidiyor

28.07.2016 14:56:40

Uygulama Anaokulu ve 16 ek derslik için ilk harcı protokol üyeleriyle birlikte atan hayırsever ailesi Şerife & Nurullah Baldöktü, eserlerine yenisini eklemenin sevinç ve gururunu paylaştı.

erife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okul bağışçısı Nurullah Baldöktü tarafından yaptırılacak Uygulama Anaokulu ve 16 ek dersliğin Temel Atma Törenini dün okul bahçesinde gerçekleştirdi. Sakine İzgi'nin müdürlüğünde okul yönetimi, öğretmen ve öğrencileri hazır bulunurken, Şerife & Nurullah Baldöktü, oğulları Mehmet Baldöktü, torunları Serkan ve Alper Baldöktü ailesi protokol üyeleriyle törende bir araya geldi.
İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar ve eşi, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, eski dönem Silivri Kaymakamı Mesut Demirkol, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, Silivri Tapu Müdürü Ali Aydın, İlçe Mal Müdürü Hadi İlmen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Salih Aynural, okul yöneticileri katılım sağladı. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

KILIÇ, BALDÖKTÜ AİLESİNE OKULU VE ÖĞRENCİLERİ
ADINA TEŞEKKÜR ETTİ
Açılış konuşması Okulun Edebiyat Öğretmeni Azize Kanadıkırık Kılıç tarafından yapıldı. Kılıç, şöyle konuştu: “İnsan evladının insani değerlerini en güzel içselleştirdiği, etik değerleri soyut algılarından ziyade somutlaştırdıkları dönem olan 0-6 yaş aralığı ilk eğitim kademesi anaokulu ve anasınıflarıdır. Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak kritik önem arz eden bu döneme katkı sağlayacağımızdan dolayı okulumuz bağışçısı eğitime gönül veren Nurullah Baldöktü beyefendiye, Şerife Baldöktü hanımefendiye şükranlarımızı sunuyoruz. Okulumuz bir meslek lisesi olması sebebiyle temeli atılacak olan uygulama anaokulu ve 16 derslik okulumuz öğrencilerinin gelecekteki mesleklerini teorik bilgileriyle birlikte uygulamaya dökecekleri bir alan sağlayacaktır.
Şerife & Nurullah Baldöktü ailesine bu bağlamda maddi ve manevi olarak sundukları katkı ve desteklerinden dolayı okulumuz adına teşekkür ediyorum.
Bu eğitim yeniliğinin sağlanmasına vesile olan Kaymakamımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve okul müdürüme minnetlerimi sunuyorum.”

AY: BALDÖKTÜ AİLESİNİN AYRI BİR YERİ VAR
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Günümüzde eğitim-öğretime önem veren toplumlar, sosyal ve kültürel açıdan gelişmiş toplumlardır. Ülkemizde de özellikle son yıllardan genel bütçeden eğitime çok ciddi kaynak aktarılmakta. İlçemizde 30 bin'e yaklaşan, ülkemizde ise 18 milyon civarında öğrencimiz mevcut. Fevkalade yüksek bir sayı. Devletin eğitime desteğinin yanında belediyelerimizin, sivil toplum örgütlerin, hayırseverlerimizin katkıları var. Bu yönüyle Silivri şanslı bir ilçe. İlçemizdeki eğitim kurumlarının yaklaşık %30'u hayırseverlerimiz tarafından yaptırılmıştır. Hiç şüphesiz ki Nurullah Baldöktü ailesinin ayrı bir yeri var. Eğitim camiası adına huzurlarınızda kendilerine şükranlarımı sunuyorum.
Bugün de Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek binasının temel atma törenini gerçekleştirmek üzere buradayız. İnşallah en kısa sürede yapılacak olan binanın açılışında buluşacağız. Katılımınızdan dolayı tüm misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”

BALDÖKTÜ: BU HAYRIMLA BABAMI GEÇMİŞ OLUYORUM
Hayırsever İş Adamı Nurullah Baldöktü, kürsüye çıkarak konuklara şöyle seslendi: “Bizim için büyük ve şeref dolu günde yanımızda olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Hayırseverler ailemizde dedemizden geliyor. Bununla iftihar ediyorum. Babamla olan anımı anmadan geçemeyeceğim. Silivri'ye ilk okul açılışıma babamı davet ettim. O dönemki Milli Eğitim Bakanımız Nevzat Ayaz beydi.
Eski İstanbul Valisi, bizim de aile dostumuzdu. Kendisi de katıldı. Babam dedi ki: “Ben her hayrımı yaptığımda “Yarabbim kusurumu bağışla, hayırlarımı kabul et. Oğlumu da benim gibi hayırsever yap. Makamını da cennet yap.” diye dua ediyorum, bu da hayırsever olmuş bu yüzden çok sevinçliyim dedi. Arkasından bir de, “İnşallah beni de geçersin” dedi. Ben de seviniyorum çünkü bugün atacağım temelle babamı geçmiş oluyorum. Babamın dokuz eseri var, ben onuncusunun temelini atıyorum.

“TÜRKİYE'DE İLK ON'DAYIZ”
Güzel işleri reklam yap, kötü işleri gece gibi kapat derler. Hayırdan yana Silivri'de bir, Kayseri'de ikinci, Türkiye çapında ilk on arasındayım. Baldöktü ailesinin yirmi iki tane kuruluşu var. Allah herkese nasip etsin. Çok güzel bir iş. Yeter ki başlansın. Yenisine başladıkça işim rast gitti. Sağlığım düzeldi. Hayır yapanın işi devamlı rast gidiyor. İmkânı olan herkese tavsiye ediyorum. Hele hele böyle bir okul… Kızlarımızın meslek sahibi olarak mezun olmaları ve hayata atılmaları ülkemiz ve toplumumuz için çok güzel. Memleketimize ve milletimize hayırlı olsun. Hepinizi candan selamlıyorum.”

 

 

IŞIKLAR: EĞİTİM, SAĞLIK VE EMNİYET'E YAPTIĞI HAYIRLAR ÇOK ANLAMLI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Baldöktü ailesini selamlayarak ve hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nurullah ağabeyimizi görevimizden önce tanıma fırsatı bulduk. Bir hayrını yapmak yeterli olmuyor, onun takibini de yapmak gerekiyor. Kendisi bunu da çok güzel yapıyor. 17 Öğrenciyle açılan Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için bugün ek bina temeli atılıyor. Hayır kadar, belki ondan da önemlidir devamını takip etmek. Okul ihtiyacımızın tamamlanmasında katkı sunduğu için hayırseverimize çok teşekkür ediyoruz. Kendisi mütevazı davranıyor. Sadece eğitime değil, sağlık ve emniyete de katkılarını yıllardan beri sürdürüyor. Söylemediği hayırları da var. Bunlardan biri de Tapu ve Kadastro Binamızın temelidir.
Kendisi hayırları yaşam biçimine dönüştürmüş. Böyle mutlu. Allah herkese hayır yapmayı nasip etmeye bilir. Bu insan sevgisi ve gönül zenginliğinden ibaret. Başkan yardımcılığım döneminden de hatırlıyorum bu anlayışını hiç değiştirmedi. Özünden vererek katkı yapar. Bu fedakarlık yapmak anlamına gelir. Hiçbir kamusal talebi olmaz, özünden verir. Kendisi benim için çok değerli. Eğitim, sağlık ve emniyete yaptığı hayırlar çok anlamlı. Eşi Şerife hanım adına yaptırdığı okul dolayısıyla da kendisini çok takdir ediyorum. Kız çocuklarımızın eğitimine önem veren bir anlayışı takdir ediyorum. Baldöktü ailesinden Allah razı olsun, nice hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sevgiler, saygılar sunuyorum.”

BEKÂRLAR: İNŞALLAH BABANIZDAN GERİ KALMAZSINIZ DEMİŞTİM
Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, törende şöyle konuştu: “Ülkemizin bulunduğu atmosferde bugünü birlikte yaşayalım diye bu törene özen gösterdik. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların son bulması, bugün atacağımız temelin de bunun başlangıcı olması temennisiyle Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek binasının hayırlı olmasını diliyorum. Hayırseverlerimizi yürekten kutluyorum. Silivri Kaymakamı olarak görevime ilk başladığımda sayın Nurullah Baldöktü beni ziyarete gelmiş ve yaptığı işlerden bahsetmişti. Aslında ben Kayserili hemşerisi olarak çocukluğumdan beri Baldöktü ailesinin varlığını bilen birisiydim. Babasının eser sayısının kendisinden bir fazla olduğunu söylemişti. Çok iyi hatırlıyorum ben de, “İnşallah babanızdan geri kalmazsınız, onu da birlikte gerçekleştiririz.” demiştim. Yaklaşık iki yıl geçen bu konuşmanın üzerinden sadece bir değil, fazla geçtiğini sanıyorum. Kayseri'de katkılarının devam ettiğini biliyorum. Kayseri'deki Naci Yazgan Üniversitesine yaptığınız hayırların açılışına inşallah biz de memnuniyetle katılacağız.


“SİLİVRİ, MESLEKİ EĞİTİME VERİLMESİ GEREKEN PAYI YAKALAYACAK”
Türk Milli Eğitim sisteminin içerisinde mesleki eğitimin aldığı pay, hedeflerimizin biraz gerisinde. Ülke olarak mesleki eğitimde okullaşma oranımızın %65'i verilmesi gerekiyor. Bu konuda eksiklerimiz çok fazla ama programlanan okullarla Silivri, önümüzdeki dönem bunu yakalayacak durumda. Biz özellikle meslek liselerine itilmiş okullar gözüyle bakıyoruz. Aslında tam tersine Mesleki Eğitim okulları ara eleman değil, temel eleman yetiştiren okullardır. Bu alana çok önemli katkıların sağlanacağına inanıyorum.

“BİR SONRAKİ YATIRIMINIZIN İLERİKİ KUŞAĞA NASİP OLMASINI DİLİYORUM”
Bu okulun derslik ihtiyacını Milli Eğitim olarak da programlayıp ve planladık ama derslik başına öğrenci sayısı sağlanmasında ilçemizde durumun iyi olmasından dolayı merkezi hükümet yatırımlardın faydalanamadık. Bir dersliğe 23 öğrenci düşüyor. Bizden çok daha geride olanlar var. İstanbul'da 41, Türkiye genelinde dersliğe 60 öğrenci düşen iller var. Bu yüzden biz Silivri olarak arka plana düşüyoruz. Hayırseverlerimizin katkıları ve yatırımlarıyla ihtiyaçları giderme yolunda telafi etmeye çalışıyoruz. İlçemizde birçok hayırseverimizin yaptığı yatırımlar var. İnanıyorum ki bugün temelini atacağımız eser diğer hayırseverleri, tereddütte düşenlere da ilham verecektir. Özellikle Nurullah beyden bir ricam var. O bizim büyümüz. Onun affına sığınarak… Babasının hayattayken yaptığı eserlerden bahsetti. Babasının da sağlığında kendisinin de hayırsever olarak okullar açtığından bahsetti. İnşallah kendisi babasını geçmiş, bayrağı bir adım öteye taşımış, bir sonraki yatırımını da kendinden sonraki kuşağa nasip olmasını diliyorum. Oğlunuz adına inşallah yaparız, siz de dünya gözüyle oğlunuzun hayırsever olduğunu görürsünüz. Böyle bir temennide bulunmak istiyorum. Ülkemiz ve milletimize hayırlı uğurlu olması dileğiyle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

BEKARLAR'DAN IŞIKLAR'A TEŞEKKÜR
Kaymakam Bekârlar, sözlerine son verirken, ek binanın projesini hazırlarken Silivri Belediyesinin de kendine ait arazilerin terklerini yaptığını, Başkan Özcan Işıklar'ın konuya hassasiyet gösterdiğini dile getirerek kendisine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından ek bina protokolü Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet AY ve Hayırsever Nurullah Baldöktü tarafından imzalandı. Ardından pasta kesildi. Ek bina ve anaokulu binalarının temelini oluşturan ilk beton harcı hayırsever Nurullah Baldöktü ve protokol üyeleri tarafından atıldı. Temel atma töreni, ikramlarla son buldu.
Renginar SALİ

YORUM YAP