Balcıoğlu: Hizmet yarışında ben de varım

Balcıoğlu: Hizmet yarışında ben de varım

19.10.2018 10:33:00

Silivri Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden CHP Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, Belediye Başkan Aday Adaylığı için resmi adımı attı. CHP Silivri İlçe Başkanlığında düzenlediği basın açıklaması izdihama dönüşen Balcıoğlu, coşkulu kalabalığa, “Sizin umutlu bakışlarınızı boşa çıkarmayacağıma söz veriyorum” şeklinde seslendi.  

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler için CHP'den Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan Bora Balcıoğlu, başvuru dosyasını CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil'e teslim etti. 18 Ekim Perşembe günü, saat 18.00'da, CHP Silivri İlçe Başkanlığı binasında aday adaylığıyla ilgili basın açıklamasında bulunan Balcıoğlu'na Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri Süheyl Kırkıcı ve Arzu Yalçınkaya, Gazitepe Mahalle Muhtarı Kamil Gümüş, Alibeyspor Kulübü Başkanı Ali Tonta, Güreş Ağası Çetin Ceylan, geçmiş dönem Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlarından Ali Tabakoğlu, partililer ve sokağa taşan kalabalık bir grup katılımlarıyla destek verdi.

SUNA GÖÇENGİL'E ÇİÇEK JESTİ

Bora Balcıoğlu konuşmasına başlamadan önce salonda bulunan bütün kadınların adına İlçe Başkanı Suna Göçengil'e bir buket çiçek takdim etti. Belediye Başkan Aday Adayının bu jesti alkış topladı. Akabinde başvuru süreci ile ilgili açıklama yapan Balcıoğlu, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasına, “Bu kadar heyecanlanacağımı tahmin etmemiştim ama şunu da unutmayın ki gençlerin heyecanı hiçbir zaman bitmez” diyerek başladı.

“CHP'Lİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Balcıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Arkamızdaki panoda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çok güzel bir sözü var; "Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi.”  Cumhuriyet Halk Partisi; devrimcilik, laiklik, devletçilik, halkçılık, milliyetçilik ve Cumhuriyetçilik diyen bir parti. Cumhuriyeti kuran bir parti. Kurtuluş Savaşı'nın içinden doğmuş olan bir parti. Topluma ulus bilincini aşılamış olan bir parti. Bunun yanında laik cumhuriyetin kurulması ve demokrasimize öncülük eden bir parti. Çağdaşlaşma adımını atan bir partinin mensubu olmaktan dolayı son derece gururluyum.

“BAŞKANIM BANA UĞURLU GELİYOR”

Öncelikle bir parantez açmak istiyorum; İlçe Başkanım Sayın Suna Göçengil ablam benim değerli bir büyüğüm. 2009 yılında göreve başlarken kendisi o zaman İlçe Sekreteri'ydi, Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığımdaki başvurumu takdim etmiştim. Aradan 10 yıl geçti. Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurumu da kendisine teslime etmek nasip oluyor. Demek ki Başkanım bana uğurlu geliyor, bunu belirtmek istedim.

“KARARIM HİÇBİR KİŞİSEL HESAP, HIRS VE İHTİRAS İÇERMEMEKTE”

Değerli ailem, hayatımın en önemli kararlarından birini sizinle paylaşmak için buradayım. Aktif olarak 10 yıl Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak hizmet ettiğim Silivri'mize önümüzdeki yerel seçimlerde bir parçası olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nden Silivri Belediye Başkan Aday Adaylığımı gururla açıklıyorum. Bu kararım hiçbir kişisel hesap, hırs ve ihtiras içermemektedir. Gelecekte de içermeyecektir. Ben bu kentte doğmuş, bu kentte yaşamış, bu kentte ekmeğini kazanmış, bu kentin bir evladı olarak sizlere şunu söylemeden geçemeyeceğim; Sayın Belediye Başkanım ile 10 yıla yakın bu ilçeye hizmet etmenin onurunu yaşadım, son aylarda ise sokağa çıktığımda bana umutla bakan insanların özellikle gençlerin temennilerinden sonra önümde iki seçenek vardı. Ya bir sonraki dönem kaderime yazılanı bekleyecektim ya da bu kentin sokaklarında yaşayan hemşerilerimizin isteklerini koltuk davasından önce tutarak hizmet bayrağını devralmak için tüm benliğimle kendimi Silivri'ye emanet edecektim. Ben ikincisini seçtim.

“SİLİVRİ'NİN SESİNİ DİNLEDİM”

Benim için doğup, büyüdüğüm, yaşadığım bu ilçenin insanlarının istekleri kişisel davamın da kariyerimin de çok önünde gelir. Çünkü kişilerin ikballeri toplumun beklenti ve isteklerinin önüne geçmemelidir. Ben buna yürekten inanan bir kardeşiniz olarak Silivri'nin, mahallelerimizin, sokaklarımızın, köylerimizin, gençlerin sesini dinledim. Onların umut dolu beklentilerine el vermek adına bu hizmet yarışında bende varım dedim. Bu göreve Silivri'mizin marka değerini daha yukarılara taşıyabileceğime inandığım için, hep daha fazlasını hak ettiğini düşündüğüm gençlerimize daha güzel bir kent sunabileceğimize inandığım için talip oluyorum.

“YENİ NESİL BİR BELEDİYECİLİK VAAT EDİYORUM”

Biliyorsunuz ilçemiz İstanbul'un yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi. 900 kilometrekarelik bir alana sahibiz. 2009 seçimleri ile birlikte 8 tane belde belediyemiz kapatıldı akabinde 2014 seçimleriyle köylerimizin de mahalle statüsüne kavuşmasıyla birlikte 35 tane mahalle yapısıyla devasa büyüklükte bir coğrafyaya sahip bir ilçe oldu. İki tane mahalle arası 50 kilometre. İstanbul'un 144 kilometrekarelik sahil şeridinin üçte bir sahili Silivri'de yani 42 kilometrelik bir sahilimiz var. Yaklaşık 460 kilometrekaresi tarım alanı. Kıyı balıkçılığı için kent ve denizin birleştiği alanlar da mevcut. Sosyal yaşamın deniz kültürüyle birleşmesi gereken bir yer. Silivri'nin kıymetini çok iyi biliyorum. Görevimi yaparken insanlığımı ve iyi niyetimi hiçbir zaman bırakmayacağım. Siyaseti insana hizmet yarışına sokan bir anlayışla yapacağım. Toplumsal barışı sağlamalıyız. Tarafsız, adil, insan odaklı, kimsenin inancına karışmadan, hizmet yarıştıran, adaletli, daha genç, dinamik, aktif bir yerel yönetim anlayışı için sizden görev ve yetki bekliyorum.

“DEMOKRATİK BİR ŞEKİLDE YARIŞACAĞIM”

Şunu çok iyi biliyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi'nde aday olabilecek kapasitede birçok kişi, birçok yetenek ve genç var. Cumhuriyet Halk Partisi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir partidir. Cumhuriyeti kuran bir partidir. Kadrolarımız zengin ve birikimlidir. Kadrolarımızda bulunan herkes ilkelidir. Huzurlarınızda açıkça ifade ediyorum, partimin belirlediği yöntem ne olursa olsun aday adayı olacak değerli büyüklerim ve arkadaşlarımla birlikte demokratik olarak yarışacağım. Hepsine tek tek başarılar diliyorum. Sonuç ne olursa olsun partimin yetkili organlarının alacağı karara saygı duyacağım. Partimi kamuoyu önünde asla tartışmayacağım. Hep birlikte hedefimiz güzel ilçemiz Silivri'mizi sosyal demokratların uzman olduğu bir biçimde yönetmek olmaktır. Bunu sizlerin desteğiyle başaracağımıza hiç kuşku duymuyorum. Birlikte başaracağız.

“HAYALİMİN PEŞİNDEN KOŞACAK CESARETİM VAR”

Her zaman söylüyorum, hizmetin temelini sevgi oluşturur. Silivri'miz her şeyin en güzeline layık. İlçemizle ilgili birçok projemiz var ama şu aşamada bunları açıklamak doğru değil. İlçemizin ne kadar özel ve önemli olduğunun farkındayım. Silivri, denizi, tarımı, doğası ve hizmet sektörleriyle birbiriyle çelişmeden gelişen bir ilçe. Bunun kıymetini çok iyi biliyoruz. Yaşamaktan büyük keyif aldığım, çocuklarımı da burada büyüteceğim bir ilçe. Silivri'mize hizmet etmek için talip olduğum bu görev Cumhuriyeti kuran, devrimleri gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday adayı olarak bir cesaret işi olduğu kadar aynı zamanda benim için büyük bir şereftir. Siyaset bir iddia işidir. İddianız yoksa siyaset yapmayacaksınız. Bende bir iddia ortaya koydum. Gençlerle birlikte daha güzel, daha temiz bir yerel yöneticilik yapma hayalim var. Bu hayalimin peşinden koşacak da cesaretim var. Atatürk'ün çok güzel bir sözüyle devam etmek istiyorum; “Gençlik her millet için önemli bir kuvvettir. Bilinçli ve sorumluluk sahibi bir gençlik, o milletin umududur, geleceğinin güvencelerindendir.” diyor. İşte bizim bunu yapacak cesaretimiz ve gücümüz var. Kendimize, partimize ve kamuoyuna güveneceğiz.

“HEYECANIMA ORTAK OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

Belediye Meclis Üyeliği ve Başkan Yardımcılığımda bana katkı sunan, değer veren ve ilçemize önemli hizmetleri olan başta Sayın Belediye Başkanım Özcan Işıklar'a teşekkür ediyorum. İlçe Başkanım Sayın Suna Göçengil ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Kadın Kolları Başkanım Sayın Elif Yılmazer ve yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Gençlik Kolları Başkanım Berker Esen ve yönetimine teşekkür ediyorum. 10 yıl boyunca birlikte görev yaptığım belediye meclis üyesi arkadaşlarıma, büyüklerime teşekkür ediyorum. Belediyede görev yaptığım süre içerisinde beraber çalıştığım değerli çalışma arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Parti örgütümüze ve partimize emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Buraya kadar gelirken sıkıntılarımı ve uykusuz gecelerimi anlayışla karşılayıp tolere eden  başta eşim Hayriye ve oğlum Sarp'a çok teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle katılımınızla onurlandırdığınız ve heyecanıma ortak olduğunuz için hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Sizin umutlu bakışlarınızı boşa çıkarmayacağıma söz veriyorum.”

TEMİZ SİYASET VURGUSU

Balcıoğlu başvuru evraklarını İlçe Başkanı Suna Göçengil'e teslim ederken, “Belediye Başkan Aday Adaylığı dosyamın özellikle beyaz olmasını tercih ettim, temiz siyaseti ifade ediyor.” dedi. Göçengil, sürecin hayırlı olmasını temenni etti ve el sıkışarak kendisine başarılar diledi.

OMUZLARA ALINDI

Tebrikleri kabul ettikten sonra kendisine destek verenlerle birlikte ilçe binasından ayrılan Balcıoğlu'na gösterilen sevgi seli, Uğur Mumcu Meydanı'nda devam etti. Balcıoğlu omuzlara alınarak, “Geliyor, geliyor, Bora Başkan geliyor!” tezahüratları yapıldı.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP