BAL VE SAL KLASMAN NE OLACAK?

BAL VE SAL KLASMAN NE OLACAK?

6.07.2020 16:43:25

TFF Başkan Vekili, Amatör Kurul Başkanı ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez'den flaş açıklamalar geldi. Düşmez, K.Çekmece Amatör Spor Kulüplerinin misafiri olarak katıldığı programda amatörlerle ilgili önemli açıklamaların altına imza attı.

 

Düşmez, 2.Lig ve 3.Lig belli olmadan Bölgesel Amatör Lig ve SAL Klasman Ligi ile ilgili hiçbirşey yapmalarının mümkün olmadığını söyledi. Düşmez “2.Lig ve 3.Lig belli olmadan aşağıda hiçbirşey yapamazsın. Bölgesel Amatör Lig'de İstanbul'un kontenjanı 12diyelim.Yukarıdan düşenlerle birlikte 14 olsun. 16 tane Klasman Grubu takımı var. Ve Türkiye'yi düşün. Aynı şeyi yaptığın zaman Bölgesel Amatör Lig'de bir anda başka bir düzene geçmek zorunda kalıyorsunuz. Bunu oynatacak saha ve zaman yok. Bir de parasal durum var. Yılda 2 Bin 600 maç oynatıyorken 4 Bin maça çıkıyorsunuz. 11 grup var 9 takım çıkıyor. Öbür türlü 22 kulüp oluyor. Süper Lig'den 3takım düşer, aşağıdan 3takım gelir. 2.Liglerden altı takım düşer, 3.Ligden üst lige 6 takım çıkar. BAL'dan 9 takım çıkar, 3.Lig'den 9 takım düşer. Futbolda düşme ve yükselmeler bu oyunun yukarıdan aşağıya tanzimidir. Bunu 10 yapalım desen yapamazsın. Matematiği budur.

 

Daha oralara da gelmedik. Ama birşeyler söyledik. Elimizden geldiği kadar oradaki savaşımız hep alt ligler içindir. Bölgesel Amatör Ligi 3.Lige karşı, SAL Klasman'ı da Bölgesel Amatör Lige karşı savunurum. Mecburuz savunmaya. Tam adaleti kurmamız lazım. Mağduriyet olacak mı? Evet olacak. Bu savaşta ölenler, kalanlar olacak. Biz iyi niyetimizi gösterdik. Alacağımız kararlar sadece bir ili değil Türkiye'nin tamamını, yani 81 ilimizi de ilgilendirmektedir. 81il için çalıştık sabahlara kadar. Ona göre bir düzen kurup, planlama yapıyoruz. Dua edin bize. Şartlar iyi gelişsin ki biz amatörlere biraz daha pozitif ayrımcılık yapabilelim. Ben şunu yaparım, bunu yaparım diyemem. Biz daha oralara gelmedik. Daha çalışıyoruz. Profesyonelleri çalışıyoruz. Şu anda 2.Lig ve 3.ligde ne yaptığımızı konuşmadan BAL ve SAL Klasman konuşmuyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUM YAP