BAL maçları İddaa’ya girecek mi?

BAL maçları İddaa’ya girecek mi?

23.09.2017 10:02:58

edilen sorulardan biri de bu ligin maçlarının İddaa'da yer alıp almayacağı... Zira bu sezon başında ligin isim sponsorluğunu Spor Toto alırken, lig de Spor Toto BAL ismini almıştı. Bu gelişme, kulüplerin İddaa bültenine girme umutlarını da artırmıştı.

Ancak TFF ve Spor Toto Genel Müdürlüğü'ne yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre yakın gelecekte böyle bir şey mümkün görünmüyor.
Özellikle İddaa kanadı bu olaya gönülsüz bakıyor. Spor Toto ve İddaa yetkililerini en çok endişelendiren konu ise şu: BAL'daki çoğu kulüp dernek olduğundan, İddaa'dan gelecek parayı gelir olarak gösteremeyecek. Bu da amatörlerin İddaa'ya girmesinin önündeki en büyük engel. İddialara göre bir diğer engel de, İddaa'nın ihalesini elinde bulunduran firmanın, BAL'daki maçların sonuçlarını 'kolay tahmin edilebilir' bulması... Şirket diğer liglere oranla daha fazla ikramiye dağıtma ihtimali olan BAL'a bu nedenle de soğuk bakıyor. Bu konuyla ilgili görüşlerini aldığımız TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez, Spor Toto'nun sponsorluk desteği ile amatörlere büyük bir kaynak geldiğinin altını çizerken, İddaa ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

YORUM YAP