BAL'da son dakika bir takım daha ligden çekildi

BAL'da son dakika bir takım daha ligden çekildi

12.10.2021 10:25:56

Kocaeli kentinin Bölgesel Amatör Lig'deki 10 kulübünden biri, Hereke Yıldızspor ligden çekildi.

Geçen yaz pandemi nedeniyle sıkıştırılmış oynanan BAL sezonuna çok büyük yatırım yapan, iddialı bir ekip kuran ancak Kullar 1975 SK, Doğantepespor ve Değirmenderespor'un bulunduğu grupta 6 maçta sadece 2 puan toplayabilen Körfez ilçesi ekibinin bu kararı kentte şaşkınlık yarattı. Lige katılım için teminat mektubu da veren kırmızı-yeşilli ekibin bu sezon düşük bütçe ile mücadele edeceği konuşuluyordu. Hatta teknik direktörlüğe Bülent Ecevit Kara'nın getirildiği duyurulmuştu. Ancak tesis sıkıntısı olan kulübün TFF'den uyarı aldığı da biliniyordu. Hatta Kulüp Başkanı Faruk Denli konuyla ilgili olarak 23 Eylül'de Özgür Kocaeli Gazetesi'ne verdiği demeçte, “Mevcut tesislerimiz çok eski, mutlaka yenilenmesi, ayrıca stattaki suni çim 12 yıllık çok eski, değişmesi gerekiyor. Bu sezonki bütçeyi tesise ayırmak, 1 yıl liglerde yer almama düşüncemiz var. Birkaç kişiyle daha görüşüp kesin kararımızı vereceğiz. Tesis olmadan hiçbir şey olmuyor. Kulübe kalıcı eser bırakmak lazım. 1 yıl kaybedebiliriz ama atacağımız tesis adımıyla kulübün 40-50 yılını kurtarabiliriz” demişti.

6 SEZON BAL'DA YER ALDI

Kocaeli ASKF'de bugün yapılan BAL kura çekimine katılmayan Hereke Yıldızspor, TFF İl Temsilciliği'ne başvurarak lige katılmayacağını beyan etti. Böylece bu sezon BAL'daki Kocaeli takımı sayısı 9'a düştü. 1952'de kurulan, Kocaeli futbolunun köklü ekiplerinden olan Hereke Yıldızspor BAL'da 6 sezon mücadele etti.

DİĞER ÇEKİLEN TAKIMLAR

Cizrespor, Hoçvanspor, Yeşilova Belediyespor, Gülbahçespor, Akçakocaspor, Torul Belediyespor, Beyoğlu 1979 Yeniçarşıspor, Küçükyalı Yelkenspor, Dumlupınar Üniversitesi SK, Ortaca Belediyespor, Gümüşlük Gençlik, Çamlıhemşin Belediyespor, Karasuspor, Çanakkale Biga Adaspor, Kahramanmaraş Türkoğlu Belediyespor, Çorum Çimentospor, Karabük Köyü SK.

YORUM YAP