XXXXX

Bakış açısı

Bir sonbahar mevsiminde Kızılderililer toplanıp şeflerine kışın nasıl geçeceğini sormuşlar. Şef konuyla ilgili fikri olmasa da şeflik karizmasını çizdirmemek için kışın soğuk geçeceğini, ona göre hazırlık yapmaları gerektiğini, özellikle de odun toplamaları gerektiğini söylemiş. Fakat o da merak etmiş ve yakın bir kasabaya inip oradan telefon açarak meteoroloji yetkililerine kışın havanın nasıl geçeceğini sormuş. Telefondaki yetkili, "Evet, bu kış soğuk geçecek” cevabını vermiş. Kabilesine geri dönen şef, odun toplamaları konusunda acele etmeleri gerektiğini söyleyerek odun toplama işini hızlandırmış. Bir iki hafta sonra şef tekrar kasabaya inerek meteoroloji yetkililerine, kış mevsiminin gerçekten soğuk geçip geçmeyeceğini sormuş. Telefondaki yetkili "Evet, bu kış gerçekten soğuk geçecek” cevabını vermiş. Bunun üzerine kabilesine geri dönen şef Kızılderilileri daha çok odun toplamaları gerektiği konusunda uyarıp, emirler vermiş.
Aradan yine bir iki hafta geçince şef tekrar yine kasabaya giderek meteorolojiyi arayarak: "Bu kışın gerçekten soğuk geçeceğinden emin misiniz?” sorusunu yöneltmiş. Karşıdaki yetkili "Evet, kesinlikle eminiz. Çünkü Kızılderililer deli gibi odun topluyorlar” cevabını vermiş.
***
Eski Devlet Hastanesi'nin yerine cami mi yapılacak, kavşak mı? Belediye ve CHP tavrını ve görüşünü kavşaktan yana açıkladı… Ak Parti henüz konuyla ilgili sessizliğini koruyor. Gerçi onlar kararlarını çok önceden açıkladı; "cami yapılacak” diyerek… Ses eden olmayınca, sıkıntı yok diye düşünülmüştür. Yerel yönetimin bölge ile tasarrufundan ziyade gerekçeleri önemli. Gerekçelerin kime ait olduğundan ziyade ise haklılık paylarının olup olmadığı gözden kaçırılmamalı… Ve de halkın görüşü tabi. Halkın iradesine karşı ne iktidar ne muhalefet karşı duramaz, durmamalı da… Silivri'nin ihtiyaçları ve sorunları uygulamaların temel dayanağı olmalı.

CHP'DEN ÇAĞRI
Ergenekon davasında, Cumhuriyet savcısı bugün mütalaasını verecek bu vesile ile düzenlenen etkinliğe CHP'den şu şekilde katılım çağrısı geldi: "Adalet duygusunun olmadığı, hukukun yok sayıldığı bu sürece sessiz kalmayacağız. Bu nedenle yurttaşlarımızı 13 Aralık 2012 bugün saat 08.30'da gerçekleştirilecek olan duruşma için Silivri Cezaevi'ne davet ediyoruz. Araçlar saat 08.00'da parti binası önünden kalkacak.”

TRAFİK ÇİLESİ
Türkiye genelinde yaşanan sel ve taşkınları görünce Silivri'nin yaşadıklarına şükretmek gerekir. En acı haliyle hepsini de daha önce tecrübe ettik sayıyoruz. Kış kendini hissettirmeden daha yoğun yağışlar yollarda kendini hissettirdi. Göçükler ve çukurlarda biriken sular yayalara zor anlar yaşatıyor. Belediye ve İBB yetkililerinin konuyla ilgilenmesi iyi olacak. Bu arada yan yolun kapanması sebebiyle Vakkas Köprü'de özellikle mesai saatlerinde yaşanan yoğunluk, akşamın karanlığında daha da can sıkıcı bir hal alıyor. Trafik ekiplerinin bölgeye ihtimam göstermesi sürücüleri ve akışı rahatlatacaktır. Dört yol ağızı arap saçına dönüyor…

SERVİSLERE PARK ALANI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar geçtiğimiz akşam servisçilerle bir araya geldi. Silivri'de park konusunda önemli bir sıkıntıya neden olan servis araçları için özel bir yer tahsis edilirse şehir içi rahatlayacaktır. Yerinde bir adım atılmış, en kısa sürede tamamlanması dileğiyle.

TERMİNAL MODERNİZE EDİLİYOR
Terminalin fonksiyonu arttıkça düzenleme ihtiyacı da kendini daha fazla hissettirmeye başladı. Başkan Işıklar geçtiğimiz günler burada bir toplantı düzenledi. Silivri'nin daha modern bir terminale kavuşmasının startı verildi.

YORUM YAP