Baki, Türk Futbolunun bittiği andır

Baki, Türk Futbolunun bittiği andır

12.04.2021 09:04:00

BAL takımlarından Karamürselspor teknik direktörü Cem Baki, liglerin erteleme kararının ardından oldukça sert açıklamalarda bulundu

Deneyimli teknik adam açıklamasında, “Türk futbolunun bittiği andır. İnsanların hayatıyla, ekmeğiyle, nasıl oynanır, Türk futboluyla nasıl oynanır gözlerimizle gördük. Türkiye Futbol Federasyonu'nun amatör sorumlularının bu kadar duyarsızlık içinde hareket etmeleri, insanların hayatlarını hiçe saymaları, küçük görmeleri, bu insanları heveslendirip, bu işi çocuk oyuncağına çevirmeleri bir kaostur. Türk futbolu bitmiştir. Bu kulüpler arasında bu zamana kadar milyon liralar harcayanlar var. Kampa gidenler var, dünya masraf yapan kulüpler var. Aylarca oynatılamayan ligi, bir de dalga geçer gibi tarih açıklandıktan sonra ‘mayıs sonuna erteliyoruz' demek nedir? Diğer ligler neden oynanıyor? Onlar futbolcu da bizim çocuklar değil mi? Onlar hocada biz hoca değil miyiz? Bu kadar insan heveslenmiş, futbolcu heveslenmiş, teknik adam heveslenmiş bu kadar insanın duygularıyla nasıl oynarsınız”

“BU ÇİFTE STANDART NEDEN”

Bu işin sorumluları, bu işi yapamıyorsa bırakacak. Ben Süper Lig'de köklü camialarda yıllarca forma giydim, futbol oynadım. Üst düzey yöneticilerle, yetkililerle bir araya geldim. Hayatımda böyle bir süreç yaşamadım. O zaman oynanan ligleri de durdurun. Madem bu virüs, futbol yüzünden yayılıyor bu ligleri bitirin. Hakkımı sonuna kadar helal etmiyorum. Siz kimsiniz, sizleri kim yönlendiriyor? Türk futbolu bu şartlar altında hiçbir yere gelemez. Amatörün bu kadar hor hakir görüldüğü bir ülkenin futbolda çağ atlaması, dünya devleriyle yarışması, ilerlemesi söz konusu dahi olamaz. Bu kadar insanın ahı var. İnanılmaz sinirliyim, öfkeliyim. Daha ağır konuşacağım ancak bir camiayı temsil ediyorum. Şu an futbol oynayanlar futbolcu değil mi hocalar hoca değil mi biz kimiz onlar kim bu ayrıştırma neden bu çifte standart neden? İnsanlara artık yalan söylemeyin” dedi.

Futbolamator.com

YORUM YAP