Azis: Ortak evimize hoşgeldiniz

Azis: Ortak evimize hoşgeldiniz

16.05.2018 12:20:58

Silivri'den Başkan Özcan Işıkların öncülük ettiği kalabalık bir heyet 13 Mayıs 2018 Pazar günü İki günlük ziyaret için Bulgaristan'ın Kırcali şehrine hareket etti.

Silivri ve Kırcali Belediye Meclislerinin aldığı kararlar doğrultusunda iki şehir arasında çok yönlü işbirliği ve dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi için hazırlanan protokol Özcan Işıklar ve Hasan Azis arasında imzalandı.

IŞIKLAR'I KALABALIK BİR HEYETLE MİSAFİR ETTİLER

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Silivri Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı Hakan Kocabaş ve Başkan Yardımcısı Mesut Söylet, Muhtarlar Dernek Başkanı Ömer Ercan ve mahalle muhtarları, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve Başkan Vekili Arif Kanık, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan ile Başkan Yardımcısı Metin Kıyıcı, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu ve yönetim kurulu üyeleri, Meclis Üyeleri Semih Ayeş, Saadet Gencoğlu, Arzu Yalçınkaya, Figen Yıldız, İbrahim Çeşmecioğlu, Melih Yıldız, Hakan Sefa, Fevzi Arslan, Mehmet Bulut, Zafer Bıyıklı, Hak ve Özgürlükler Hareketi İstanbul İl Başkanı Fahri Vatansever, Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Taner Şafak ile yönetim kurulu üyeleri Necla Öztürk, Beyzat Bedel, Kırcalili iş insanı Nedret Kahraman ve Belediye Birim Müdürleri kardeş şehir protokolünün imzalanması üzere Kırcali Belediyesinin misafiri oldular.

Pazartesi sabah Kırcali Belediye Başkanı Hasan Azis, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarları ile Silivri heyetini belediye binasında kabul etti. Burada yaptığı çalışmalar ve hayata geçirmeye hazırlandığı projeleri hakkında bilgi verdi.

MÜZİ ZİYARETİ VE ŞEHİR TURU

Silivri heyeti Kırcali Belediye Binasındaki karşılama ve kaynaşma buluşmasından sonra müze ziyareti ile şehir turu gerçekleştirdi.

PROTOKOL TÖRENİ

Her iki heyet daha sonra Kırcali Ticaret Odasında kardeş şehir protokolünü imzalamak üzere buluştu. Kırcalili milletvekilleri, iş insanları, oda ve STK temsilcilerinin de katıldığı imza protokolüne Silivri heyeti tam kadro iştirak etti.

AZİS: ORTAK EVİMİZE HOŞGELDİNİZ

Buradaki programda Kırcali ve Silivri şehirleri arasında bilgi verildikten sonra evsahibi Belediye Başkanı Hasan Azis, günün anlam ve önemine ilişkin görüşlerini paylaştı. Azis, misafirlerini “Ortak evimize hoşgeldiniz” diyerek selamlarken, yıllara dayalı iki şehir arasındaki temasların HÖH İstanbul İl Başkanı Fahri Vatansever'in teklifi ile kardeş belediye sürecine taşındığını ifade etti. “Kırcali ile Silivri arasında kardeş belediye protokolü imzalamakta büyük yarar ve fırsatlar gördük” diyen Azis, kültürel değişim, dönüşümü ekonomik işbirliği ile geliştirmenin önemini vurguladı.

SİLİVRİ İLE İYİ TARIM İŞBİRLİĞİNE VURGU

Kırcali'yi Silivri için Avrupa yolunda açık kapı olarak tanımlayan evsahibi Belediye Başkanı, iyi tarım uygulamaları konusunda işbirliğine verdikleri öneme özellikle dikkat çekti.

Fransız, Yunan, ABD ve Türkiye'nin Gebze bölgesinden son dönem otomotiv parça sanayi ile Kırcali'de ciddi atılımlar gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Azis, Silivri ile işbirlikleri neticesinde organik tarım üretimi ve gıda sektöründe hedeflerine ulaşmak istediklerini paylaştı ve “Kırcali artık sizin de eviniz” diyerek sözlerini tamamladı.

IŞIKLAR, TEŞEKKÜR ETTİ

Kardeş Protokol İmza Töreninde söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kırcali ile kardeş belediye süresine katkıda bulunan Hak ve Özgürlükler Hareketi İstanbul İl Başkanı Fahri Vatansever, Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Taner Şafak ve yönetimine, Nedret Kahraman ve Sevginar Sali'ye teşekkür ederek sözlerine başladı.

“ORTAK ZENGİNLİĞİMİZ SAHİP OLDUĞUMUZ VERİMLİ TOPRAKLAR”

Kırcali ile Silivri arasındaki ortak noktaları tanımlayan Işıklar, komşu ülke, tarihsel geçmiş ve geleceğe umutla bakmanın verdiği gücü sıraladı. “Bağlı olduğumuz ülkelerin geleceğine geliştirmek hususunda birlikte çalışma kararlılığına sahibiz. Çünkü biliyoruz ki yoksullukta huzur, barış ve mutluluk tesis edilemez. Ortak zenginliğimiz sahip olduğumuz verimli topraklar. Geleceğimize yön verecek sektörler tarım, yenilenebilir enerji ve din, kültür turizmi… Bunların üzerine gidecek ve bu hususta güçlerimizi birleştireceğiz, geliştireceğiz.

“VATANDAŞLARIMIZIN GELECEĞİNE KATKI SUNACAĞIZ”

Kırcali, Balkanların ekonomik başkentlerinden biri. Kırcali Belediye Başkanımız Hasan Azis'in başarısı, kentin birçok sektöre öncülük potansiyelini Silivri'nin dinamitleri ve fırsatlarıyla buluşturarak, vatandaşlarımızın geleceğine katkı sunacağız.

İNCE GÖNDERME, BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Kent ve çevresi tarım bölgesel önceliklerimiz arasında yer alacak. Üretim işbirliğimiz her iki kentimizi de ileri taşıyacak. Bizi tesadüfler değil fırsatlar, Allah vergisi bu zengin topraklar ve ‘Dünyanın geleceği tarım teknolojilerinde' inancı bir araya getirdi” diyen Işıklar, geçmişi değiştiremeyeceğimizi ancak geleceği inşa etme fırsatını değerlendireceğimizi söyledi. Başkan Işıklar'ın, konuşmasını Mevla'nın “Yola çıkın, yol görünür” sözüyle CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin kampanyasına gönderme yaparak tamamlaması salondakilerden büyük alkış aldı.

DİN ADAMLARINA ZİYARET

Kardeş protokolü imza töreninin ardından Işıklar ve Azis beraberindeki heyetlerle Kırcali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet ve Aziz Georgi Pobedonoseç tapınağındaki rahip Petır Gonev'i ziyaret ettiler. Kırcali'nin adını taşıyan Kırca Ali'nin mezarı da heyetlerin ziyaret ve dua ettiği yerlerden biri oldu.

DOSTLUĞN JAPON KİRAZ AĞACI

Kırcali ve Silivri belediye başkanları kardeş belediye olmanın simgesi olarak belediye hizmet binası bahçesine japon kiraz ağacı diktiler. Tören dualar eşliğinde sona erdi.

AZİS'E SİAD ROZETİ

Silivrililerin, Kırcali ile kardeş şehir olmak üzere gerçekleştirdiği iki günlük ziyaret Salı akşamı düzenlenen gala yemeğiyle son buldu. Gala yemeğinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile Hasan Azis arasında hediye takdimi oldu. SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, Hasan Azis'e günün anısına bir hediye takdim etti ve her iki başkana da SİAD rozeti taktı. Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan da Azis'e bir hediye ve Kırcalili bir meslektaşına sembolik olarak derneğin rozetini taktı. Yemekte Azis, Bulgaristan'ın en çok bağlı bulunan muhtarına sahip il belediyesi olarak muhtarlara verdiği öneme vurgu yaptı ve Silivri'nin tüm muhtarlarını Kırcali'de ayrıca ağırlamaktan duyacağı memnuniyeti paylaştı.

Sevginar SALİ

YORUM YAP