Avlu: Önemli misyonumuzun farkındayız

Avlu: Önemli misyonumuzun farkındayız

17.12.2019 16:13:50

Ekrem Eray Arda'nın yeniden DP İstanbul Başkanı seçildiği kongreyi değerlendiren Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Demokratların anlayış ve misyonunun sorumluluklarının bilinciyle hareket etmeye devam ettiğinin altını çizdi.

Ekrem Eray Arda'nın yeniden Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı olduğu 3. Olağan Üstü kongresi 15 Aralık Pazar günü gerçekleştirildi. DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, süreci, “İstanbul İl Kongremizi yaptık yeni seçilen İl Başkanımız Ekrem Eray Arda ve yönetim kurulu üyelerine başarılar, partimize hayırlı uğurlu olsun” ifadeleriyle değerlendirdi.
Demokrat Parti Genel Başkan Gültekin Uysal'ın katılımıyla yapılan 3. Olağanüstü İstanbul İl Kongresi'nde tek aday olarak seçime giren DP İl Başkanı Ekrem Eray Arda yeniden başkanlığa seçildi. Silivri Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu ve yönetim kurulu üyelerinin de iştirak ettiği Demokrat Parti'nin İstanbul İl Kongresi, Beşiktaş'ta bulunan Süleyman Seba Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

AVLU: ÖNEMLİ MİSYONUMUZUN FARKINDAYIZ
Kongreyi Hürhaber'e değerlendiren DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, “Yoğun katılımın yaşandığı kongrede, tek aday olarak seçime giren mevcut Başkanımız Ekrem Eray Arda, oy kullanan 217 delegenin 199 geçerli oyuyla yeniden DP İl Başkanı seçildi. Demokrasi, özgürlük ve hürriyet için yürüdüğümüz yolun büyük adımını birlikte atmak üzere gerçekleştirilen kongremizde önemli bir ivme kazandığımızı gördük. Türkiye tarihinde her dönem önemli ve kilit misyonları üstlenen Demokratlar, ülkemizde yeniden sorumluluk ile görev almaya hazır olduklarının ortaya koydu” dedi.

ARDA: BİZ SİYASETTE DÜRÜSTLÜK VAAT EDİYOR VE AHLAKLIK İSTİYORUZ
Kongrede bir konuşma da gerçekleştiren Arda, iktidar partisine ve muhalefete eleştirilerde bulunurken şunları söyledi: “Ülkemiz geçtiği bu süreçte Meclisteki iktidarı ve muhalefeti birçok basiretsizlik örneği göstermektedir. Ülkede demokrasi, alabildiğine işlemez hale getirilmektedir. Milletimiz ekonomik sıkıntılarla boğuşmakta geçim sıkıntısı çekmektedir. İktidar varlığını sürdürmek adına popülist politikalara yönelerek ülkeyi içinden çıkılmaz bir noktaya götürmektedir. Muhalefet kendi içerisindeki taht kavgaları bir yana iktidara geleyim de sonrasına bakarız tavrıyla neredeyse hiçbir konuda aklı selim hareket etmemektedir. Milletin çıkarına olacak durumlara dahi şuursuz bir tepki vermekte her şeye karşı çıkmaktadır. Fakat çözüm üretememektedir. Örnek verecek olursak Fatih'in fethettiği kadim şehir İstanbul'a, İstanbullunun haline bir bakın. İsimler değişiyor ama yerelde sorunlar hep aynı kalıyor. Deprem sorunu için, trafik sorunu için henüz atılmış hiçbir somut adım yok. Kaynaklar eşit dağıtılmıyor. Ve bu nedenle yoksulluğun ve yolsuzluğun önüne geçilemiyor. İstanbul'da yaşayanların iş ve aş ihtiyacı artarak devam ediyor. Seçimi kazanmak adına verilmiş bilinçsiz vaatler ardından sözünde durulmayan davranışın bariz örneğini yaşamaktayız. Biz siyasette dürüstlük arzu ediyoruz. Ve de vaat ediyoruz. Biz siyasette ahlaklılık istiyor ve vaat ediyoruz. İşte bu nedenle Demokrat Parti, milletin partisidir. İşte bu nedenle Demokrat Parti, halkın iktidarına yürümek demektir.”

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki İYİ Parti’de devir teslim tamam
Sonraki » Bu çok İYİ

YORUM YAP