Avlu’dan 27 Mayıs mesajı

Avlu’dan 27 Mayıs mesajı

27.05.2019 09:52:09

Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 59. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, 27 Mayıs askeri darbesinin ardından idam edilen Adnan Menderes, yakınları, siyasiler ve vatandaşlar için anma mesajı yayımladı. Başbakan Adnan Menderes ile Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamının toplumsal tarihimizde derin bir iz bıraktığını, milli iradenin baskı altına alındığını söyleyen Avlu, “27 Mayıs Türkiye demokrasisi için bir güneş tutulmasıdır” ifadelerini kullandı.  

“BU ACI OLAYDAN DERS ÇIKARMALIYIZ”

Avlu, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “İnsanlık ailesi, çağlar boyunca çok yönetim gördü. Demokrasiler kolay kazanılmadı. Çağlar boyu büyük bedeller ödenmiştir. Gerçek demokrasiler, insan onuruna, insan haysiyetine en yakışan bir yönetim olarak önümüze okunabilen en güzel bir yönetim şeklidir. Bugüne aklın zincire vurulduğu düşüncenin köle olduğu nice despotlarca insanların ezilip çiğnendiği dönemlerden geçildi. Körpe Türk demokrasisi 27 Mayıs 1960 da yalnız o günün iktidarına değil, Türk milletinin huzur ve güvenine, gelecekte yaşanacak pek büyük acılara yol açmıştır. Bu acı olaylardan ders almalıyız. Demokrasi, her türlü kavga ve kargaşadan uzak tutulursa gerçek demokrasi olur.

“SİYASİ YARIŞIMIZ BARIŞARAK OLSUN”

Bizler 27 Mayıs'ın acılarının tazelenmesi, öfkelerinin yenilenmesi değil, barış ve kardeşliğin yeniden inşası peşindeyiz. Günümüzde siyasi söylemlerin ayrıştırıcı, öteleyici ve karşı görüşlerin hoşgörü terazisinden uzaklaşmakta olduğuna şahit oluyoruz. Dış ve iç odakların ülkemiz için nasıl bir tehlike olduğunun da şahidiyiz. Anadolu yaylasında oturmanın bedelinin ağırlığına tarih şahittir. Gelin hep birlikte kardeşliğimizi yeniden pekiştirelim. Barışalım, birlik ve dirliğimizi herkes görsün. Siyasi yarışımız barışarak olsun. Barışarak yarışalım. Ülkemizin barışarak yarışa mutlak ihtiyacı vardır.

“DEMOKRASİ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

Şehit başbakanımız Adnan Menderes, bakanlarımız Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu ve bütün ecdadımızın ruhları ülkemiz barışarak yarıştığında huzur bulacaktır. Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun.”

Haber Merkezi

 

YORUM YAP