Avlu, Belediyenin 2019 faaliyetlerini değerlendirdi

Avlu, Belediyenin 2019 faaliyetlerini değerlendirdi

21.07.2020 10:22:24

Temmuz meclisinde hararetli tartışmaların eşliğinde oyçokluğu ile onaylanan Silivri Belediyesi'nin 2019 yılı faaliyetlerini bir de Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu'ya sorduk.

Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu da CHP gibi Cumhur İttifakı adayı MHP'li Volkan Yılmaz'ın bir yıllık faaliyetlerini yetersiz bulanlardan. Yılmaz'ın iddialı “23 dev proje” seçim vaadini hatırlatan Avlu, “Henüz ortada ciddi bir şey yok” dedi.

“SADECE YENİ ŞEYLER YAPMAK DEĞİL GEÇMİŞTE YAPILANLARA DA SAHİP ÇIKMAK GEREKLİ”
Vaat edilenlerin gerçekleştirilememesinin önüne salgın gerekçesinin sürülmemesi gerektiğini belirten Avlu, söz verilenlerin yapılmadığı gibi geçmiş dönemde yapılanlara da sahip çıkılmadığı ile ilgili sitemini iletti. Sahil ve Kale Mahallesindeki süs havuzlarının atıl duruma geçirilmesini örnekleyen Avlu, “Sadece yeni şeyler yapmak değil geçmişte yapılanlara da sahip çıkmak gerekli” dedi.

“HIZLANIP DA VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİRİRSE KARŞILIĞINI DA ALIR”

“Başkan Beyin ‘her mahalleye kreş' sözü vardı. Bir yıl geride kaldı. Hızlanıp da verdiği sözleri yerine getirirse karşılığını da alır” diyen Avlu, yerel iktidarın tavrında rahatsız olduğu noktalara da şöyle değindi:

“BEN BİR YERE MİSAFİRLİĞE BİR KERE GİDERİM…”
“Bu dönem içinde Başkan Bey ve MHP'nin tavrını çok onaylamıyorum doğrusu. Ne düzenlenen etkinliklerde iktidar gibi davranıyorlar ne de evsahibi olmanın gereğini yeterince idrak etmiş durumdalar. Ben bir yere misafirliğe bir kere giderim. Ev sahibinin yüzü gülmezse dünyanın en iyi yemeklerini de ikram etmiş olsa bir daha kapısı çalınmaz. MHP için büyük bir fırsat Silivri Belediyesini kazanmak. Daha zoru ise size duyulan güvene layık olmak, kazandığınız şeyi koruyabilmek.”

“HİZMET VE VATANDAŞIN RAHATLIĞINDAN TASARRUF YAPMA

BİR BELEDİYENİN EN SON BAŞVURACAĞI YAKLAŞIM OLMALI”
Çöp ve temizlik hizmetini İstanbul'da ihale etmeksizin kendi imkanları ile gerçekleştiren tek Belediye özelliği ile öne çıkan Silivri Belediyesi'nin bu yöndeki kararını değerlendiren Avlu, “Belediyenin mali yapısı düşünülürken hizmetin aksamaması ve vatandaşın memnuniyeti de hesaba mutlaka katılmalı. Hizmet ve vatandaşın rahatlığından tasarruf yapma bir belediyenin en son başvuracağı yaklaşım olmalı” şeklinde konuştu.

ÇÖP TOPLAMA İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER
Avlu, yer altı çöp konteyneri uygulamasını doğru ve yararlı bulduğunu belirtirken, çöp toplama saatlerinin yerleşim alanlarına göre düzenlenmesi ihtiyacına da; erken saatlerde çıkan gürültü, sahilin yoğun olduğu zamanlarda biriken atıklara işaret ederek altını çizdi.

“MERKEZ SAĞ'IN YÜKSELEN UMUDU DEMOKRATLAR”
Avlu, merkez sağda oluşan iktidar umudu boşluğunu Demokrat Parti'nin doldurmaya güçlü bir aday olduğunu belirtirken, “Teşkilat yapımızın zayıfladığı yer yer hatta koptuğu yerlerde bile insanlar partimize başvurup görev almak istediklerini ifade ediyorlar. Demokrat Parti'nin köklü geçmişe dayanan geleneği ülkemizin her türlü yönetim ihtiyacını karşılamaya daima hazırdır. Her zaman söylediğimiz gibi bu vesile ile de bir kez daha yenilemek isterim çağrımı; tüm Demokratları yuvalarına bekliyoruz. Siyaset ait olduğunuz ve değer gördüğünüz mecrada güçlenir, etkinlik kazanır. Siyasetçi ancak böyle bir ortam ve şartlarda hizmet üretir.” dedi.
Sevginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Fikret Sivri, İASKF başkan adayı
Sonraki » Ceviz

YORUM YAP