Avlu: Aziz milletimize hizmet için hazırız

Avlu: Aziz milletimize hizmet için hazırız

9.01.2018 09:59:43

Demokrat Partinin 72. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Silivri İlçe Başkanı ve yönetimi basın mensuplarıyla Öğretmenevinde bir araya gelirken, programa Genel Başkan Gültekin Uysal da görüntülü aramayla iştirak etti ve önemli mesajlar verdi.

Demokrat Parti'nin kuruluş yıldönümü münasebetiyle Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve İl Başkan Yardımcısı Sabri Topaloğlu'nun katılımıyla yerel medya mensuplarıyla Öğretmenevinde Pazar günü sabah kahvaltısında buluştu. Toplantıya Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da görüntülü aramayla katılarak güne özel görüşlerini ve önemli mesajlar paylaştı, Silivrili partileri ile basın mensuplarını selamladı.
Toplantıda günün anlam ve önemini Avlu şu şekilde paylaştı:

AVLU: AZİZ MİLLETİMİZE HİZMET İÇİN HAZIRIZ
“Partimizin kuruluşu münasebeti ile Demokrat Parti Silivri ilçe Başkanlığımızın tertiplemiş olduğu kahvaltı programımıza katıldığınız için teşekkür ederim.
Türk siyaset tarihinin gurur abidesi Demokrat Parti, 7 Ocak 1946 tarihinde kuruldu. Dört yıllık başarılı bir muhalefetin ardından yapılan genel seçimlere de muhalefet olarak girmiştir. 14 Mayıs 1950 seçimlerine "Yeter, söz milletindir" sloganı ile girmiş ve adeta yıllardan beri gelen tek parti ve tek adam yönetimine Aziz Milletimizin büyük teveccühü ile son vererek, gerçek manada çok partili sisteme geçişi sağlamıştır. Milletin ilk özgür seçimde Demokrat Partiyi iktidara taşıdığı 1950 seçimleri tarihimize "Beyaz Devrim" olarak geçmiştir.
Sonraki yıllarda Beyaz Devrim söylemi, sadece söylemde kalmayıp iktidar olduğu her dönemde vatanın her noktasına yapmış olduğu hizmetlerle de taraflı tarafsız herkese kabul ettirilmiştir.
Kuruluşundan itibaren demokrasi esaslarına en uygun devlet şeklinin Cumhuriyet olduğuna inanan Demokrat Parti, cumhuriyetin teminatı haline gelmiştir.
İktidar olduğu yıllarda hak, adalet ve liyakati düstur edinen partimiz, muhalefet olduğu dönemlerde de yaptığı yapıcı ve yönlendirici muhalefet ile Türk siyaset tarihinde bir misyon haline gelmiş ve yüzlerce siyasi partinin kaybolup gittiği siyaset arenamızda kurulduğu günkü saygınlığını devam ettirmiştir.
Demokrat Parti, askeri darbelerin millet iradesini hiçe saydığı dönemlerde en ağır bedelleri ödemiş, demokrasi ve daha özgür Türkiye uğrunda, bir Başbakan ve iki bakan şehit vermiş, nice siyaset aydınları memleket hapishanelerinde ömür tüketmiştir. Ancak tüm bunlar bile Demokrat Partiyi inandığı değerlerden geri döndürmemiştir.
Bugün her ne kadar mecliste grubu olmayan bir parti olsak da Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerimizde kongrelerimizi tamamlayarak yarın seçim olacakmış gibi Aziz milletimize hizmet için hazırız.
Bu vesile ile bugünlerde en çok ihtiyacımız olan birlik, beraberlik, adalet ve tam demokrasi için alternatifin değil yegane çarenin Demokrat Parti ve Demokratlar olduğunu bir kez daha ama daha gür sesle belirtiyor, Aziz Milletimizin 1950'deki teveccühünü yenilemesini bekliyoruz. Silivri Demokrat Parti ilçe Başkanlığı olarak geçmişten bu güne faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz.”

UYSAL: İDDİAMIZ AYNI
Basın toplantısına görüntülü aramayla katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Silivri'deki partililerini selamladı ve basın mensuplarıyla partisinin kuruluş yıldönümü dolayısıyla duygu ve düşüncelerini paylaştı. Uysal duygu ve düşüncelerini şöyle aktardı: “Bugün partimizin 72.'ci kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Demokrasi, hürriyet, adalet gibi evrensel değerleri Türkiye'de kurumsallaştırmış, bu iddiaların bayrağı haline gelmiş, 72 yıl sonra da aynı mücadeleyi vermeye gayret ediyoruz. Türkiye, bugün çok derinden nefes almaya ihtiyacı olduğu bir noktada. Demokrasisi bitme noktasına geldi. Demokrat Parti olarak iddiamız aynı. 72 Yıl önce çok farklı siyasi hayatına geçmiş Türkiye'nin çok partili siyasi hayattan tek partili hayata evrilme mücadelesinin veriliyor olmasını görmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Bütün bunlara rağmen demokrasi çizgisi içerisinde adaleti bu ülkenin birlik ve beraberliğinin şemsiyesi yapmak en büyük hedefimiz ve idealimizdir.
Demokrasimizin miladı diyebileceğimiz bu tarihte bir yandan hafızamızı tazelerken, diğer yandan idrakimizi tazelememize de imkân vermesi için bu yıldönümünü önemsiyoruz. Bu sadece bizim tarihimiz değil, Türkiye'nin bugün kendi içine kapandığı, demokrasinin değerler malzemesi olarak düşünerek, sadece sandığı değil, fikir hürriyetine, korkusuzca yaşama hürriyetine vurgu yapan bir anlayış içerisinde bugün ülkemizin kendini yeniden konumlandırma mecburiyetinde olduğunu görüyoruz.

“DEMOKRASİ İLE BAĞDAŞMIYOR”
Bizler 16 Nisan Referandumu ile beraber Türkiye'de siyasetin topluma kapatıldığı inancı içerisindeyiz. Türk devleti ve milletinin geleceğini merkeze alarak ortaya koyduğumuz bakış açısıyla Demokrat geleneğinin geçmişinde bu güne tevazusa ettiği değer ve prensipler etrafında Cumhurbaşkanlığı Sistemi adı altında sınırsız yetki ve sıfır denetim içerisinde bir düzenlemenin demokrasi ile bağdaşmayacağını ifade etmeye gayret gösterdik. Devletin bir kişinin şahsında kodlanmaya çalışılmasının Türkiye'nin parlamenter geçmişine yakışmaz.

“MESELELER HUKUK VE DEMOKRASİ KANALLARINA AKTARILARAK ÇÖZÜLMELİ”
Önümüzdeki seçimle beraber yeniden bu ölçülerle Türkiye'de insanımızın refah içerisinde yaşayabileceği, huzur ve güven duyabileceği, dünyada üreten bir güç olarak tanımlanabileceği bir ülkedir hayalimiz. Bu açıdan kutuplaşmanın, yüksek gerilim hattında kavgaların son olarak siyasetimize nasıl aksettiğine şahidiz. Buradan Türkiye'nin lehine bir şey çıkmasının mümkünatını görmüyoruz. O açıdan iktidarı ve muhalefetiyle kutuplaştırmak ve gerginleştirmek yerine Türkiye'nin daha fazla ortak paydalarını inşa ederek, meselelerin hukuk ve demokrasi kanallarına aktararak çözebilme yolunun aranması gerektiğini düşünüyoruz.

“AYNI İNANÇ VE KARARLILIKLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”
Bu açıdan 7 Ocak 1946 yılında yola çıkılmış bir hizmet kervanı olarak, Türkiye'nin kıt kanaat imkânlarına sahip olduğu dönemlerde, 21 Mayıs darbelerine, 12 Mart muhtıralarına, 12 Eylül darbelerine, 28 Şubat müdahalelerine maruz kalmasına rağmen bugün aynın inanç ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Bu anlayış içerisinde dava arkadaşlarıma müteşekkir olduğumu ifade ediyorum. Demokrat Parti'mizin 72. kuruluş yıldönümünün hayırlı olmasını diliyorum. Türk demokrasisi için önemli bir milat olduğunu düşünüyorum. Şahsınızda İstanbul ve Silivri'mize selamlarımı iletiyorum.”
Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP