“Atatürk’ün meşalesini elden ele taşımanız en büyük görevinizdir”

“Atatürk’ün meşalesini elden ele taşımanız en büyük görevinizdir”

26.04.2018 09:31:22

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreninde konuşan Gazi İlkokulu Müdürü Ahmet Kahraman, “Sevgili çocuklar, Atatürk'ün izinden ayrılmadan sonsuzluğa kadar onun meşalesini elden ele taşımanız en önemli göreviniz olmalıdır.” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. Yıldönümünü, Gazi İlkokulu'nda da büyük bir coşku ve sevinçle kutlandı. Eğitimciler, öğrenci ve velileri, bayram coşkusunu birlikte yaşadı. Okula kazandırılan sahneye katkılarını esirgemeyen AK Yapı İnşaat Emlak firma sahibi Davut Memiş, gösterileri izleyenler arasındaydı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kutlama programı Okul Müdürü Ahmet Kahraman'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

KAHRAMAN: BAĞIMSIZLIĞIMIZA BAYRAK AÇILIŞIMIZIN İLK HARCI OLAN BU BAYRAM KUTLU OLSUN
Kahraman, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Bugün Türk çocuğunun en büyük bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. Yıldönümü büyük bir coşku ile kutlamanın sevinci ve mutluluğu içindeyiz. Gönüllerimiz sevinç ve övünçle doludur. Bu seçkin günü büyük bir ulusun mutlu çocukları olarak kutluyoruz. Bağımsızlığımıza bayrak açılışımızın ilk harcı olan bu bayram hepimize kutlu olsun.

“23 NİSAN, TUTSAKLIK ZİNCİRİNİ KIRDIĞIMIZ GÜNDÜR”
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir gündür 23 Nisan 1920. Ordusu dağıtılmış, yurdu işgal olmuş, başsız kalmış bir ulusun, yeniden toparlanma, ayağa kalkma ve kendi geleceğine sahip çıkma kararını aldığı gündür bugün. Yıllar önce Anadolu'da koskoca Osmanlı İmparatorluğu dünyanın gözleri önünde çökmüş, bu koca imparatorluktan pay alabilmek için yurdumuzun bazı yerleri düşmanlar tarafından işgal edilmiştir. Bu işgale son vermek için atalarımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde büyük bir mücadeleye giriştiler. Çetin ve zorlu bir mücadeleden sonra Anadolu'da bir özgürlük güneşi doğdu. İşte 23 Nisan 1920, bu dünyaya meydan okuduğumuz tutsaklık zincirini kırdığımız gündür. 23 Nisan, ulusal egemenliğimizin sonsuz sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş günüdür, Türk çocuklarının her yıl iki bayramı bir arada kutladıkları gündür. Çocukları çok seven Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza bu bayramı armağan etmiştir. Bugün millet olarak egemenliğimizi ve gücümüzü tüm dünyaya ilan ettiğimiz gündür.
Bugünün yarını, yarının umudu sevgili öğrenciler, okulumuzu, ailenizi ve öğretmenlerinizi seviniz. Büyük başarılarınız ancak bu el ve gönül birliğinden doğar. Sizlerin hayattaki başarılarınız, şüphesiz bizlerin de başarısı ve mutluluğu olacaktır. Varlığımız her zaman ve her yerde sizlerle beraberdir. Atatürk'ün izinden ayrılmadan sonsuzluğa kadar onun meşalesini elden ele taşımanız en önemli göreviniz olmalıdır. Sevinin çocuklar, bir vatan kadar çocukları seven bir öndere Atatürk'e sahip olduğunuz için sevinin ve siz kahraman bir kuşağın çocukları olarak en büyük bayramınızı kutlayın. Bu bayram hepimize kutlu ve mutlu olsun. Yaşasın 23 Nisan ve onun getirdiği cumhuriyet! Yaşasın cumhuriyete inanan çocuklar! Ne mutlu 23 Nisan'ı yaratanlara. Ne mutlu 23 Nisan'ı yaşatanlara! Ne mutlu Türk çocuğu olanlara!”
Okul Müdürü tarafından yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler sahne alarak, birbirinden güzel ve anlamlı gösterilerini sundular.
Renginar SALİ

YORUM YAP