“Atatürk’ün kutsal emanetini sonsuza dek yaşatacağız”

“Atatürk’ün kutsal emanetini sonsuza dek yaşatacağız”

3.11.2016 10:28:41

Gazi İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı sundukları programla kutladı.

Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıldönümü Gazi İlkokulu'nda da törenle kutlandı. Öğretmen ve öğrencileri hazırladıkları programı başarıyla sundu. Bayram coşkusuna uygun anlamlı gösteriler programa renk kattı.
Okul Müdürü Ahmet Kahraman törende yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “ Bugün Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 93. yıldönümü. Engin bir sevinç ve mutluluk içinde kutluyoruz. Bu büyük ve anlamlı Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Ata'mızın Türk ulusuna armağanı olan bu bayram bugün burada büyük bir coşku ile kutlayacağız.

“CUMHURİYET'İ SONSUZA DEK YAŞATACAĞIMIZA DAİR SÖZ VERDİK”
Bugün bize hükmeden, bizi tutsak etmeye çalışan güçlere karşı bütün dünyanın gözü önünde meydan okuyacağımız günün yıldönümüdür. Millet olarak tarih boyunca hor doğmuş, hür yaşamış iyiye yardım elini uzatmış, kötüye de başkaldırmış olan bir milletiz. Bizlere emanet edilmiş bir Cumhuriyeti sonsuza dek koruyacağımıza ve yaşatacağımıza dair söz verdik. Bu konuda kararlıyız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

“CUMHURİYET, İNSAN ONURUNA YAKIŞAN EN İYİ YÖNETİM BİÇİMİDİR”
Cumhuriyet, halk idaresidir, halk yönetimidir, halkın kendi kendisini yönetmesi demektir. Halk bu yönetim biçimiyle kendisini yönetecek olan bizleri seçimle iş başına getirir. Seçimle iş başına gelen kişiler halkı yönetir. Biz buna Cumhuriyet yönetimi diyoruz. Cumhuriyet, hürriyet olmaktır, özgürlük ve demokrasi demektir. Cumhuriyet, insan onuruna yakışan en iyi yönetim biçimidir.

“ATATÜRK'ÜN KUTSAL EMANETİNİ YAŞA
Cumhuriyet 29 Ekim 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alkışlarla kabul edilerek tüm dünyaya ilan edilmiştir ve böylece yeni Türk Devletinin yönetim şekli Cumhuriyet olmuştur. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Cumhuriyet'i biz kurduk, onu koruyarak yatacak olan sizlersiniz.” Diyerek Cumhuriyet'i gençlere emanet ettiğini belirtmiştir. Bizler de bu kutsal emaneti onun ilkelerine bağlı kalarak kanımızın son damlasına kadar bağlı kalıp koruyacağımıza ve yaşatacağımıza söz veriyoruz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

“CUMHURİYET, DEVRİM ÇİÇEKLERİNDEN ÖRÜLMÜŞ BİR TAÇTIR”
Cumhuriyet, Atatürk'ün başımıza taktığı devrim çiçeklerinden örülmüş bir taçtır. Bu tacı Atatürkçü düşüncelerle yetişmiş, Türk gençliği gelecek kuşaklara ulaştıracaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Sevgili çocuklar, her zaman birbirinize sevgi çiçekleri sunun, sevgiyi el ele gönül gönüle büyütün, unutmayın ki mutlu, huzurlu ve aydınlık yarınlara özgürlük bahçesinden geçilerek gidilir. Demokrasiyle büyür, gelişin ve olgunlaşır sevgi çiçekleri. Bunu asla unutmayınız. Evet, sevgili çiçekler bugün sizin bayramınız. Sevinin, eğlenin ve kahraman bir milletin çocukları olarak coşkuyla kutlayın. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet'i kuranlar, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın Türk milleti!”.
Okul Müdürünün konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, renkli gösteriler sahnelendi.


Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Eserlerle “Benim Öğretmenim”
Sonraki » KORKU!

YORUM YAP