Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet aşkı “Cumhuriyet Denizi”nde birleşti

Atatürk sevgisi ve Cumhuriyet aşkı “Cumhuriyet Denizi”nde birleşti

3.11.2017 10:48:26

Odak Okulları ailesi, Cumhuriyet'imizin 94. kuruluş yıl dönümünü, Atatürk sevgisini ve cumhuriyet aşklarıyla oluşturdukları “Cumhuriyet Denizi” teması altında kutladı.

Odak Okulları Silivri Kampüsü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenini gününde, okulun gösteri salonunda “Cumhuriyet Denizi” teması altında gerçekleştirdi. Velilerin de yoğun katılım gösterdiği tören Anaokulu öğrencilerinin gösterileriyle başladı. Sevimli miniklerin sahneleri sonrasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimizin huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, takiben İstiklal Marşı'mız hep birlikte okundu.

KIR: ATATÜRK, ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ SONSUZ GÖNÜL BORCU, ŞÜKRAN VE RAHMETLE ANIYORUM
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Odak Ortaokulu Müdürü Cenk Kır tarafından yapıldı. Kır, konuşmasında şu sözler yer verdi: Bugün özgürlük, barış, insan sevgisi ve bağımsızlık tutkumuzun, duygularımızı coşturduğu yurdumuzun en büyük bayramı. Laik, demokratik Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını gazilerin ve şehitlerin şahitliğinde, Atalarımızın ve başta Mustafa Kemal olmak üzere son devletimizi kuranların manevi huzurunda, Milletçe büyük bir coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde hepinize saygılarımı ve iyi dileklerimi iletiyorum.
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu, şükran ve rahmetle anıyorum.
Şairin: “Kalk yiğidim yine dağ başını duman aldı, Parçalandı bir kıtanın toprakları, Aslan payını aslan olmayan aldı” diye haykırdığı günlerden geldik bu günlere…

“CUMHURİYET VARLIĞIMIZIN GÜVENCESİDİR”
ATATÜRK, ulusal ve evrensel çizgisiyle sevgiyi, barışı benliğine sindirmiş bir önderdir. Atatürk'ün devlet yönetimi, yaptığı devrimler ve halkına tanıdığı haklar Türkiye'yi değil; bütün dünyayı etkilemiştir.
Ulusların barış özlemi ve insan sevgisi her dönemde belirleyici olmuştur. Özellikle de özgürlük arayışlarının yoğunlaştığı dönemlerde... Biz de Kurtuluş Savaşı'na barış içinde özgürce yaşama isteği ile başlamış ve sahip olduğumuz bu inançla başarıya ulaşmıştık. Şimdi laiklik, Cumhuriyet ve demokrasinin temellenişini ve bu süreçte karşılaşılan zorlukları bilerek bugünlere geldik.
Değerli veliler, sevgili çocuklar; Cumhuriyet varlığımızın güvencesidir. Cumhuriyet birlik, beraberlik ve ulusal bütünlük gerektirir. Ulusal bütünlüğümüzün temelinde de Atatürkçü düşünce vardır.
1920'li yıllardan sonra tüm dünyada kapalı rejimlerin güçlenmeye başladığı bir dönemde, halka dayanan ve şeffaf yönetim anlayışını getiren Cumhuriyetin ilanı, köklü bir dönüşüm başlatmış, Atatürk ilke ve inkılâplarının ışığında Türkiye, uygarlık yolunda önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Atatürk'ün dediği gibi: Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Sözünü ilke ediniyoruz.
Bugün burada, Türkiye Cumhuriyetinin meydanlarında bütün dünyaya yeni bir hamlenin müjdesi haykırılsın.
Bugün burada, yepyeni ufuklara doğru yelken açılsın.
Akıl ile, adap ile, ahlak ile, adalet ile çağdaş medeniyet sürecimiz devam etsin.
Bugün burada, ecdad bize gülümsesin.
Bugün burada, dallar yapraklar kökleri ile buluşsun.
Bugün burada, bütün fertleri ile Türk milleti bayram etsin.
Bayramınızı bu duygularla tebrik eder, dünya döndükçe bu bayramların yepyeni meydanlarda, yepyeni ufuklarla ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”
Ortaokul Müdürü Cenk Kır'ın konuşmasının ardından Odak İlkokulu korosu, hazırlamış olduğu marşları sundu. Veliler de marşlara eşlik etti.

“DENİZ NEDİR?” bilir misiniz?
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenini sunan Türkçe Öğretmeni Eyüp Can Balaban, törenin temasını şu sözlerle açıkladı: “Yeryüzünün çukur yerlerini dolduran, okyanus ile bağlantılı olan büyük su kütlelerine deniz adı verilmektedir. Kendi içinde milyonlarca canlı yaşamasını sağlayan denizler, dünyanın %70'ini kaplamaktadır.
Bizler de içimizdeki coşkun selleri, içimize sığmak bilmeyen duygularımızı, Atatürk sevgimizi, cumhuriyet aşkımızı bir araya getirerek engin denizleri, Cumhuriyet Denizi'ni oluşturduk.”
Tören, Odak Okulları öğretmen ve öğrencileri tarafından sunulan Cumhuriyet Denizi oratoryosu ile coşku ve sevinç içinde son buldu.
Renginar SALİ

YORUM YAP