Atatürk öğrencileri Anıtkabir’de

Atatürk öğrencileri Anıtkabir’de

22.11.2018 10:38:45

Silivri Atatürk Anadolu Lisesi bir grup öğrenci ve öğretmenleri “Ata'ya Saygı” gezisine katıldı.

Silivri Atatürk Anadolu Lisesi bir grup öğretmen ve öğrencisiyle "Atatürk'ü Anma" etkinlikleri çerçevesinde Ankara'ya "Ata'ya Saygı" gezisi düzenledi.
16 Kasım 2018 Cuma gününün ilk saatlerinde başlayan gezi, gün boyunca Anıtkabir, 1. meclis binası, 2. meclis binası, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un bir müddet kaldığı Tacettin Dergah'ındaki evi ve Hamamönü çarşısı gibi tarihi ve kültürel mekanların gezilmesi ile sürdü.
Ekip, Anıtkabir'de Aslanlı Yol'dan ilerleyerek Ata'mızın manevi huzurlarına çıktı. Ardından mozoleye karanfil bırakarak saygı duruşunda bulunan ve Anıtkabir'in ziyaretçilere açık olan her birimini gezen ekip, daha sonra cumhuriyetimizin ilan edildiği 1. meclis binasını ve önemli kararların alındığı 2. meclis binasını gezdi. Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ni de gezdikten sonra Tacettin Dergahı'nda İstiklal Marşı'mızın yazıldığı o odayı gezen ekip, Hamamönü çarşısını da gezerek etkinliğe son verdi.
Çok verimli ve eğlenceli geçen bu etkinlik için geziye katılan okulun Müdür Yardımcısı Ahmet Demir "Okulumuz adına yakışır bir etkinlik için özellikle Anıtkabir'e gitmeyi, Ata'mızın manevi huzurlarına çıkmayı gelenekselleştirmeye çalışmaktadır. Bu, ne ilk gezimiz ne de son gezimiz olacak. Ata'mıza olan sevgimizi ve saygımızı her fırsatta gösteriyoruz. Geziye katılan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi temsil eden grup üyelerimiz olarak geziden çok memnun kaldık." dedi.
Okul Müdürü Ali Volkan Nizamoğlu da bu gezinin yapılmasıyla ilgili olarak öğrenci velilerinden de destek ve takdir aldıklarını belirtti. Geziye katılan tüm öğrenci, görevli öğretmenler ve velilere teşekkür etti.
Haber Merkezi

YORUM YAP