XXXXX

Ataç, Resmen Aday

Selami Değirmenci'nin ardından Ataç, CHP İlçe Başkanlığı'na aday olan ikinci isim olacak. Ataç'ın adaylığına destek veren kesimlerin basın toplantısında boy göstermesi bekleniyor.

SİLİVRİ'NİN CAZİBESİ
GAZİTEPE'NİN  HAVALİMANI
YARGIDA
Meslek Odaları, İstanbul Çevre Düzeni Planının bütüncül planlama anlayışına uymadığı, orman ve su havzalarını yapılaşmaya açtığı, Galataport, Haydarpaşa, Marmara Denizi'ne yapay ada yapmak gibi projelerle İstanbul'u pazarladığı gerekçeleri ile iptal edilmesi için dava açtı. Açılan davanın gerekçelerinin üst başlıkları arasında; "İstanbul'a 3. havaalanı gibi önerilerle Silivri'nin yeni cazibe alanına dönüşmesi ile yapılaşmaya teşvik edilmesi" de yer aldı.
Teknik itirazda "Silivri'nin yeni cazibe alanına dönüşmesi ile yapılaşmaya teşvik edilmesi"ne yapılan itiraz anlamında tereddütler Silivri'de de dillendirildi. Gazitepe'ye yapılacak havaalanının ilçemize yararı kadar zararının da söz konusu olduğu yeni bir olay değil. Konuyla özellikle yıllardır emlakçılar çok yakından ilgileniyor. Teknik açıdan bakıldığında bize yüzyılın fırsatı olarak sunulan yapılaşmanın o kadar da cazip bir şey olmadığı anlaşılıyor.

GÜNÜN FIKRASI
O akşam bütün aile birarya geldi. En küçük çocuklarının büyüyünce ne olacağını anlamak için masanın üzerine para dolu bir cüzdan, bir top, bir kitap, bir de cd koydular. Çocuk cüzdanı alırsa iş admı, topu alırsa sporcu, kitabı alırsa yazar, cd'yi alırsa şarkıcı olacaktı. Az sonra çocuğu getirdiler. Çocuk şöyle bir baktı masaya sonra masada bulunanların tamamını kucağına alıp gitti. Bunu gören dedesi: Anlaşıldı anlaşıldı dedi. Bu çocuk büyüyünce politikacı olacak!

HERŞEYE RAĞMEN
MATBAALAR
SİLİVRİ'YE
TAŞINIYOR
Dün sanayiye uğradım, Matbaacılar Sitesi'ndeki tüm matbaaların meclisten çıkan karara rağmen şehir içine taşındığı bilgisini aldım. Söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum gerçekten. Bu kararla matbaalar ile aynı statüde, 2. sınıf gayrı sıhhi müesseseler şehrin içine dönebilir her halde!

YORUM YAP