Aşkın: Kadına yönelik şiddet insanlığa ihanettir

Aşkın: Kadına yönelik şiddet insanlığa ihanettir

25.11.2020 12:37:55

MHP Meclis Üyesi Avukat Sultan Aşkın, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Kadınlarımızın yani geleceği şekillendiren insanların daha adil, huzurlu, güvenli bir dünyada yaşayabilmesini ve takvimlerimizden 25 Kasım'ı çıkarabilmeyi ümit ediyorum” temennisinde bulundu.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlanan Silivri Belediyesi MHP Meclis Üyesi, Grup Sözcüsü Av. Sultan Aşkın görüşlerini şöyle ifade etti: “Kadına yönelik şiddet, insanlığın ortak ve büyük sorunlarından biri, bir insanlık meselesi. Kadının hayatın her alandaki rolünü ve önemini artırması, modernizmin insanı bencilleştiren şartları, medya, savaşlar ve daha birçok gelişme, bu meseleyi acil şekilde çözülmesi gereken bir sorun olarak önümüze çıkarıyor.

“BU MESELE SADECE KADINI DEĞİL; AİLEYİ VE TOPLUMU DA DERİNDEN İLGİLENDİRİYOR”

Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'nde, unutmayalım ki, bu mesele sadece kadını değil; aileyi ve toplumu da derinden ilgilendiriyor.

Kadın; her şeyden önce ailenin temel direği, toplumun temel taşıdır. Kadına yönelen şiddet, bütün bir hayatı yaşanmaz hâle getirir, toplumun nefes alması, gelişmesi imkânsızlaşır.

Kadınlarımızın yani geleceği şekillendiren insanların daha adil, huzurlu, güvenli bir dünyada yaşayabilmesini ve takvimlerimizden 25 Kasım'ı çıkarabilmeyi ümit ediyorum.”

  1. ali ali

    eşine kurşun sıktırarak öldürtenlere dava arkadaşımız demeye devam ederek mi

YORUM YAP