XXXXX

Asiller izinde, vekiller iş başında...

Başlığı bulunca yazı kendiliğinden akıp gidiyor. Sonra öğrendim ki Belediye Başkanımız Özcan Işıklar, iki günlük iznin ardından bugün işbaşı yapacakmış. AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş bir haftalık Almanya programı sonrasında iki gün Silivri’deydi. Dün partisinin düzenlediği Kızılcıhamam kampına gitti üç gün yine yok. Sonrasında da Arnavutluk programı varmış.
Özcan Işıklar, izindeyken Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Trakya programında yalnız bırakmadı. Belediye Başkanlığına Bora Balcıoğlu vekâlet etti üç gün boyunca. Her gittiği yere, katıldığı programda Belediye Başkanının selamını iletmeyi ihmal etmemesi dikkat çekti.
Ak Parti’de, İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun da katıldığı Danışma Meclisi gerçekleştirildi hafta sonu. Babuşçu, "Silivri’yi geri almak boynumuzun borcu” dedi yine; "Tarih yazacağınıza inanıyorum” ifadesi de dikkat çekti.
İl Başkanının görevi teşkilatı motive etmek pek tabi… İktidar alternatifi iddiasını kurulduğu günden bu yana Silivri’de sürdüren AK Parti çalışmalarını istikrarlı şekilde yürütüyor. Bu çizgide devam edeceği de aşikar. Ama yok mu şu aday belirsizliği...
Gerçi her zaman vardı ama şimdi bir başka karmaşık işler sanki…
Yerel iktidar iddiası artan partilerde, teşkilat içi rekabet de çok hızlanıyor. Ve maalesef rekabet çıtası yükselirken karşıt fikir ve duruşlar da sertleşiyor, nezaketsizleşiyor… Bunun devamında sağ duyu hakim olamaz ve kontrol sağlanamazsa her parti için tehlikeli bölünme sinyalleri veren bir süreç demek. Aşılması zor, üstesinden gelmek hassas adımlar gerektiriyor.
AK Parti’de adaylık yarışında küllerinden yeniden doğma belirtileri veren Hüseyin Turan giderek iddiasını arttırıyor. Çok temkinli adımlar atıyor. Her sözünü ölçüp, biçiyor. Özellikle gelecek rakipleri, geçmişten gelen kardeş bağı ile tanındığından dikkat etme sorumluluğu kat kat artıyor. Hüseyin Turan ve Hüseyin Kapısız’ın daha sık bir arada görünmesinin siyasi yorumlarını hafife almamak gerek. Parti içindeki yönetim Metin Karakaş ile birlikte geldiğinden içlerinden çok azı Hüseyin Turan’ın adaylığını destekler.
Ama bu yönetime muhalefet olan ve edenlerin Turan cephesinde birleşmesinin hesapları yapılıyordur mutlaka, sonuçları da değerlendiriliyordur. Turan eski il yöneticisi olarak Aziz Babuşçu ile ilişkisi, Tülay Kaynarca faktörleriyle aday adaylık iddiasını tamamlıyor. Adaylık için yapacaklarının daha bitmediğini söylemek mümkün. O da biliyordur zaten.
Yetgin Çavdar’ı daha sık etkinliklerde görmeye başlamamız da tesadüf değil. Adaylık iddiasının gücüne belki değil ama ısrarına işaret olarak yorumlanabilir son günlerde yaptıkları. Kendi adaylığı konusunda yapacaklarına dair bir şey söylemek zor ama kendisi dışında destek vereceği ismin adaylığına faydası mutlaka dokunur.
İyi haftalar...

YORUM YAP