XXXXX

Anket tepkileri

İki gündür sonuçlarını yayınladığımız ankete itiraz eden edene… Anketi biz yapmadık. Objektif Şirketi, Silivri kamuoyu yoklamalarını, özellikle Selami Değirmenci dönemi ve son üç yıllık süreç de dahil olmak üzere sürdürmekte. Kimi CHP'nin oylarına kimisi de Özcan Işıklar'ın kişisel oy oranına itiraz ediyor. Tabi anketi yapan biz olmasak da yayınlayan olduğumuz için tarafımıza yöneltilen yorumlara muhatap oluyoruz. Bir şikayetimiz yok, yanlış anlaşılmasın! Her türlü geri dönüş takibin, ilginin kanıtıdır. Bilgileri kamuoyuna aktarmamızın nedeni, tartışmaları içindir. Yoksa yazılsın, okunsun kimse üzerinde fikir beyan etmesin diye değil. Herkes düşüncesini söyleyecek tabi.
Erken yerel seçim gündeme düştüğü gibi beklentileri olan siyasetçilerin de yüreğine başka bir kor yerleşti. Bunu bariz bir şekilde hissetmek mümkün. Biz insanların ne söylediğini, yaptığını kamuoyuna aktarmakla yükümlüyüz. Bu davranış ve tutumlarında yanlışlarını görebildiğimiz kadar tabi ki yazıyoruz ama her şeyi de bilmemizin imkanı yok.
Kandırıldığımız izlenimine hiç kapılmadım, yapılmak istenen yönlendirmeleri bu şekilde algılamayı doğru bulmuyorum. Kimse kimseyi kandıramaz, en nihayetinde herkes ancak kendini kandırabilir.
Basının en önemli fonksiyonlarından biri de kamuoyunu yönlendirmektir. Bunu göz ardı etmek tabi ki mümkün değil. Ama bu süreci asla art niyetle kullanmadık. Bundan sonra da bu tarz bir hareketi öncelikle kendimize yakıştırmamız mümkün değil.
Yayınladığımız ankette Hürhaber'in okunma oranı örneğin bu yıl yüzde 60. Geçen yıl %70'tik… Mahallelerde takip oranımız 'lerden %20'lere yükselmiş. Belki bundan belki de başka bir nedenle rakamlar bizim gelişimimizde bir gerileme olarak yorumlanabilir. Ama biz kendi verilerimizden yola çıkarak geçen yıla göre ne kadar mesafe kat ettiğimizi her gün yaşıyoruz. En önemlisi de siz görüyorsunuz, her ay para verip bu gazeteyi okumak başka, bedava dağıtılan gazetelere yaklaşımınız farklı.
Demem o ki; tabi alınan sonuçlarla mutlu olduk ama bu her gün size daha iyi bir gazete ulaştırmak azmimizde bir azalmaya asla yol açmayacak. Rakipsiz olmak bizi rahatlatmadı, aksine omuzlarımıza daha büyük sorumluluk yükledi.
Prestijli yol, meydanlar yapmadık, yüz milyon TL'lik bütçemiz yok, binlerce insanın faydalanacağı projeler de hayata geçirmedik ama binlerce kişiye Silivri'yi anlatıyoruz bunun için %60'ı alıp başımıza taç yaparız!

MİNİ MİNİ BİRLERİN OKUL SETLERİ
YİNE BELEDİYEDEN
Silivri Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu sene de okula ilk kez başlayan miniklere okul çanta ve kırtasiye malzemelerini hediye etti. Veliler bu durumdan son derece memnun. Eğitim masraflarına önemli bir destek, aynı zamanda sosyal ve ekonomik durumları fark etmeksizin eşit standartlarda eğitim öğretime başlamak minikler açısından iyi oldu.

KARAKAŞ'TAN BASIN TOPLANTISI
Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş bugün saat 10.30'da bir basın toplantısı düzenleyecek. Gündemdeki gelişmeleri ve erken yerel seçim konusunun Karakaş'ın toplantı gündemini belirlemesi bekleniyor.
Bu arada Karakaş, Boğluca'nın kenarında kalan tek apartmanın bir an önce yıkılması için gerekli girişimleri sürdürdüğünü paylaştı.

GÜNÜN SÖZÜ
"Çocuklara yalnızca okumayı öğretmek marifet değildir.
Asıl meziyet çocuklara sorgulamayı ve düşünmeyi öğretmektir."

~George Carlın~


YORUM YAP