Amerikan Kültür KIDS Anaokulu Silivri’de açıldı

Amerikan Kültür KIDS Anaokulu Silivri’de açıldı

8.09.2014 10:47:15

Türkiye’nin en yaygın anaokulu zinciri Amerikan Kültür KIDS Anaokulu Silivri’de temsilcilik açtı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olup yeni 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Ebru Çubukçu’nun kuruculuğunda ilçemizde hizmet vermeye hazırlanan anaokuluna kayıtlar başladı.

Mimar Sinan Mahallesi (E5 karayolu üzeri Maxi AVM yanı Star Life villaları girişi) adresinde bulunan anaokulunun geniş ve ferah derslikleri var. Bahçesi de mevcut. Bahçede oyun araç gereçlerin yanı sıra organik gıdaların yetiştirileceği ve mini hayvanat bahçesi için de yer ayrılmış durumda.

AKD KIDS’İN FARKI

Amerikan Kültür Okul Öncesi Eğitim Kurumları’nın diğer okul öncesi eğitim kurumlarından farkını kurucu Ebru Çubukçu gazetemiz okuyucuları için şöyle açıkladı: "AKD Kids anaokullarında Türkiye’de ilk kez Avrupa Birliği tarafından onaylanmış Avrupa Dil Öğretim Pasaportu kullanılmakta. Anaokulumuzda her sınıfta aynı anda iki öğretmen görevli olup bunlardan bir tanesi sadece İngilizce konuşmakta. Ayrıca organik gıda ürünleri kullanılmakta ve hijyen ön planda tutulmakta. AKD Kids Anaokulları ülkemizin en yaygın okul öncesi eğitim programı olup çocuk güvenliği ve müşteri memnuniyeti konusunda ülkemizin en güvenilir eğitim kurumları zinciri.

ÇİFT ANADİL EĞİTİMİ

Her sınıfımızda iki öğretmen görevli olup, bir tanesi sadece İngilizce konuşacak. Bu eğitim modelinde öğrencimizin günde 8-9 saatini beraber geçirdiği öğretmenler, eğitim sırasında ebeveynlerinin yerine geçtiği için bu öğretmenlerden İngilizce olanı sadece bu dilde konuşarak (ama öğrencisini anlayarak) İngilizce konuşmanın doğal bir süreç olduğunu öğrenciye gözlemletecek. İngilizce öğretmenlerimiz ya Türk asıllı olacak, ya da Türkçe’yi bilecek.

"GELECEĞE GÜVENLE BAKAN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Velilerimiz hayattaki en değerli varlıklarını bizlere emanet ediyor. Bizler de onların gün boyu öncelikle sağlıklı bir şekilde beslenmelerini, bakımlarını ve tüm gelişim alanlarındaki eğitimlerini üstlenerek elimizden gelenin en iyisini yapabilmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın yeteneklerini keşfedip geliştirebilecekleri olanakları sağlayan bir eğitim sistemini hayata geçirmek istiyoruz. Soru soran, merak eden, araştıran, sağlıklı, mutlu, geleceğe güvenle bakan çocuklar yetiştirmek istiyoruz.

AİLE KATILIMI

Sadece çocuklara yönelik hedeflerle ile başarıya ulaşılmaz. Çocuklar kadar ailelerine de anne-baba eğitimi vererek, hafta sonları onların katılımıyla burada etkinlikler düzenleyerek aile katılımını sağlayarak daha kaliteli bir eğitimi amaçlıyoruz.

ORGANİK GIDA ÜRÜNLERİ VE HİJYEN

Çocuklarımıza kesinlikle organik süt ve serbest dolaşımlı, doğal ortamlarda yaşayan tavuklardan temin edilen organik yumurtalar ikram edeceğiz. Diğer tüm gıdalarımızda, HACCP belgesi sahibi, ülkemizin tanınan markalarının kaliteli gıda marketlerinde satılmakta olan en üst kalite ve doğala en yakın ürünleri kullanacağız.

Kurumumuzda en önemli dikkat edilecek bir başka konu da temizlik ve temizlik kontrolüdür. AKD Kids Okul Öncesi Eğitim kuruluşları bu konuyla ilgili üç yıl üst üste Tüketici Akademisi tarafından kalitesine en çok güvenilen marka seçildi ve 2012 Avrupa Birliği Kalite Ödülü’nü almaya hak kazandı. Bu sebeple anaokullarımız ülkemizin en sağlıklı ürünlerini sunmaya gayret eden, en güvenilen ve hijyen anaokulu zinciri. Biz de zincire yeni bir halka olarak bu konulara dikkat edeceğiz. Anaokulumuz bu hususlarla ilgili Markalar Birliği tarafından düzenli olarak denetlenecek.

AVRUPA DİL PASAPORTU

Amerikan Kültür Okul Öncesi Eğitim Kurumları, Ülkemizce onaylanan ve bütün Avrupa’da uygulanmakta olan bir dil eğitim modeli ile hizmet verir. Bu program, European Language Portfolio (Avrupa Dil Portfolyosu ya da Avrupa Dil Pasaportu ) olarak adlandırılmakta. Gelecekte çocuklarımız, hayat boyu eğitimini alacakları bir programı, Avrupa Dil Portfolyosu’ndan takip edecekler. Daha okul öncesinden başlayarak yararlanacaklar.

AKD Kids® Anaokulları ülkemizde Avrupa Dil Portfolyosu kullanan ilk ve tek okul öncesi eğitim kurumudur.

AB NORMLARINA UYGUN EĞİTİM KURUMU

AKD Kids Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında halen Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan Okul Öncesi Eğitim Kurumları standartları esas alınmakta. Bu sebeple kuruluşumuzda taban yer döşemesinden kullandığımız mobilyalara, çocuk güvenliği için aldığımız tedbirlerde, personelimizin hizmetiçi eğitimine, kullanacağımız gıdaların HACCP belgesine sahip olması mecburiyetinden, yöneticilerimizin mesleki yeterliliklerine kadar Avrupa Birliği Okul Öncesi Eğitim Kurumları standartları uygulanmakta olacak.

"ÇOCUKLARIMIZI MUTLU ETMEK İSTEDİK”

Anaokulumuzu düzenlerken, çocuklarımızı nasıl mutlu edebiliriz düşüncesiyle hareket ettik. Onların tercihlerini göz önünde bulundurarak dersliklerimizi tasarladık.

"ŞEFFAF BİR KURUMUZ”

Velilerimiz istedikleri zaman gelebilir, mutfağa da girebilir. Bahçeden bile dersliklerin içini görebilir, yapılan çalışmaları takip edebilir. Kameralarımız aracılığıyla da çocuklarını izleyebilecekler. Artık yasaklandı, ancak dersliklerde kameralarımız olacak ve kafalarına bir şey takıldığında gelip buradan saatlerce izleyebilirler.

DOKUZ BRANŞ DERSİ

Dokuz branş dersimiz var. Bunların içerisinde; Bale, Yaratıcı Drama, Ritim, Vücut Yogası, Jimnastik, Resim, Satranç, ikinci yabancı dil Almanca ve Plates yer alıyor. Çocuklarımız hangi alana yönlenebiliyorsa, biz de onları o yönde geliştirmek istiyoruz. Önce bir araştıracağız, sonra da velilerine sunacağız.

KURUM PSİKOLOGU

Kurumuzda devamlı bizimle birlikte olacak olan psikologumuz var. Kendisi her gün her sınıfta iki saatini geçirecek. Bir gözlemci olarak çocuklarımızla birebir iletişim kuracak. Velilerimizle de bir araya gelecek. Önemli olan çocuğun burada vaktini geçirmesi değil, kişisel gelişimlerini de tamamlayıp tamamlamadığını görmeliyiz. O yüzden devamlı bir kurum psikologu ile çalışacağız. Çocuklarımızı birebir gözlemleyeceğiz.

HAFTA SONU PARTİLERİ VE KURSLAR ANAOKULUNDA

Hafta sonu velileriyle birlikte çocuklarımızı yine anaokulumuzda ağırlayabiliriz. Resim ve müzik grupları kurarak, onların hafta sonu iki üç saatlik çalışmalarını yapmak üzere velileriyle birlikte anaokulumuza gelebilirler. Bunun dışında diyelim ki velimizin Cumartesi günü işi var, çocuğunu bir iki saatliğine güvenli bir ortamda kurumumuzda bırakabilir. Ayrıca yerimiz çok geniş. Hafta sonu okulumuzda çeşitli partiler de düzenlenebilir. Ciddi anlamda güzel konsept çocuk partileri yapalım istiyoruz. Yaratıcılığımızı burada da ortaya koyalım istiyoruz. Güzel bir bahçemiz ve içeride de çok uygun alanımız var.

EVDE VE KURUMDA ÇOCUK BAKIMI

Talep olursa dadılık hizmeti de verebiliriz. Diyelim ki velimizin bir toplantısı var ve bakacak kimsesi yok. Kurumumuzun sorumluluğu altında sizin evinizde ya da anaokulumuzda çocuğunuza bakım hizmeti verelim istiyoruz. Biraz daha Türk mantığının dışında Avrupai uygulamalar getirelim istiyoruz. Burada da çocuklarımız sadece iki legoyla oynamasın, farklı şeyler katalım istiyoruz. Evet, ticaret yapıyoruz, ama buraya can emanet ediliyor. Onlar ilk öğrenim adımlarını burada atarken bilinç altlarına kötü kodlar yerleştirmek değil, önemli olan mutlu anılar bırakmak istiyoruz.”

Renginar Sali


YORUM YAP