Alt geçit trafiğine kavşak çözümü

Alt geçit trafiğine kavşak çözümü

19.02.2018 17:25:11

AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri Silivri'nin kanayan yarası Konutlar Bölgesi alt geçit sorununu çözmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü ve Karayolları işbirliğiyle kavşak yapımına başlanacağını açıkladı.

Konutlar Bölgesi alt geçidinde son yıllarda oluşan trafik sıkışıklığı nihayet çözüme kavuşturuluyor. AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri, İBB 5. Bölge Yol Bakım Şefi Mehmet Salih Mazlum ve ekip arkadaşlarıyla önce alt geçit daha sonra BP benzin istasyonuna giderek uygulama projesi konusunda fizibilite çalışması yaptılar. Basına açıklamada bulunan Kutlu, kentteki trafiği yoğunluğunu en aza indirecek olan kavşak projesinin 10 gün içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü ve Karayolları işbirliğiyle hayata geçirileceğini duyurdu.

KUTLU: KENT İÇİ ULAŞIMDA KİLİTLENEN YOLLARIN AÇILMASI VE TRAFİK AKIŞININ DAHA SAĞLIKLI HALE GETİRİLMESİ HEDEFİYLE BAŞLAYACAĞIMIZ KAVŞAK PROJESİYLE SİLİVRİ'DE TRAFİK NEFES ALACAK
İlçenin trafiğinin rahatlatılması adına alınan radikal karar hakkında konuşan Kutlu, “Silivri'mizin en büyük sorunlarından biri olarak yıllardır çözüm bekleyen konutlar alt geçit için çalışmalar Büyükşehir Belediyemiz tarafından başlatılıyor. Yaklaşık 10 gün içinde burada artık kazı çalışmalarına başlayacağız. Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyemizin aldığı karar çerçevesinde Karayollarından da alınan izinler noktasında bundan sonra Belediye Konutları alt geçidini Angora Hotel'in hemen sağından Silivri güneyine yol vermek suretiyle, Belediye Konutlarına merkezden geçiş de sadece alt geçitten olmak suretiyle oradaki trafik yoğunluğunun hafifleştirilmesi sağlanacak. Bu projeye Büyükşehir Belediyemiz inşallah bir haftalık zaman diliminde başlayacak. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde bölgenin yoğunlaşan nüfus oranına binaen söylüyorum; buradaki trafik yoğunluğunu an azından 6-7 yıllık zaman dilimi için atlatmış olacağız. Bu vesile ile ben bu hizmetin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Büyükşehir Belediyesi'ne, Karayolları Genel Müdürlüğüne destekleri olursa tabi ki Silivri Belediyesi'ne de teşekkür ediyorum. Şu anda yol bakım ekibimiz cezaevi önündeki kavşak düzenleme çalışmasını gerçekleştiriyor. Oradaki çalışma bittiğinde arkadaşlar buradaki çalışmaları başlatacaklar. Şu anda canlı canlı şahitlik ettiğimiz trafik yoğunluğunu tek yöne düşürerek buradaki problemi ortadan kaldırmış olacağız.” dedi.

Kutlu, bu açıklamayı yaptığı esnada trafik keşmekeşinin ortasında kalan  iki otomobilin çarpışmasıyla gerçekleşen kaza durumun aciliyeti konusunda fazla söze gerek bırakmadı.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP