“Allah’tan ahlaka ulaşılmaz, ahlaktan Allah’a ulaşırsınız”

“Allah’tan ahlaka ulaşılmaz, ahlaktan Allah’a ulaşırsınız”

14.03.2019 14:23:38

Özcan Işıklar, 82 milyonun Türkiye'de birlikte yaşadığı gibi Silivri'de de 81 ilden hemşerimiz ile huzur içinde yan yana olmaya, üretmeye devam etmemiz gerektiğinin önemini anlattı. Genel iktidara, “Rezidans satışlarına tanıdığın faiz indirimini çiftçiye de tanı” çağrısını yenileyen Işıklar'a, “İşte asıl milliyetçilik bu” sözleriyle dinleyiciden alkış geldi.

Silivri Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Özcan Işıklar, seçim çalışmaları kapsamında Ortaköylülerle buluştu. Halktan katılımın az olduğu, mahalleye kazandırılan düğün salonunda düzenlenen toplantıya CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti İlçe Yöneticileri, Meclis Üyeleri ve Ortaköylü muhtar Ferhan Gülan ile Muhtar Adayı Sezgin Emir, Ortaköy CHP Sorumluları ve meclis üyesi İbrahim Çeşmecioğlu, Süheyl Kırkıcı ile adayı Ender Unutan Ersözlü'yle beraber Ortaköylülere seslenen Işıklar, 10 yıllık iktidar anlayışını anlattı, yeni dönem için destek istedi.
Ortaköy'de yapılan meydan düzenlemesi ve mahalleye kazandırılan düğün salonu ve işyerlerine değinen Işıklar, belde belediyelerinin kapatıldıktan sonra teslim alınma sürecinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirildiğini paylaştı.
31 Mart'ta genel değil, yerel seçim yapılacağını hatırlatan Işıklar, ittifak sürecine açıklık getirdi. İYİ Parti ile beraber olduklarını, ortak düşüncelere sahip olunduğunu ifade eden Işıklar, “Yapay umutların ardından gerçekte yaşadıklarımız büyük hayal kırıklıklarıdır. Bunları aşmak ve sorunların üstesinden gelmek için, güçlenmek adına birliktelikler gerekiyordu.

ORTAKÖY'E BİÇİLEN MİSYONLARI ANLATTI
Ortaköy'de yeni bir cami ve etrafının meydana dönüştürülmesi projesi, belediye binası inşaatı ile ilgili eğitim merkezi çabalarını paylaşan Işıklar, “Ortaköy ile ilgili iki misyonumuz var. Birincisi camiler ve meydanlar, ikincisi de seracılık. İnsanların aileleri ile gelip meydanlarında zaman geçirdikten sonra, bölgede yetişen, hazırlanan ürünlerden alışverişini yapma fırsatını bulacakları bir merkez düşüncemiz var Ortaköy ile ilgili. Planlamalar bitti. Ortaköy'de hem tarım arazilerimiz korunacak hem de 6 kata kadar konut alanları da oluşacak. Hem üretim hem de istihdam geliştirilecek. Dönemsel ve genel dönüşümler bizleri sarsıcı yapıcı ve üretime yöneltti. Tavuk bile beslememize imkân tanımayan koşulları değiştirmeliyiz” dedi.

“REZİDANS SATIŞLARINA TANINAN FAİZ İNDİRİMİ, ÇİFTÇİYE DE TANINSIN”
10 yıldır Silivri Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri sosyal çalışmaları anlatan Işıklar, doğumdan, ilkokul gününe, skolyoz taramaları, Kariyer ve İstihdam Ofisi, Gıda Bankası çalışmalarını anlattı. Okullarda gerçekleştirilen skolyoz taramaları ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Işıklar, “Annelere ‘sizin çocuğunuz her gün okula 23 kg çanta ile gitmeye devam ederse şöyle, şöyle sağlık sorunları oluşur, tedbirinizi şimdiden alın' dedik. “Allah'tan ahlaka ulaşılmaz, ahlaktan Allah'a ulaşırsınız” diyen Işıklar, 82 milyonun Türkiye'de birlikte yaşadığı gibi Silivri'de de 81 ilden hemşerimiz ile huzur içinde yan yana olmaya, üretmeye devam etmemiz gerektiğinin önemini anlattı. Genel iktidara, “Rezidans satışlarına tanıdığın faiz indirimini çiftçiye de tanı” çağrısını yenileyen Işıklar, “İşte asıl milliyetçilik bu” sözleriyle dinleyiciden alkış aldı.

“TARIMDAN SÖZ ETMİYORUM, GELECEKTEN BAHSEDİYORUM”
“Beni ‘Sürekli tarımdan bahsediyorsun' diye eleştiriyorlar. Ben size tarımdan değil gelecekten bahsediyorum. Belediyecilik de zaten beton ve demirle değil, insana dayalı hizmetler demektir” diyen Işıklar oluşturduğu meclis listesine de şöyle değindi: “35 mahalle ve 200 bin nüfuslu Silivri'yi sığdıracağınız bir meclis listesi yapmak dünyanın en zor işi. Birine beddua etmek isterseniz böyle bir liste hazırlamak zorunda kalmasını dileyin! Bu dönem fedakârlığı en yakınlarımızdakinden istedik, bekledik…

“İBB'DE İMAMOĞLU DESTEĞİYLE SİLİVRİ, AYDINLIK YARINLARA KOŞACAK”
Tarım, kültür, meydan, üniversite noktaları üzerinde ısrarla durduklarını belirten Işıklar, “Konutlar da yapılacak, tarım da gelişecek. Trafik sorunu da D-100'ün şehir dışına çıkmasıyla çözülecek. Tüm bunları İBB adayımız Ekrem İmamoğlu ile önümüzdeki dönem yapacağız. Binali Yıldırım Başbakanlığın kapısını kapattı inşallah İBB için de AK Parti'nin kapısını kapatacak ve Ekrem İmamoğlu ile İstanbul ve Silivri özlediği hizmetlere kavuşacak” diyerek kendisini dinlemeye gelen Ortaköylülere teşekkür etti.
Haber:
Sevginar Sali

YORUM YAP