ALiPAŞA Düğün ve Toplantı mekanına kavuştu

ALiPAŞA Düğün ve Toplantı mekanına kavuştu

29.03.2017 09:52:53

Silivri Belediyesi Alipaşa Düğün ve Toplantı Salonu, gerçekleştirilen açılış töreninin ardından hizmete girdi. Açılış günü Alipaşalı dört çocuğun sünnet düğünü gerçekleştirildi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Alipaşa Muhtarlık binası yanında garaj olarak kullanılan binayı düğün salonu haline getirdi. Mahallenin en önemli eksiklerinden biri olan Düğün ve Toplantı Salonu geçtiğimiz haftasonu gerçekleştiren açılış töreniyle hizmete girdi. Kapalı alanı 200, açık alanı 300 kişi olan salon; kına, nişan, düğün ve toplantı gibi birçok organizasyona ev sahipliği yapacak.
Açılış programına; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Parti Meclisi Üyesi İdris Akyüz, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Yönetini, Silivri Ziraat Odası Başkanı, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve belediye başkan yardımcıları katıldı.

GÜRSU TEŞEKKÜR ETTİ
Silivri Ziraat Odası Başkanı, Alipaşa Mahallesi Muhtarı Metin Gürsu, açılışta yaptığı konuşmasında mahalleye yaptığı tüm hizmet ve yatırımlar için Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a teşekkür etti. Çok amaçlı salonun mahallenin en önemli eksiklerinden biri olduğunu ifade eden Gürsu, Işıklar'a teşekkür plaketi takdim etti.

IŞIKLAR: “ÇEVREDEN MERKEZE DOĞRU HAREKET ETTİK”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Göreve başladığımızda sekiz tane belediye devraldık, hiçbir mevzuat yoktu. Şuanda bile Türkiye'de bulunan birçok ilçeden büyük mahallemiz var. Göreve ilk geldiğimizde ‘çevreden merkeze doğru geleceğiz' demiştik. Önce buralara boşluk yaratmadan kamu düzeni, kamu hizmetini taşımamız gerektiğini, Silivri'nin geleceğine yatırım yapmamız gerektiğini düşündük. Mahalle Meclislerini oluşturduk. Plan ve projelerimizi beldelerden başlattık, köylerimizden başlattık ki entegrasyon sağlansın diye. Şimdi merkezimizde ne varsa, mahallelerimizde de o hizmet var. Bunun sebebi de şu; ticari olsun, ekonomi olsun, sosyal yaşam olsun.. Sıkışmış bir yapı var, E-5 altına doğru Silivri neredeyse dışarıya taşamayacak şekilde iki uçtan da baskılanmış, büyüme şansı yok. Silivri içinde ne yaparsanız yapın dışını da planlamak zorundasınız. Silivri'nin banliyoları oluşacak. Dünyada uygulanan bir sistem bu. Yakında köylere göç başlayacak. Yakın bir gelecekte hep birlikte göreceğiz. Alması gereken temel hizmetler, sosyal donatı alanları, sağlık hizmetleri ve eğitim hizmetlerini gördükten sonra niye insanlar nefes aldıkları, huzur içerisinde yaşadıkları yerleri terk etsin?

“MAHALLELERİMİZE SPOR, KÜLTÜR- SANAT VE SOSYAL AKTİVİTELER İÇİN MEKÂNLAR YAPTIK”
Yakın bir gelecekte Silivri'nin çok merkezli bir cazibe merkezi haline gelecek. Bir iki mahallemiz hariç spor, kültür- sanat ve sosyal aktivitelerin yapılacağı mekânların tamamına yakınını bitirdik. Eksiklerimizi tamamlıyoruz. Kaba bir inşaat yaparsınız sıvası biter, içi biter sonra eve girersiniz perdelerini takarsınız ve en son vazosuna çiçek koyarsınız, işte bizim de idealimiz bu. Burada hizmetten anladığımız; insanımızın huzur içerisinde yaşamasını sağlamak. Bu ilçede barış ortamını, huzur ortamını, hemşeri bilincini yüksek tutarak, birbirine tahammül edebilen büyük bir aileye dönüştürmek amacındayız.

“BİR ŞEHRE YATIRIM YAPMAK ONUN DEĞERİ İLE MÜMKÜNDÜR”
Tüm bunların yanı sırada üretime ağırlık vereceğiz, hizmet sektörlerimizi geliştireceğiz, çocuklarımıza yaşadığı yerde iş bulabilme umudunu anne, baba olarak vereceğiz. Bizim bakışımız bu. Yerin altından gelen zenginliğin, yerin üstünde yaşayana hiçbir faydası olmamış, dünyanın her yerinden örneklere bakabilirsiniz. Bizim zenginliğimiz yerin üzerinde! Tarıma dayalı sanayimizle, gelir getiren işletmelerin kurulmasına zemin oluşturacağız. Bir şehre yatırım yapmak onun değeri ile mümkündür. Kaliteli çalışan, eğitim almış, birbiri ile barış içerisinde, uyum içerisinde yaşayan insanların olduğu bir yere yatırım yapılır. Hizmet sektörlerini ancak öyle çekebilirsiniz. Biz laik Türkiyemizin cumhuriyeti kuran meclisinin bize armağan ettiği büyük cumhuriyetin bize yakışan değerleriyle, kimseye nerden geldin, neye inanırsın, ne giyersin diye sormadan, büyük bir aileye dönüştürerek yaşamaya devam edeceğiz. Bu vizyon çok daha güzel hizmetlere, güzel yaşam biçimine sebep olacaktır. Bu salonun yapılmasına öncülük eden Metin Gürsu kardeşime ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, Alipaşamıza hayırlı olsun” dedi.

SÜNNET TÖRENİ DÜZENLENDİ
Açılış töreninde Alipaşalı Atakan- Doğukan Demirtaş kardeşler, Orçun Demirci ve Kıvanç Duran için sünnet töreni organize edildi. Eşi Esma Işıklar ile birlikte çocuklara altın hediye eden Başkan Işıklar, aileleri tebrik etti.

Haber Merkezi

 

YORUM YAP