Ali Kemal Demir

Ali Koç’u Fenerbahçe maçına Hakem gönderen Kurul görevden alındı

Bu olay ancak bizim ülkemizde olur… Bölgesel Hakem Ali Koç'u Başkanı Ali Koç olan Fenerbahçe'nin U19 Ligindeki Ankaragücü maçına Hakem olarak atayan İstanbul İl Hakem Kurulu, Merkez Hakem Kurulu tarafından görevden alındı.
Bu sezon Süper Lig dahil, 1.Lig, 2. Lig ve 3.Ligde tuhaf Hakem atamaları ile ön plana çıkan Serdar Tatlı MHK'sı, gelecekte İstanbul Hakemliğini olduğundan daha iyi yerlere getireceğine kesin gözüyle bakılan İl Hakem Kurulu'nu ‘özensiz atama' sebebiyle görevden aldı.
Hakem camiasında büyük tepkilere sebep olan bu haksız ve hukuksuz görevden alma, ülkemizdeki durumu da gözönüne serdi.
Bu görevden almanın ardından İl Hakem Kurulu Başkanı Mimar Emre Kosif, Başkan Vekili Avukat Sertaç Şaroğlu ile birlikte Üyeler, Dr. Mühendis Ufuk Altunbaş, Mehmet Top, Mehmet Okkalı, Osman Yiğit Uzer, Ahmet Cihat Günday, Tuncer Çokserper görevlerini bıraktılar.
Bu hafta U19 Ligindeki Fenerbahçe-MKE Ankaragücü maçına atanması sebebiyle Kurul'un görevden alındığı genç Hakem Ali Koç, Hakemlik kariyerinde 10 tane Fenerbahçe maçı yönetti. Bu maçlardan ikisi zorlu kabul edilen Fenerbahçe-Galatasaray maçları ve Hakem Ali Koç, bu maçlardan yüksek puan aldı. Genç Hakem ayrıca, isim ve soyisminde benzerlik olan Ali Koç'un Fenerbahçe Başkanı olduğu günden bu yana toplamda 4 tane Fenerbahçe maçı yönetti. Bu durum da Kurul'un görevden alınmasının altında başka bir neden olduğunu işaretini veriyor.
Ali Kemal Demir

YORUM YAP